Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Veelgestelde vragen over bijgewerkte kenmerken voor afmetingen van interieurproducten

1. Wat verandert er?

Amazon standaardiseert kenmerken voor interieurafmetingen voor 30 producttypen om de algehele winkelervaring van klanten te verbeteren door middel van volledige en nauwkeurige gegevens. Amazon heeft nieuwe kenmerken voor productafmetingen geïntroduceerd met producttypespecifieke definities op basis van industrienormen.

Deze nieuwe kenmerken zorgen voor duidelijke definities. Voor PT SOFA zijn er bijvoorbeeld 3 specifieke kenmerken: Diepte (voor naar achter), breedte (links naar rechts), hoogte (onder naar boven). De beschrijvingen van de afmetingen zullen specifieker zijn per producttype. Hetzelfde geldt voor de diepte van het producttype SHELF: Geef de afmeting van de plank van voor naar achter in gemonteerde staat.

Bovendien zullen we de geaccepteerde waarden voor de maateenheid verlagen. In de VS worden afmetingen alleen in inches geaccepteerd. In alle andere landen worden afmetingen in centimeters geaccepteerd. Dit voorkomt fouten. We accepteren numerieke waarden boven nul.

2. Waarom heeft Amazon nu richtlijnen voor de afmetingen van interieurproducten?

Met ingang van juli 2021 vereisen we dat alle nieuwe ASIN-productvermeldingen voor gemarkeerde producttypen de productafmetingen invoeren tijdens het gebruik van sjablonen voor Een product toevoegen of voorraadbestand. Productafmetingen zijn ook vereist bij het één-voor-één bijwerken van bestaande ASIN-codes via Voorraad beheren of in bulk via sjablonen voor het voorraadbestand. We hebben vanaf 1 oktober 2021 productafmetingen nodig bij het maken of bijwerken van ASIN-codes via feeds-integrators. Klanten waarderen duidelijke productafmetingen die ze gemakkelijk kunnen begrijpen en gebruiken om producten te vergelijken. Producten met duidelijke afmetingen kunnen gemakkelijker vindbaar zijn en kunnen resulteren in een betere verkoopconversie terwijl de retourzendingen worden verminderd.

3. Wat gebeurt er met de waarden die ik heb ingevoerd in item_dimensions voor bestaande ASIN-codes?

We zullen nauwkeurige bestaande productafmetingen verplaatsen naar de nieuwe kenmerken voor productafmetingen volgens het onderstaande startschema. We vereisen dat je ontbrekende gegevens toevoegt die mogelijk niet zijn gemigreerd vanwege onjuiste opmaak of onlogische waarden. Werk de gegevens van de productafmetingen zo nodig bij om de nauwkeurigheid te garanderen. Productafmetingen kunnen worden bijgewerkt via tools voor het bewerken van catalogusbestanden.

Je wordt eraan herinnerd om ontbrekende afmetingen toe te voegen tijdens reguliere catalogusbewerkingen (prijsupdates, updates van productinformatie enz.). Daarnaast sturen we je in de weken na de lancering van het kenmerk e-mails om eventuele resterende defecten op te lossen.

4. Hoe komt dit mijn bedrijf ten goede?

Volledige en nauwkeurige gegevens volgens de standaardkenmerkdefinities verbeteren de winkelervaring van de klant. We hebben vastgesteld dat ASIN-codes voor interieurproducten met nauwkeurige afmetingen een hoger percentage 'overzichtsweergaven' hadden (het aantal keren dat een productpagina wordt bekeken). We hebben een vergelijkbare trend geconstateerd met betrekking tot verkoop en minder retourzendingen.

5. Wat zijn de voordelen van deze nieuwe productspecifieke kenmerken voor klanten?

Standaardisatie van afmetingen helpt klanten precies het gewenste product te vinden. Tijdens het bladeren in de Amazon-store vinden klanten extra selectie met afmetingswaarden bij het filteren van zoekresultaten met behulp van de navigatietools aan de linkerkant. Deze navigatiefuncties bieden een meer voorspelbare klantervaring. Wanneer klanten bijvoorbeeld vroeger een optie selecteerden zoals de lengte van de bank, kregen ze vaak afmetingen te zien die de diepte van de bank aangaven.

6. Hoe verandert de ervaring voor het maken van een productvermelding?

Nieuwe kenmerken worden toegevoegd aan de productvermeldingservaring die aangeeft hoe elke dimensie van het product moet worden gemeten. We zullen het oude kenmerk 'item_dimensions' verwijderen.

