Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Je bankrekeninggegevens toevoegen, bekijken en bijwerken

Belangrijk: Telkens wanneer je jouw rekeninggegevens toevoegt of wijzigt, wordt er een beveiliging van drie dagen in werking gesteld. Overdrachten van tegoed kunnen pas worden gestart nadat de wachttijd is verstreken. Dit geldt ook voor transacties van schikkingscycli die tijdens de wachtperiode worden gesloten. We raden je aan je bankrekening niet binnen drie dagen na je volgende geplande vergoeding bij te werken om vertragingen in de betalingen te voorkomen. Alleen de eigenaar van het primaire account kan wijzigingen aanbrengen in betaalgegevens.

Je bankrekeninggegevens toevoegen


 1. Ga naar Instellingen en klik op Accountgegevens.
 2. Klik op de pagina Gegevens verkopersaccount onder Betaalgegevens op Stortingsmethoden.
 3. Klik op Nieuwe stortingsmethode toevoegen.
 4. Selecteer de juiste marketplace.
 5. Gebruik de vervolgkeuzelijst om het land van de locatie van de bank te selecteren.
 6. Voer de gevraagde gegevens in Waar je wordt betaald in.
 7. Als je een land hebt geselecteerd met een andere valuta dan de marketplace waarin je verkoopt, ga je naar Overeenkomst inzake valutaomrekening bij betalen, klik je op Overeenkomst en lees je de overeenkomst.
 8. Schakel het vakje Overeenkomst inzake valutaomrekening bij betalen in om de voorwaarden van de overeenkomst te accepteren.
 9. Klik op Indienen.

Notitie: Als je jouw bankrekening voor een marketplace wilt bewerken, klik je op Stortingsmethode vervangen. Als je andere bankrekeninggegevens wilt bewerken, klik je op Stortingsmethoden beheren.

Bestaande bankrekeninggegevens bijwerken


 1. Ga naar Instellingen en klik op Accountgegevens.
 2. Klik op de pagina Gegevens verkopersaccount onder Betaalgegevens op Stortingsmethoden.
 3. Klik op Stortingsmethode vervangen. Als je andere bankrekeninggegevens wilt bewerken, klik je op Stortingsmethoden beheren.
Notitie: Als je wilt bevestigen dat je bankrekeninggegevens zijn bijgewerkt, bekijk je de pagina Stortingsmethoden in Seller Central. Het kan tot twee werkdagen duren voordat de informatie is bijgewerkt.

Je bankrekeninggegevens bekijken

Als je je accountgegevens wilt bekijken, ga je naar Instellingen in Seller Central en selecteer je Accountgegevens in het vervolgkeuzemenu.

Op de pagina Gegevens verkopersaccount heb je, naast je verkopersprofiel en andere gegevens, ook toegang tot betaalgegevens (stortingsmethoden, methoden voor in rekening brengen en de instelling voor gefactureerde betaling van de bestelling).

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates