Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Prijsstatus

Op de pagina Prijsstatus vind je een overzicht van je geschiktheid voor Uitgelichte aanbieding en verkoopconversie vanuit prijsperspectief.

Op het tabblad Uitgelichte aanbieding worden de volgende weergegeven:

  • Alle aanbiedingen die momenteel in aanmerking komen voor Uitgelichte aanbieding, maar niet de Uitgelichte aanbieding omdat ze niet concurrerend geprijsd zijn ten opzichte van andere verkopers op Amazon (de huidige prijs van Uitgelichte aanbieding).
    • Je kunt dit probleem oplossen door de totale prijs (prijs+verzendkosten) van je aanbieding in te stellen zodat deze overeenkomt met of lager is dan de prijs van de huidige Uitgelichte aanbieding.

Op het tabblad Verkoopconversie worden de volgende weergegeven:

  • Alle aanbiedingen met klantoverzichten, maar zonder verkoop in de afgelopen 7 dagen.
    • Je kunt je verkoopconversie verbeteren door bijvoorbeeld je totale prijs (prijs+verzendkosten) te verlagen, zodat deze overeenkomt met of lager is dan de aanbevolen lagere prijs.

Het bieden van een geweldige klantervaring is essentieel voor succesvol verkopen via Amazon. We reserveren een Uitgelichte aanbieding voor aanbiedingen van verkopers die onze normen voor klantervaring handhaven, inclusief prijsconcurrentievermogen.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt het percentage Uitgelichte aanbieding berekend?

Het percentage Uitgelichte aanbieding wordt als volgt berekend: het totale aantal paginaweergaven waarin jij de Uitgelichte aanbieding bent, gedeeld door het totale aantal paginaweergaven dat je hebt ontvangen door de producten die je aanbiedt. Alleen actieve items komen in aanmerking. Je ziet '—' als we het percentage Uitgelichte aanbieding niet kunnen berekenen.

Hoe wordt het verkoopconversiepercentage berekend?

Dit wordt als volgt berekend: het totale aantal bestellingen (minus retourzendingen) gedeeld door het totale aantal paginaweergaven dat je hebt ontvangen voor de producten die je aanbiedt. Je ziet '—' als we je verkoopconversiepercentage niet kunnen berekenen.

Wat is de aanbevolen lagere prijs en hoe wordt deze bepaald?

De aanbevolen lagere prijs is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder historische verkoopprijzen, recente prijzen die in aanmerking kwamen voor Uitgelichte aanbieding, de laagste prijs voor dit item van andere grote verkopers en input van klanten voor je producten.

Zijn er regels voor Automatische prijsstelling om ervoor te zorgen dat mijn aanbiedingen concurrerend blijven?

Ja, je kunt Automatische prijsstelling gebruiken om een prijsregel te maken en zo je geselecteerde aanbiedingen voortdurend concurrerend te houden. Ga naar de Hulp-pagina Prijzen vergelijken met Externe prijzen voor meer informatie.

Hoe houd ik mijn aanbiedingen concurrerend als ik prijsaanpassingen van derden of MWS-API's gebruik?

De Uitgelichte aanbiedingsprijs en de aanbevolen lagere prijs worden gepubliceerd via onze MWS-API's. De melding AnyOfferChanged verstrekt deze gegevens via respectievelijk het element BuyBoxPrice en het element SuggestedLowerPricePlusShipping. Vraag je prijsbreker om meer informatie over hoe je concurrerend kunt blijven.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2020, Amazon.com, Inc. or its affiliates