Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Wetgeving Britse btw op e-commerce

Het Verenigd Koninkrijk zal op 1 januari 2021 formeel de interne markt en de douane-unie van de EU verlaten (informeel bekend als 'Brexit'). Vanaf deze datum wordt verwacht dat het Verenigd Koninkrijk een nieuwe reeks btw-regels introduceert, wat de manier waarop btw wordt verwerkt als je verkoopt aan Britse klanten kan veranderen.

Wat verandert er als gevolg van de nieuwe btw-regels?

Als je goederen levert aan Britse klanten die niet geregistreerd zijn voor Britse btw:

 • Uit voorraad die buiten het Verenigd Koninkrijk is opgeslagen:
  • De huidige btw-vrijstelling voor de verkoop van goederen onder de £ 15 wordt verwijderd. De verkoop van goederen is nu onderworpen aan Britse btw.
  • Amazon is verplicht om Britse btw te innen en af te dragen op deze verkopen als de waarde van de verzending van deze goederen niet hoger is dan £ 135.
  • Als de waarde van de verzending hoger is dan £ 135, moet je nog steeds btw en eventuele invoerrechten afdragen, zoals je momenteel doet.
 • Als je vestigingsplaats buiten het Verenigd Koninkrijk ligt, moet Amazon voor voorraad die in het Verenigd Koninkrijk is opgeslagen Britse btw innen en afdragen voor deze verkopen.

Als je goederen levert aan Britse klanten die geregistreerd zijn voor Britse btw (B2B-klanten):

 • Uit voorraad die buiten het Verenigd Koninkrijk is opgeslagen:
  • De huidige btw-vrijstelling voor de verkoop van goederen onder de £ 15 wordt verwijderd. De verkoop van goederen is nu onderworpen aan Britse btw.
  • Amazon is niet verplicht om Britse btw te innen en af te dragen op deze verkopen als de waarde van deze goederen niet hoger is dan £ 135. Je B2B-klant berekent de btw zelf en maakt deze over via zijn/haar Britse btw-aangifte.

De regering van het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting de wetgeving voor deze wijzigingen publiceren gedurende het laatste kwartaal van 2020. We staan klaar om je te helpen bij het voorbereiden op deze wijzigingen en we zullen je op de hoogte houden van eventuele wijzigingen aan de huidige verwachtingen.

Op wie is dit van invloed?

De nieuwe btw-regels in het Verenigd Koninkrijk hebben naar verwachting invloed op jouw bedrijf als je:

 • goederen levert aan Britse klanten van buiten het Verenigd Koninkrijk, of
 • goederen levert aan Britse klanten vanuit voorraad die is opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk, die niet voor de Britse btw geregistreerd zijn, en als je vestigingsplaats buiten het Verenigd Koninkrijk ligt.

Verkopers blijven verantwoordelijk om aan hun btw-registratieverplichtingen in het Verenigd Koninkrijk te voldoen en zijn verantwoordelijk voor de eventuele Britse btw die verschuldigd is op verkopen, aankopen en import buiten de bovenstaande verkopen.

Wat kan ik doen ter voorbereiding op de wijzigingen?

Je moet ervoor zorgen dat de gegevens van je Seller Central-account zijn bijgewerkt en dat je catalogusprijzen inclusief btw blijft opgeven voor alle websites waarop je producten aanbiedt. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we je op deze Hulp-pagina meer informatie verstrekken over wat deze wijzigingen voor jou betekenen en hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op deze wijzigingen.

Houd er ook rekening mee dat de bovenstaande wijzigingen niet van invloed zijn op de btw-registratieverplichtingen. Als je hulp nodig hebt bij de btw-registratie en -aangifte in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Tsjechië, ga dan naar de VAT Services op Amazon om je vandaag nog aan te melden.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2020, Amazon.com, Inc. or its affiliates