7. Wanneer wordt de wijziging in het maken van productvermeldingen van kracht?

De wijzigingen in de afmetingen worden geïmplementeerd voor 30 producttypen volgens het schema in onderstaande tabel. De kenmerken zijn vereist om producten in de interieurcategorie te vermelden.

8. Is het bestaande kenmerk 'item_dimensions' nog steeds beschikbaar voor productvermeldingen?

Nee. Tijdens de lancering van nieuwe kenmerken verwijderen we het bestaande kenmerk 'dimensions' uit de productvermeldingen voor deze 30 producttypen.

9. Wat als ik een feeds-integrator gebruik?

De nieuwe kenmerken voor afmetingen van producten op feeds worden geïntroduceerd en vereist vanaf 1 oktober 2021. Neem contact op met je provider voor meer informatie.

10. Is dit van invloed op eventuele kosten die ik betaal?

Nee, we creëren nieuwe kenmerken voor afmetingen van producten. Kenmerken voor pakketafmetingen worden niet beïnvloed door deze wijziging.

11. Zijn er nieuwe kenmerken voor productafmetingen voor andere interieur-producttypen die niet in onderstaande tabel staan?

Nee, we brengen alleen wijzigingen aan voor de kenmerken voor afmetingen van producten voor de onderstaande 30 producttypen. Deze wijziging heeft geen invloed op andere producttypen.

Raadpleeg de onderstaande tabel voor meer informatie:

Nieuwe kenmerken voor afmetingen van producten voor 30 interieurproducttypen

Afmetingen zijn vereist
PT Naam nieuw kenmerk voor afmetingen van product Maateenheid (VS) Maateenheid (niet-VS) Startdatum nieuw kenmerk Lengte item Breedte item Hoogte item Diepte product Dikte product
RUG

Lengte item langere rand,

Breedte item kortere rand

inch cm 26-7-21 – 1x1 en aangepast voorraadbestand, 1-10-21 - XSD Y Y N.v.t. N.v.t. Optioneel
PILLOW
PILLOWCASE
RUG_PAD
BLANKET

Lengte item boven naar onder,

Breedte item zijkant naar zijkant

inch cm 26-7-21 – 1x1 en aangepast voorraadbestand, 1-10-21 - XSD Y Y N.v.t. N.v.t. Optioneel
CURTAIN Lengte item boven naar onder, breedte paneel zijkant naar zijkant inch cm 26-7-21 – 1x1 en aangepast voorraadbestand, 1-10-21 - XSD Y Y N.v.t. N.v.t. Optioneel
WINDOW_SHADE Lengte item boven naar onder, breedte item zijkant naar zijkant inch cm 26-7-21 – 1x1 en aangepast voorraadbestand, 1-10-21 - XSD Y Y N.v.t. N.v.t. N.v.t.
HOME_MIRROR
LAMP

Diepte voren naar achteren,

Hoogte vloer naar bovenkant,

Breedte zijkant naar zijkant

inch cm 26-7-21 – 1x1 en aangepast voorraadbestand, 1-10-21 - XSD N.v.t. Y Y Y N.v.t.
SHELF
CHAIR
DESK
CABINET
DRESSER
BENCH
UTILITY_CART_WAGON
STORAGE_DRAWER
FURNITURE_CART
PLANTER
STOOL_SEATING
OTTOMAN
SOFA
TABLE

Diepte voren naar achteren,

Hoogte vloer naar bovenkant,

Breedte zijkant naar zijkant

inch cm 30-8-21 – 1x1 en aangepast voorraadbestand, 1-10-21 - XSD N.v.t. Y Y Y N.v.t.
HEADBOARD

Hoogte item vloer naar bovenkant,

Breedte item zijkant naar zijkant

inch cm 30-8-21 – 1x1 en aangepast voorraadbestand, 1-10-21 - XSD N.v.t. Y Y N.v.t. N.v.t.
ROOM_DIVIDER
MATTRESS

Lengte item boven naar onder,

Dikte vloer naar bovenkant,

Breedte zijkant naar zijkant

inch cm 30-8-21 – 1x1 en aangepast voorraadbestand, 1-10-21 - XSD Y Y N.v.t. N.v.t. Y
AIR_MATTRESS
BED

Hoogte item vloer naar bovenkant,

Lengte item boven naar onder,

Breedte zijkant naar zijkant

inch cm 30-8-21 – 1x1 en aangepast voorraadbestand, 1-10-21 - XSD Y Y Y N.v.t. N.v.t.
BED_FRAME

Hoogte vloer naar bovenkant,

Lengte item boven naar onder,

Breedte zijkant naar zijkant

inch cm 30-8-21 – 1x1 en aangepast voorraadbestand, 1-10-21 - XSD Y Y Y N.v.t. N.v.t.
CRIB
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates