Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Opsommingstekens

Overzicht

Met opsommingstekens kun je de functies en voordelen van je product aantrekkelijk maken voor kopers. Het is beschrijvende tekst over specifieke aspecten van een product die op de productpagina worden weergegeven. Voor elk product kunnen maximaal vijf opsommingstekens worden gebruikt.

Goede opsommingstekens

Sommige opsommingstekens zijn zo lang dat klanten op een knop meer moeten klikken om ze allemaal te zien. Sommige opsommingstekens zitten vol trefwoorden en zijn niet gemakkelijk te lezen. Sommige opsommingstekens zijn slecht geschreven.

Het is beter om opsommingstekens helder en beknopt te houden. Een algemeen advies is om voor opsommingstekens in totaal maximaal 1000 tekens te gebruiken, d.w.z. voor alle vijf de opsommingstekens samen, niet per opsommingsteken. Door minder dan 1000 tekens te gebruiken, verbeter je de leesbaarheid. En als opsommingstekens voor je product worden geïndexeerd, kan de inhoud van de opsommingstekens beter worden gevonden wanneer deze minder dan 1000 tekens bevat.

Goed geschreven opsommingstekens bevatten natuurlijk trefwoorden, maar de eerste prioriteit moet zijn om duidelijk te communiceren en klanten te helpen een aankoopbeslissing te nemen. Eén aanpak kan zijn om een opsommingsteken te beginnen met een functie en vervolgens te vertellen wat het voordeel (of voordelen) van die functie is/zijn.

Als je bijvoorbeeld zegt '50 minuten en 110 vierkante meter per acculading', geef je aan dat je met 50 minuten gebruik het voordeel hebt dat je tot 110 vierkante meter kunt maaien per lading.

Waarom zijn mijn opsommingstekens niet vindbaar?

Opsommingstekens worden altijd volledig weergegeven op productpagina's. Alleen is niet alle inhoud vindbaar omdat opsommingstekens niet altijd worden geïndexeerd door het Amazon-winkelalgoritme.

Het Amazon-winkelalgoritme is voortdurend in ontwikkeling. Zelfs als het algoritme niet alle opsommingstekens indexeert of wijzigt hoe opsommingstekens worden geïndexeerd, dan heb je er nog steeds voordeel bij om je productvermeldingen zo goed mogelijk te maken.

Notitie: Voor een betere klantervaring bevatten sommige categorieën extra opsommingstekens die rechtstreeks uit andere ASIN-kenmerkgegevens worden gehaald. In de categorieën 'schoenen' en 'kleding' tonen we bijvoorbeeld kenmerken zoals materiaal, hakhoogte of mouwtype afhankelijk van het product. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk gegevens in je productvermeldingen vermeldt. Deze extra opsommingstekens kunnen niet van de productpagina worden verwijderd, maar je kunt de waarde voor deze kenmerken bewerken in je Seller Central-account.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates