Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

FBA-programma voor gevaarlijke goederen (gevaarlijke stoffen)

Met het FBA-programma voor gevaarlijke goederen (gevaarlijke stoffen) kun je FBA-geschikte producten verkopen die als gevaarlijke goederen zijn geclassificeerd.

Gevaarlijke producten (ook wel gevaarlijke stoffen genoemd) zijn stoffen of materialen die een risico kunnen vormen bij opslag, verwerking of transport omdat ze brandbare, onder druk staande, bijtende of anderszins schadelijke stoffen bevatten. 'Gevaarlijke producten' verwijst ook naar consumentenproducten zoals laptops, smartphones, huishoudelijke reinigingsmiddelen, spuitverf en cosmetica.

Notitie: Als je veiligheidsinformatiebladen (SDS) en vrijstellingsformulieren wilt uploaden, ga je naar Classificering van gevaarlijke producten beheren. Voor gedetailleerde informatie over deze documenten, ga naar Informatie en documentatie over gevaarlijke producten (gevaarlijke stoffen).

Het Gevaarlijke-goederenprogramma voor het VK en de EU heeft een wachtlijst voor deelname. Om op deze wachtlijst te komen, selecteer je hieronder FBA-programma voor gevaarlijke goederen hieronder, klik je op Volgendeen klik je vervolgens op Aanvraag indienen voor het FBA-programma voor gevaarlijke producten.

.

Als je voorraad hebt in een Amazon fulfillment center die opnieuw wordt ingedeeld als een gevaarlijk goed, word je automatisch aan de wachtlijst toegevoegd. Zodra je aan de wachtlijst bent toegevoegd, krijg je een bericht als er een kans vrijkomt om aan het programma deel te nemen.

Producten die via gevaarlijke goederen worden verkocht, komen in aanmerking voor Prime, maar sommige producten komen mogelijk niet in aanmerking voor verzending binnen twee dagen. In verband met transportregelgeving zijn veel van deze producten alleen leverbaar via transport over land. Ze komen daarom in aanmerking voor Prime-verzending binnen vier tot vijf dagen.

Notitie: Bepaalde gevaarlijke goederen mogen op Amazon worden verkocht, maar komen niet in aanmerking voor FBA omdat ze niet in Amazon fulfillment centers kunnen worden opgeslagen. Producten die naar fulfillment centers worden verzonden, moeten voldoen aan het FBA-beleid en de wettelijke vereisten voor gevaarlijke producten, zelfs als er momenteel geen FBA-beperkingen zijn voor deze producten.

Raadpleeg deze Hulp-pagina's en video's van de Seller University voor meer informatie over gevaarlijke producten:

Gids voor het identificeren van gevaarlijke goederen (gevaarlijke stoffen) Bekijk welke gevaarlijke goederen via FBA verkocht mogen worden, wat verboden is en hoe je kunt zien of je product een gevaarlijk goed is.
Vereiste informatie en documentatie over gevaarlijke goederen (gevaarlijke stoffen) Leer meer over informatie die vereist is tijdens het aanmaken en converteren van FBA-productvermeldingen, en over veiligheidsinformatiebladen en vrijstellingsformulieren.
FBA-beoordelingsproces voor gevaarlijke goederen (gevaarlijke stoffen) Meer informatie over hoelang het duurt om naar FBA geconcerteerde ASIN-codes te beoordelen en welke documenten mogelijk vereist zijn.

Classificering van gevaarlijke goederen

Om via FBA te worden verkocht, moeten je producten correct zijn geclassificeerd, ongeacht of je bent ingeschreven voor het FBA-programma gevaarlijke goederen.

Producten met de status Niet te classificeren worden bij ontvangst in een Amazon fulfillment center op Inactief gezet. Zodra ze op Inactief zijn gezet, kunnen ze pas worden verkocht of aangevuld als ze juist zijn geclassificeerd.

Items worden op Actief (verkoopbaar) gezet zodra ze zijn geclassificeerd als toegestane gevaarlijke goederen en zijn ontvangen in een fulfillment center dat gevaarlijke producten verwerkt (zie Opslag in fulfillment center hieronder). Een dergelijke voorraad die is opgeslagen bij een standaard fulfillment center, wordt automatisch overgedragen naar een fulfillment center dat deze items verwerkt. We brengen je per e-mail op de hoogte van de overdracht, dit kan enkele weken duren. De voorraad zal tijdens het transport in de status Gereserveerd staan.

Als opgeslagen voorraad wordt geclassificeerd als gevaarlijke goederen die verboden zijn voor FBA, wordt deze op jouw kosten verwijderd. Dit omvat ook voorraad in fulfillment centers die gevaarlijke goederen verwerken. We brengen je per e-mail op de hoogte van de classificatiewijziging.

Notitie:

Als je het niet eens bent met de classificering, upload je een nieuw veiligheidsinformatieblad of vrijstellingsformulier op Classificering van gevaarlijke producten beheren.

Of je nu wel of niet aan het programma deelneemt, je moet het volgende doen wanneer je een product vermeldt dat wordt beoordeeld voor classificatie of gereguleerd is als een gevaarlijk goed:

Belangrijk: Je hebt 14 werkdagen om te voldoen aan de vereisten voor productveiligheid. Het niet verstrekken van deze informatie kan leiden tot vertraagde verzendingen, geannuleerde bezorgingen aan klanten of voorraad die op jouw kosten wordt verwijderd. Amazon behoudt zich het recht voor om de bijbehorende acties zonder voorafgaande kennisgeving te ondernemen.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates