Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Omzetcalculator

De Omzetcalculator is een voorbeeldtool waarmee je de omzetschattingen voor producten kunt vergelijken op basis van het gebruikte fulfillment-kanaal. Bekijk op eenvoudige wijze welke kosten van toepassing zijn op elke fulfillment-optie en voer schattingen van het verkoopvolume in om de totale opbrengst te berekenen, evenals schattingen per verkochte eenheid.

Belangrijk: De toegepaste kosten en de getoonde winsten zijn geschatte waarden en kunnen worden gewijzigd.

De omzetcalculator gebruiken

 1. Zoeken naar het product
  Als je een product wilt vinden dat al bestaat op Amazon of in je productvermeldingen, zoek je op trefwoord, zoals het ASIN of de productnaam. Selecteer Product definiëren en geef de afmetingen en productcategorie op voor een product dat nog niet op Amazon staat.
  Tip: Zorg ervoor dat je het land selecteert waarin je geïnteresseerd bent om voor dat land de relevante producten en kostenvoorbeelden te bekijken.
 2. Gegevens over prijs en verzendkosten invoeren
  Als je een bestaand product selecteert, worden de prijs- en verzendgegevens automatisch ingevuld vanuit het Aanbevolen aanbod. Voor producten die nog niet worden vermeld, kun je de itemprijs en verzendkosten voor fulfillment van de verkoper op elk gewenst moment bijwerken.
 3. Kostenschattingen invoeren
  Om nauwkeurige schattingen van de winst per eenheid te krijgen, voer je de geschatte kosten in van de verkochte goederen voor elke fulfillment-optie. Vermeld je geschatte fulfillment-kosten en eventuele andere kosten die je van plan bent te maken, zoals add-ons voor het verpakken en etiketteren voor FBA.
 4. Kosten en winstgevendheid van een derde programma vergelijken

  Open het menu Programma selecteren om te vergelijken om een derde set kostenschattingen en winstgevendheid te kiezen om mee te vergelijken.

  Als het programma een kostenwijziging bevat die binnenkort ingaat, zijn er mogelijk meerdere schattingen van de kosten beschikbaar voor hetzelfde programma. Je ziet dan bijvoorbeeld zowel FBA Klein en licht 2021 als Klein en licht 2022.

 5. Velden aanpassen om te verkennen
  Telkens wanneer je een veld wijzigt, berekent de Omzetcalculator opnieuw de geschatte waarden voor nettowinst en kosten.

Kosten die zijn opgenomen in de Omzetcalculator

 • Verwijzingsvergoedingen
 • FBA-fulfillment-kosten voor items die in Amazon-stores worden verkocht, inclusief lithiumbatterij en speciale verwerking voor extra grote items, indien van toepassing
 • Maandelijkse opslagkosten (de calculator gaat ervan uit dat er voorraad is opgeslagen in het geselecteerde land)
 • Variabele verkoopcommissie
Tip: Wanneer tariefwijzigingen worden bekendgemaakt, kun je de Omzetcalculator gebruiken om voor het programma van je keuze de huidige tarieven te vergelijken met de aankomende tarieven. Als je wilt beginnen met het vergelijken van tarieven, open je het menu Programma selecteren en kies je het programma waarin je geïnteresseerd bent.

Kosten die niet zijn inbegrepen in de Omzetcalculator

 • Maandelijkse abonnementskosten
 • Kosten voor langdurige opslag
 • Kosten per item
 • Vergoedingen voor voorraadverwijdering
 • Kosten verwerking retourzending
 • Ongeplande servicekosten
 • FBA-kosten voor overschrijding van voorraadopslag
 • Administratiekosten terugbetalen
 • Servicekosten voor huurboeken
 • Kosten voor het aanbieden van grote hoeveelheden
 • Andere minder vaak voorkomende kosten die niet expliciet worden vermeld als inbegrepen
Notitie: Tenzij specifiek aangegeven, zijn de schattingen van de calculator exclusief belastingen en btw.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates