Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Aanstootgevende en Controversiële Materialen

Belangrijk: als u producten te koop aanbiedt bij Amazon, moet u aan alle wet-en regelgeving voldoen, en aan alle voorschriften en beleid die overeenkomstig van toepassing zijn op de betreffende producten en productaanbiedingen.

Amazon staat geen producten toe die haat, geweld, raciale, seksuele of religieuze intolerantie promoten, aanzetten of verheerlijken en organisaties met dergelijke opvattingen promoten. Tevens zullen we ook aanbiedingen van producten verwijderen die geweld of slachtoffers van geweld grafisch weergeven.

Het beleid voor Aanstootgevende Producten van Amazon is van toepassing op alle producten, behalve op boeken, muziek, video en dvd. U kunt inhoudelijk onze beleid met betrekking tot boeken, muziek, video en dvd hier raadplegen here.

Dit beleid wordt gehandhaafd om te zoregen voor een gastvrije omgeving voor onze wereldwijde klanten en verkooppartners om zaken te doen, terwijl wij de breedste selectie van producten op aarde aanbieden. We bevorderen tevens vertrouwen en respect, evenals naleving van de wet- en regelgeving. We behouden onze wereldwijde klanten, bij het beoordelen en het nemen van beslissingen over producten, wordt het het culturele verschillen en gevoeligheden van onze klachten in acht genomen.

Aanbiedingen of Producten die Amazon beledigend en aanstootgevend acht, zijn verboden. Amazon behoudt het recht om de geschiktheid van producten op zijn website te bepalen, en elke aanbieding op elk gewenst moment te verwijderen. Als u een product aanbiedt in strijd met ons beleid met betrekking tot Aanstootgevende Producten, zullen wij gepaste maatregelen treffen. In veel voorkomende gevallen, inclusief maar niet beperkt tot het onmiddellijk opschorten of beëindigen van uw verkopersrechten, het vernietigen van inventaris in onze fulfillmentcentra zonder vergoedingen, het retourneren van inventaris en het beëindigen van de zakelijke relatie.

Voorbeelden van Verboden Producten

Geweld, Onverdraagzaamheid en Haat

 • Producten die gewelddadig of aanstootgevend materiaal bevatten,en die geen historische betekenis heeft. Amazon behoudt zich het recht om de historische waarde van het artikel te bepalen.
 • Producten die haat of geweld jegens een persoon of groep promoten, aanzetten of verheerlijken, inclusief producten die gewelddadig of aanstootgevend materiaal bevatten en die geen historische betekenis heeft. Amazon behoudt het recht om de historische waarde van het product te bepalen.
 • Producten die zelfmoord bevorderen of verheerlijken
 • Producten die gerelateerd zijn aan terroristische organisaties
 • Producten die mensen promoten of verheerlijken die schuldig zijn bevonden aan gewelddadige of seksuele misdrijven.

Onverdraagzaamheid

 • Producten die intolerantie bevorderen op basis van ras, religie en seksuele geaardheid.
 • Producten die racistisch denigrerende taal bevatten

Menselijke Tragedies en Rampen

 • Producten die gerelateerd zijn aan menselijke tragedies en natuurrampenli

Kindermishandeling en Uitbuiting

 • Producten die kindermisbruik/uitbuiting weergeven
 • Producten bestemd voor gebruik door kinderen en die inhoud voor volwassenen bevatten, zoals godslastering en/of seksuele verwijzingen
 • Producten met kinderen of personages die op seksueel suggestieve wijze op kinderen lijken
 • Producten die op de markt worden gebracht of gericht zijn op kinderen of tieners die ongepast zijn

Gerelateerde richtlijnen en beleidsregels voor services, gemeenschappelijk kenmerken en andere categorieën producten vindt u hier:

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates