Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Wetgeving inzake btw op e-commerce in de EU en het VK

Wetgeving inzake btw op e-commerce in het VK

Het VK heeft op 1 januari 2021 formeel de interne markt en de douane-unie van de EU verlaten ('Brexit'). Met ingang van die datum heeft het Verenigd Koninkrijk een aantal nieuwe btw-regels ingevoerd, die van invloed kunnen zijn op de manier waarop btw wordt verwerkt op je verkopen aan klanten in het Verenigd Koninkrijk.

Ga voor meer informatie over deze wijziging en de gevolgen voor je bedrijf naar de Wetgeving inzake btw op e-commerce in het Verenigd Koninkrijk .

Wetgeving inzake btw op e-commerce in de EU

Vanaf 1 juli 2021 int Amazon btw over de verkoop van goederen die worden bezorgd bij B2C-klanten in de EU en die zijn besteld via een Amazon-store wanneer:

  • Goederen worden bezorgd vanuit een voorraad die is opgeslagen buiten de EU in een verzending met een intrinsieke waarde van maximaal € 150 - dit wordt de Import One-Stop Shop genoemd; of
  • Goederen van elke waarde worden bezorgd vanuit een voorraad die is opgeslagen binnen de EU waarbij jij, de verkooppartner, niet in de EU bent gevestigd.

Ga voor meer informatie over deze wijziging en de gevolgen voor je bedrijf naar Wetgeving inzake btw op e-commerce in de EU.


Wetgeving inzake btw op e-commerce in de EU en het VK


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates