Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Afbeeldingsmanager

Voor elke productpagina is ten minste één productafbeelding vereist. We raden je aan om zes afbeeldingen en één video aan te leveren. Goede afbeeldingen maken het voor klanten gemakkelijk om het product te beoordelen. Afbeeldingen moeten duidelijk, informatief en aantrekkelijk zijn. De eerste afbeelding op de productpagina is de hoofdafbeelding en wordt getoond aan klanten in zoekopdrachten. De hoofdafbeelding mag alleen het te koop aangeboden product weergeven tegen een witte achtergrond en het product moet het hele kader vullen. Aanvullende afbeeldingen, genaamd Afbeeldingsvarianten, moeten het product in gebruik tonen of in een bepaalde omgeving, vanuit verschillende hoeken of met verschillende kenmerken uitgelicht. Er zijn verschillende manieren om een productafbeelding toe te voegen:

Het kan tot 24 uur duren na het toevoegen van een afbeelding voordat deze op de website verschijnt.

Afbeeldingen van productvermeldingen uploaden en beheren:


 1. Klik in Seller Central op het tabblad Voorraad en selecteer Afbeeldingen uploaden.
 2. Klik op het tabblad Afbeeldingsmanager.
 3. Zoek in het linkerdeelvenster naar je product met behulp van het ASIN of SKU.
 4. Selecteer in de zoekresultaten het product waarvoor je de afbeeldingen wilt wijzigen.
  Notitie: Als je een voorbeeld wilt bekijken van de huidige afbeeldingen die aan je product zijn gekoppeld, klik je op de vervolgkeuzelijst Liveafbeeldingen.
 5. Als je verschillende afbeeldingsvarianten (hoofdafbeelding, voorkant, zijkant, achterkant enz.) voor je product wilt wijzigen, klik je onder Door jou ingediende afbeeldingen op Uploaden.

  Ga naar Afbeeldingsvarianten voor meer informatie over afbeeldingsvarianten.

  Notitie: De aanbevelingen voor vooraf geselecteerde afbeeldingsvarianten zijn specifiek afgestemd op de stijlgids van je productcategorie. Als je een variant wilt toevoegen die niet vooraf is geselecteerd, selecteer je voordat je een afbeelding uploadt de vervolgkeuzelijst naast de naam van de variant om deze te vervangen door een andere variant-ID.

 6. Selecteer een afbeelding op je computer en klik op Openen. Hiermee wordt de afbeelding voor die variant ingediend.
 7. Als je een afbeelding wilt verwijderen die eerder door jou is ingediend, klik je op het prullenbakpictogram onder de miniatuur van de afbeelding en bevestig je de verwijdering. Afbeeldingen die door verschillende child ASIN-codes worden gebruikt, moeten afzonderlijk uit elk ASIN worden verwijderd. Je kunt de hoofdafbeeldingen niet verwijderen, omdat voor alle ASIN-codes een hoofdafbeelding is vereist. In plaats daarvan kun je de hoofdafbeelding vervangen door een nieuwe afbeelding door op het camerapictogram onder de miniatuur van de hoofdafbeelding te klikken. Hiermee wordt de originele afbeelding verwijderd.

Afbeeldingen in bulk toevoegen aan een bestaande productvermelding


 1. Klik in Seller Central op het tabblad Voorraad en selecteer Afbeeldingen uploaden.
 2. Klik op het tabblad Afbeeldingen in bulk uploaden en bekijk de afbeeldingsvereisten.
 3. Ga naar Afbeeldingen uploaden en sleep of klik op een afbeelding of zip-bestand op je computer.
 4. Klik op Openen en selecteer het afbeeldingsbestand op je computer.
 5. Klik op Afbeeldingen indienen.

Ga naar Problemen met afbeeldingen voor meer informatie over het bekijken van de uploadstatus van afbeeldingen en producten die vanwege problemen met afbeeldingen uit de zoekopdracht zijn verwijderd. Ga naar Een video uploaden voor meer informatie over het aanbieden van video's.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates