Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Prijs per eenheid vereisten voor verbruiksartikelen

Amazon heeft nieuwe gegevensvereisten geïmplementeerd die moeten worden gevolgd met betrekking tot prijs per eenheid (PPU) om een nauwkeurige en consistente ervaring te bieden. Dit is van invloed op zowel nieuwe als bestaande productvermeldingen. Productvermeldingen worden na een respijtperiode niet meer getoond aan verkopers die zoeken als de PPU-gegevens niet zijn ingevuld. PPU-gegevens zijn wettelijk verplicht en worden door klanten gebruikt om producten te vergelijken en te evalueren tijdens hun winkelervaring. Voor meer informatie over de productvermeldingen waarop deze wijziging van invloed is, raadpleeg het Dashboard kwaliteit van productvermelding.

Met ingang van 23 juli 2020 moeten producten die worden verkocht binnen de hieronder genoemde producttypen voor verbruiksartikelen in je nieuwe productvermeldingen de kenmerken van het aantal eenheden en unit_count_type bevatten die voorheen optioneel waren. Productupdates zullen fouten tonen voor ASIN-codes die de nieuwe PPU-vereisten niet volgen.

Het aantal eenheden bevat een waarde (bijvoorbeeld unit_count van 5) en een eenheidstype (bijvoorbeeld unit_count_type ounce, aantal en gram). Over het algemeen wordt PPU weergegeven in kg voor gewicht en l voor volume. In bepaalde gevallen kan Amazon, op basis van feedback van klanten, er echter voor kiezen om eenheden weer te geven in 100 ml/100 g, waarbij klanten normaal gesproken de hogere maateenheden, dat wil zeggen: kg/l, niet gebruiken tijdens het winkelen. Bijvoorbeeld gezichtscrèmes in Beauty of kruiden in Levensmiddelen.

Het type aantal eenheden is beperkt tot de volgende eenheden:

VK DE FR IT ES PL TR NL SE
gram gramm gramme grammo gramo gram gram gram gram
metre meter mètre metro metro metr metre meter meter
millilitre milliliter millilitre millilitro mililitro mililitr mililitre milliliter milliliter
square metre quadratmeter mètre carré metro quadrato metro cuadrado metr kwadratowy metrekare vierkante meter kvadratmeter
Count stück unité unità unidad sztuk birim stuk styck

De reikwijdte van deze wijziging omvat alle ingediende gegevens op productniveau, hetzij via Excel-sjablonen, Seller Central (onder Voorraad beheren > Bewerken > Belangrijke informatie) of XSD-feeds. Voor ASIN-codes zonder unit_count-gegevens of met onjuiste waarden in het kenmerk unit_count_type zijn deze gegevens vereist en moeten binnen een bepaalde periode worden bijgewerkt die wordt weergegeven in het Dashboard kwaliteit van productvermeldingen. Nadat deze periode is verstreken, worden productvermeldingen die de bovengenoemde kenmerken niet bevatten uit de zoekopdracht verwijderd. Deze in de zoekopdracht onderdrukte ASIN-codes zijn dan beschikbaar onder Je product repareren (FYP).

De wijziging is van toepassing op alle producttypen binnen de volgende grotere producttypen voor verbruiksartikelen:

  • Beauty
  • Levensmiddelen
  • Gezondheid en persoonlijke verzorging
  • Voedingsmiddelen
  • Dranken
  • Reinigingsproduct
  • Geneesmiddel op recept
  • Alcoholische dranken
  • Brillen op recept
  • Dierbenodigdheden

Voor meer informatie over deze wijzigingen, raadpleeg onze lijst met veelgestelde vragen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates