Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Wijzigingen van de verwijzingsvergoedingen van Amazon (Europa) 2020

Notitie: Ga voor een overzicht van veranderingen in de vergoedingen in 2020 naar Overzicht van wijzigingen van de verwijzings- en FBA-vergoeding (Europa) 2020.

We investeren in tools en programma's om de toegang tot meer klanten te vergroten en onze verkopers te helpen hun bedrijf op Amazon te laten groeien. Elk jaar beoordelen we onze verwijzingsvergoeding om er zeker van te zijn dat ze de veranderende dynamiek en kosten van de branche weerspiegelen, evenals de feedback die we van onze verkopers ontvangen.

Deze wijzigingen in de verwijzingsvergoeding van Amazon in Europa worden van kracht op 1 april 2020, tenzij anders vermeld, en zijn van toepassing op onze Europese marketplaces. De volledige lijst met wijzigingen staat hieronder:

De promotie voor verwijzingsvergoedingen voor kleding, schoenen en handtassen voor FBA en Door verkoper verzonden Prime

De verwijzingsvergoeding wordt verlaagd tijdens de promotieperiode van 1 maart 2020 tot en met 28 februari 2021, van 15% naar 7% op het deel van de totale verkoopprijs van meer dan € 45/£ 40. Rekenvoorbeeld: voor een item met een totale prijs van € 75, zal het verwijzingspercentage 15% bedragen voor de eerste € 45 en 7% voor de resterende € 30, wat resulteert in een totale verwijzingsvergoeding van € 8,85 (€ 45*15% + € 30*7% ). Deze promotie is alleen van toepassing op items die worden geleverd via FBA en SFP. Accessoires (handtassen, riemen, zonnebrillen en schoenaccessoires) maken ook deel uit van de promotie.

Notitie: Vanwege COVID-19-gerelateerde beperkingen die EU-verkopers in maart en april 2020 ondervonden, hebben we de korting op de promotionele verwijzingskosten met 2 maanden verlengd voor FBA- en Door verkoper verzonden Prime-items in de categorie Kleding, schoenen en handtassen met een prijs van boven € 45 of £ 40. De promotie loopt tot 30 april 2021.

Apparaten voor persoonlijke verzorging

De verwijzingsvergoeding wordt verlaagd van 15% naar 8% voor apparaten voor persoonlijke verzorging met een totale verkoopprijs van € 10/£ 10 of minder. Voor items met een totale verkoopprijs van meer dan € 10/£ 10, blijft de verwijzingsvergoeding 15% .

Accessoires voor computers en elektronica

De verwijzingsvergoeding wordt verhoogd van 12% naar 15% voor het gedeelte van de totale verkoopprijs tot € 100/£ 100 en wordt verlaagd van 12% naar 8% voor het gedeelte van de totale verkoopprijs van meer dan € 100/£ 100. Rekenvoorbeeld: voor een item met een totale prijs van € 175, zal het verwijzingspercentage 15% bedragen voor de eerste € 100 en 8% voor de resterende € 75, wat resulteert in een totale verwijzingsvergoeding van € 21 (€ 100*15% + € 75*8% ).

Belasting op digitale services in Italië

Met de invoering van de 3% digitale-servicesbelasting in Italië, zullen we onze tarieven voor verwijzingsvergoeding op Amazon.it dienovereenkomstig aanpassen, vanaf 1 april 2020. Bijvoorbeeld voor een item waarvoor de verwijzingsvergoeding momenteel 15,00% bedraagt, zal de nieuwe verwijzingsvergoeding 15,45% bedragen, wat resulteert in een stijging van 3% van de verwijzingsvergoeding. Als er verdere wijzigingen in de digitale-servicesbelasting zijn, wordt de verwijzingsvergoeding dienovereenkomstig aangepast.

Belasting op digitale services in het Verenigd Koninkrijk

Gezien de introductie van de belasting op digitale services van 2% in het Verenigd Koninkrijk in het voorjaar van 2020, hebben we de verwijzingsvergoedingen, de FBA-kosten en de maandelijkse FBA-opslagkosten aangepast. We hebben deze kosten niet met terugwerkende kracht toegepast. De hierboven genoemde soorten kosten worden met ingang van 1 september 2020 met 2% verhoogd. Met ingang van 15 september 2020 stijgen de kosten voor Multi-Channel Fulfillment ook met 2%.

Ring-accessoires

Vanaf 1 april 2020 worden Ring-accessoires ondergebracht in de categorie Accessoires voor Amazon-apparaten. Dit zal resulteren in een verhoging van de verwijzingsvergoeding van 12% naar 45% .

Neem contact op met de Ondersteuning voor verkopers als je deze informatie over vergoedingswijzigingen hebt bekeken en nog vragen hebt. We zien je feedback graag op eu-fba-fee-announce-feedback@amazon.com.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates