Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Productiepartijnummer

Productiepartijnummer

Het productiepartijnummer, ook wel partijcode of batchcode genoemd, wordt door fabrikanten en verkopers gebruikt om producten te identificeren die in verschillende batches zijn vervaardigd. Het partijnummer is een uniek identificatienummer dat bestaat uit cijfers of letters die aan de buitenkant van de verpakking van het product zijn afgedrukt. Het partijnummer wordt toegewezen aan verschillende groepen producten (partijen of batches genoemd) als een manier om de afzonderlijke onderdelen of ingrediënten te traceren die betrokken zijn bij de vervaardiging van die productbatch. Het partijnummer kan ook worden gebruikt om arbeids- en apparatuurdossiers te traceren.

Is er een partijnummer vereist voor mijn FBA-producten?

Nee. Het productiepartijnummer is een optionele invoer die je kunt verstrekken voor je producten in de workflow voor het maken van zendingen naar Amazon. Niet alle producten hebben een partijnummer.

Wat is het voordeel van het verstrekken van een partijnummer voor mijn producten?

Met een productiepartijnummer kan het product worden getraceerd door productie- en distributiefasen. Het partijnummer wordt wereldwijd gebruikt om producten te traceren vanaf de bron tot aan de consument, via verkopers en merkeigenaren, om producten terug te roepen, kwaliteitscontroles uit te voeren of producten in quarantaine te plaatsen. Met partijnummers kan Amazon producteenheden traceren op partijniveau/batchniveau. Het kan helpen bij het identificeren van het betrokken product tijdens terugroepingen, kwaliteitscontroles of quarantaine.

Zijn er beperkingen voor het verzenden van producten met een partijnummer?

Ja. Elk ASIN in een doos mag slechts één productiepartijnummer hebben.

Hoe wordt het productiepartijnummer aan een product toegewezen?

Elk bedrijf heeft een andere methode om een partijnummer aan een product toe te wijzen. Het productiepartijnummer kan worden gebaseerd op de productiedatum, locatie, vervaldatum of een combinatie van nummers. Het partijnummer is in ieder geval een unieke reeks cijfers of letters die alleen van toepassing is op die groep producten. Hetzelfde partijnummer mag niet worden toegepast op een andere partij producten. Individuele producten uit dezelfde batch hebben echter dezelfde partijnummers.

Wat voor soort producten heeft een partijnummer?

Niet alle producten hebben productiepartijnummers. Voorbeelden van producten die meestal een partijnummer hebben, zijn voedsel, cosmetica, elektronica, medische hulpmiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen en farmaceutische producten.

Waar bevindt het partijnummer zich op producten?

Het productiepartijnummer wordt vaak afgedrukt aan de buitenkant van de productverpakking. Het is meestal te vinden op de bovenkant, onderkant of zijkanten van de verpakking van het product. Het partijnummer moet uniek, leesbaar en bestendig zijn voor de levensduur van het product.

In de voedingsmiddelenindustrie is de vervaldatum de belangrijkste traceerbaarheidsindicator. Daarom worden meestal houdbaarheidsdatums gebruikt om productbatches te traceren als het partijnummer niet op de verpakking van het product staat.Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates