Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Informatie over Duitse btw-kennisgevingen en beslagleggingen

Volgens de Duitse wetgeving kan de Duitse belastingdienst kennisgevingen of beslagleggingen uitvaardigen om ons te informeren dat de dienst een verkoper heeft geïdentificeerd die volgens hen niet aan de btw voldoet in Duitsland, en van ons verlangen dat we de verkoper verhinderen te verkopen via Amazon.de.

Verkopers op Amazon moeten voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving.

Als we een kennisgeving of een beslaglegging ontvangen met betrekking tot je verkopersaccount, mag je niet langer verkopen via Amazon.de en mag je onze Fulfillment by Amazon-service (FBA) niet langer gebruiken ten behoeve van Amazon.de. Bovendien mag je op de Europese websites van Amazon geen verzending van producten naar Duitsland meer aanbieden en mag je onze FBA-service ook niet langer gebruiken om producten naar Duitsland te verzenden.

Hoe kan ik mijn btw-status oplossen?

Als je niet langer via Amazon.de kunt verkopen vanwege een Duitse btw-kennisgeving of beslaglegging, neem dan contact op met de Duitse belastingdienst op het in je Prestatiemeldingen vermelde adres om je btw-status op te lossen. We kunnen je weer toestaan om te verkopen via Amazon.de wanneer je je btw-status bij de Duitse belastingdienst hebt opgelost en de Duitse belastingdienst ons heeft meegedeeld dat de aanslag is ingetrokken.

Notitie: Het uploaden van een geldig Duits btw-nummer in Seller Central of het kiezen voor een 'one-stop-shop' is niet voldoende. Je moet de Duitse belastingdienst verzoeken een intrekking van de kennisgeving uit te geven als je denkt dat je volledig aan de btw-vereiste voldoet.

Klik hier om de meest voorkomende overzichten te downloaden die door de belastingdienst worden aangevraagd.

Veelgestelde vragen

Waarom word ik geacht niet aan de btw-eisen te voldoen?

De belastingdienst deelt deze informatie niet met Amazon. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met de belastingdienst.

Hoe kan ik contact opnemen met de belastingdienst?

Ga voor het relevante e-mailadres van de belastingdienst en het casereferentienummer naar Seller Central > Prestaties > Prestatiemeldingen. Zoek naar het bericht met het onderwerp 'Accountblokkering'. Geef altijd je casereferentienummer op wanneer je contact opneemt met de belastingdienst.

Kan Amazon namens mij contact opnemen met de belastingdienst?

Amazon kan niet rechtstreeks namens jou contact opnemen met de belastingdienst.

Vergeet niet dat het de verantwoordelijkheid is van elke verkoper op Amazon om te zorgen dat hij/zij voldoet aan de btw, en professioneel advies moet inwinnen als hij/zij niet zeker weet wat zijn/haar verplichtingen zijn.

Wat is de gemiddelde/gebruikelijke tijd waarin ik een reactie van de belastingdienst kan krijgen?

Belastingkantoren hebben verschillende responstijden. Zorg dat je contact hebt opgenomen met het juiste belastingkantoor met het juiste casereferentienummer en wacht op het antwoord van de belastingdienst.

Overzichten en informatie die het meest door de belastingdienst worden aangevraagd

Vermeld alle btw-/GST-registratienummers in Seller Central

Log in bij Seller Central, ga naar Instellingen > Accountgegevens > Instellingen voor btw-berekening. Op deze pagina kun je alle btw-nummers met de relevante status controleren en je kunt controleren of je een actieve belastingberekeningsservice hebt.

Gegevensoverzichten

Je kunt overzichten van Amazon-verkoopgegevens downloaden via Amazon Seller Central. Log in bij Seller Central, ga naar Overzichten > Betalingen, gebruik de navigatiebalk Datumbereikoverzichten, klik op Overzicht genereren, selecteer Samenvatting en controleer het bijbehorende overzicht via Aangepast datumbereik, klik op OK om het overzicht te genereren en klik vervolgens op Downloaden om het overzicht te krijgen.

Ga voor meer informatie naar Datumbereikoverzichten.

Betaaloverzicht

Log in bij Seller Central, ga naar Overzichten > Betalingen, gebruik de navigatiebalk Datumbereikoverzichten, klik op Overzicht genereren, selecteer Transactieweergave en controleer het bijbehorende overzicht via Aangepast datumbereik, klik op OK om het overzicht te genereren en klik vervolgens op Downloaden om het overzicht te ontvangen.

Ga voor meer informatie naar Datumbereikoverzichten.

Overzichten FBA (Fulfillment by Amazon)

FBA-gegevensoverzicht

Log in bij Seller Central, ga naar Overzichten > Fulfillment by Amazon > Voorraad- en verkooprapport, klik op Verkoop in de linkerzijbalk > Amazon Fulfilled-zendingen > Downloaden, selecteer de bijbehorende gebeurtenisdatum en klik op Request.csv downloaden om het gegevensoverzicht dat je nodig hebt te exporteren.

Ga voor meer informatie naar het Overzicht van Amazon Fulfilled-zendingen.

Opzoeken in welke landen je FBA-voorraad hebt

Log in bij Seller Central, ga naar Overzichten > Fulfillment by Amazon > Overzicht van voorraad en verkoop, klik op Voorraad in de linkerzijbalk > Dagelijkse voorraadgeschiedenis > Downloaden, selecteer de bijbehorende gebeurtenisdatum en klik op Request.csv downloaden om het gegevensoverzicht dat je nodig hebt te exporteren. In het gedownloade Excel-bestand vind je de relevante informatie in de kolom Land.

Pan-Europese FBA

Als je wilt controleren of je wel of niet bent ingeschreven in het Pan-Europese FBA-programma, log je in bij Seller Central en ga je naar Instellingen > Fulfillment by Amazon. In het gedeelte Instellingen voor grensoverschrijdende fulfillment kun je zien of je wel of niet bent ingeschreven voor het programma en voor welke landen de voorraadopslag is ingeschakeld.

Notitie: Als je je uitschrijft voor het FBA-programma, voorraden uit een land verwijdert of je verkoop in een bepaalde winkel stopt, heb je nog steeds historische btw-verplichtingen in dat land.

Overzichten die alleen beschikbaar zijn voor verkopers met VAT Services op Amazon

Retroactieve retourzendingen

Log in bij Seller Central, ga naar Overzichten > Btw-aangifte doen > Veelgestelde vragen > Ik heb een vraag over kennisgevingen van belastingkantoren. Hoe kan ik hulp krijgen? Volg de instructies of neem contact op met je belastingadviseur.

Amazon btw-transactieoverzicht

Log in bij Seller Central, ga naar Overzichten > Bibliotheek met belastingdocumenten, klik op Amazon btw-transactieoverzicht in de linkerzijbalk onder Belasting en selecteer de bijbehorende actiemaand via de knop Downloaden. Klik op.csv download Aanvragen om het gegevensoverzicht dat je nodig hebt te exporteren.

Ga voor meer informatie naar het Amazon btw-transactieoverzicht.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates