Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Inleiding tot dierenvoeding

Dierenvoeding is elk product dat is bedoeld voor het oraal voeren van huisdieren, inclusief droge dierenvoeding, natte dierenvoeding, huisdiersupplementen en hondenkluiven. Om ervoor te zorgen dat dierenvoeding veilig is voor gebruik, worden er veel verschillende eisen gesteld aan de samenstelling en de presentatie ervan. De samenstelling van dierenvoeding varieert afhankelijk van het gebruiksdoel, bijvoorbeeld of het volledige of aanvullende dierenvoeding is. Hoewel er geen wettelijke definitie is voor 'dierensupplement' in de EU- en de Britse wetgeving, verwijst de term naar aanvullende dierenvoeding of voedingsproducten voor huisdieren die extra voedingsstoffen of functionele ingrediënten bevatten.

De verplichte etiketteringsgegevens voor dierenvoeding moeten op het fysieke etiket worden vermeld en de meeste informatie moet ook op de productpagina worden vermeld, in de tekst van de productpagina en/of afbeeldingen voor verkoop op afstand. Alle verplichte etiketteringsinformatie voor dierenvoeding moet op het moment van bezorging worden verstrekt.

Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste vereisten voor de etikettering van voorverpakte dierenvoeding. Zorg ervoor dat je de wetgeving hebt gelezen en aan alle relevante vereisten voldoet. Deze Hulp-inhoud vormt geen juridisch advies.

  1. Dierenvoeding - Etiketteringsvereisten in de EU
    1. Etikettering van multi-packs met dierenvoeding in de EU
    2. Presentatie van etiketinformatie voor dierenvoeding in de EU
    3. Claims over dierenvoeding in de EU
    4. Aanvullende hulpbronnen voor dierenvoeding in de EU
  2. Woordenlijst

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates