Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Verzenden naar Amazon: Je zending wijzigen of annuleren

Een zending annuleren

Je kunt je Verzenden naar Amazon-zending annuleren door op de knop Zendingen en kosten ongeldig maken te klikken onderaan de workflow-pagina. Ongeldig maken zorgt ervoor dat alle zendingen die je hebt gemaakt, worden geannuleerd en de status Geannuleerd krijgen in je Wachtrij voor verzending.

Zodra je je zendingen annuleert, kun je de labels voor doos-ID Fulfillment by Amazon (FBA) en de labels van de transportdienst die voor die zendingen zijn gegenereerd niet langer gebruiken en worden de zendingen niet langer verwacht in het fulfillment center.

Kosten voor verzendpartners van Amazon ongeldig maken

Voor zendingen van kleine pakketten heb je 24 uur de tijd om de verzendselecties en geaccepteerde kosten ongeldig te maken nadat je verzendselecties en geaccepteerde kosten hebt bevestigd en krijg je een volledige terugbetaling. Na de periode van 24 uur zal ongeldig maken ervoor zorgen dat alle zendingen die je hebt gemaakt, worden geannuleerd, maar kun je de verzendkosten niet ongeldig maken.

Belangrijk: Deze bètaversie van Verzenden naar Amazon ondersteunt geen verzendpartners van Amazon voor palletzendingen. Gebruik een alternatieve workflow voor het maken van zendingen voor een verzendpartner voor je vrachtwagenladingen. Ga voor meer informatie naar Producten verzenden naar Amazon.

De verzenddatum wijzigen

Als je verwachte verzenddatum verandert nadat je je zending hebt bevestigd, kun je deze bijwerken in stap 3 van de workflow, Dooslabels printen, door op Verzenddatum wijzigen te klikken.

Inhoud verzending wijzigen

Als je de inhoud van een zending wilt wijzigen na het maken van de zending klik je op Inhoud bekijken/bewerken in het vak verzendgegevens nadat je de zending hebt bevestigd.

Belangrijk: Voordat de zending aankomt in het fulfillment center kun je het aantal eenheden verhogen of verlagen met maximaal 5% of 6 eenheden, afhankelijk van wat groter is. Als je wijzigingen wilt aanbrengen die buiten deze grenzen vallen, moet je de zending annuleren en een nieuwe zending maken.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn verzendmethode of transportdienst wijzigen zonder al mijn zendingen te annuleren?

In deze bètaversie van Verzenden naar Amazon zorgt ongeldig maken ervoor dat alle zendingen die je hebt gemaakt, worden geannuleerd en de status Geannuleerd krijgen in je Wachtrij voor verzending.

Kan ik mijn verzendadres wijzigen nadat mijn zending is voltooid?

Het verzendadres kan niet worden gewijzigd nadat de zending is afgerond. Je moet je zending annuleren en een andere zending maken met het juiste verzendadres.

Kan ik afzonderlijke zendingen annuleren in mijn workflow?

Nee, het is niet mogelijk om afzonderlijke zendingen te annuleren in Verzenden naar Amazon.

Amazon kan je voorraad doorsturen naar meerdere fulfillment centers om deze dichter bij klanten te plaatsen en de tijd voor het leveren van bestellingen voor je producten te verkorten. Zorg ervoor dat je je producten verzendt naar de fulfillment centers die zijn toegewezen in stap 2 van de workflow, Verzending bevestigen.

Kan ik dozen toevoegen of verwijderen in een zending na het maken van de zending?

Binnen de huidige aanpassingslimiet (5% of 6 eenheden per SKU per zending, afhankelijk van welke waarde het hoogste is) kun je dozen uit een zending verwijderen door het aantal eenheden in de dozen tot nul te reduceren. Het is niet mogelijk om dozen toe te voegen aan een zending, hoewel we bezig zijn om deze functie toe te voegen.

Kan ik het gewicht en de afmetingen van de doos bewerken na het maken van de zending?

Nee, het is niet mogelijk om het gewicht en de afmetingen van de doos te bewerken na het maken van de zending, hoewel we bezig zijn om deze functie toe te voegen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates