Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Richtlijnen voor A+ content

Volg de richtlijnen om duidelijke en nuttige tekst en afbeeldingen te maken voor je A+ content. Amazon heeft specifieke voorwaarden en beleidsregels met betrekking tot soorten content die mogelijk niet zijn toegestaan, dus bekijk de volgende lijst zorgvuldig. Het niet volgen van deze richtlijnen kan leiden tot schendingen en afwijzing door ons systeem of tot mogelijke verwijdering van je ASIN als een product waarvoor beperkingen gelden of beide acties.

Notitie: Je moet over alle benodigde rechten beschikken voor de afbeeldingen en tekst:

Afbeeldingen en tekstopmaak

 • Ondersteunde bestandstypen voor afbeeldingen zijn: jpg, bmp en png in de RGB-kleurruimte. De CYMK-kleurruimte wordt niet ondersteund. Individuele bestanden moeten minder dan 2 MB zijn. De resolutie moet ten minste 72 dpi zijn. Het gebruik van geanimeerde afbeeldingen (bijvoorbeeld .GIF) is verboden.
 • Het is niet toegestaan wazige afbeeldingen of afbeeldingen van slechte kwaliteit met watermerken of kleine tekst die onleesbaar is wanneer ze op mobiele apparaten worden weergegeven te gebruiken.
 • Het indienen van alternatieve tekst van afbeeldingen (voorheen bekend als afbeeldingstrefwoorden) die de afbeelding niet beschrijft en die niet nuttig is voor een klant die een schermlezertoepassing gebruikt, kan leiden tot afwijzing van de inhoud.
 • De afbeeldingen en tekst moeten uniek zijn voor A+. Gebruik dezelfde afbeeldingen die momenteel worden gepubliceerd in de afbeeldingsgalerij van de pagina niet opnieuw. A+ content is bedoeld om unieke aspecten van het product of merk uit te lichten.
 • Voeg slechts één merklogo toe en alleen pictogrammen waarmee klanten door de tekst kunnen navigeren. Logo's en symbolen van partnerbedrijven hoeven niet te worden gebruikt, maar zijn mogelijk toegestaan als het logisch of nuttig is.
 • Schrijf alle getallen onder de 10 in hun geheel uit, gebruik consistente leestekens en seriële (oxford) komma's en gebruik een hoofdletter voor ieder belangrijke woord in een koptekst. Grammaticale fouten, onjuist gebruik van leestekens, spelfouten, tekenreeksen met enkel hoofdletters, misbruik van lettertypen of onnodige of herhaalde informatie kan leiden tot afwijzing van de content. Vette en cursieve opmaak zijn alleen bedoeld om koppen of enkele geselecteerde woorden te markeren.
 • Content in een andere taal dan de taal die in de content is opgegeven, inclusief HTML-tags, is niet toegestaan. Slechts een kleine hoeveelheid tekst in een andere taal wordt geaccepteerd als het deel uitmaakt van de identiteit van het merk.

Claims en onderscheidingen

 • Als je verwijst naar onderscheidingen of aanbevelingen dien je een notitie in de tekst toe te voegen met de datum waarop de onderscheiding of aanbeveling is behaald en de organisatie die de onderscheiding heeft toegekend. Vermeld geen onderscheidingen die je meer dan 2 jaar geleden hebt ontvangen.
 • Certificeringsclaims (bijvoorbeeld aanbevolen door, gecertificeerd, getest, goedgekeurd, bewezen, gevalideerd enz.) en onderscheidingen moeten worden onderbouwd met een notitie in de tekst met de/het certificerende of toekennende instantie, onderzoek, publicatie of ander bewijs en het jaar.
 • Milieubeweringen met woorden als milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en composteerbaar, inclusief symbolen hiervoor, zijn niet toegestaan in de tekst of afbeeldingen. Beweringen dat een product recycleerbaar/duurzaam is, moeten worden onderbouwd door een notitie in de tekst met informatie die deze bewering ondersteund, zoals de gebruikte materialen of de certificeringsinstantie en het jaar.
 • Tevredenheidsclaims (bijvoorbeeld 100% tevredenheid) en opscheppende beweringen zoals 'Als nummer 1 beoordeeld', 'best verkopende' enzovoort zijn niet toegestaan.
 • Verwijder alle beweringen over het genezen, verhelpen, behandelen of voorkomen van menselijke en/of dierlijke ziektes met betrekking tot geneesmiddelen, cosmetica, medische hulpmiddelen, dranken, voedsel en gezondheidsproducten (inclusief natuurlijke gezondheidsproducten, vitamines en supplementen). Andere beweringen over geneesmiddelen, cosmetica, medische hulpmiddelen, dranken, voedsel en gezondheidsproducten (inclusief natuurlijke gezondheidsproducten, vitamines en supplementen), evenals algemene beweringen, moet je als notitie in de tekst een onderbouwing geven.

Contentbeperkingen

 • Garantie of garantie-informatie, inclusief verwijzingen naar het retour- of terugbetalingsbeleid buiten Amazon, is ten strengste verboden in A+ content, behalve in gevallen waarin het product zelf uitsluitend een garantiekaart is.
 • Schendingen van het beleid voor Producten waarvoor beperkingen gelden, de Categorievereisten of het Programmabeleid zijn verboden.
 • Vermeld je bedrijf niet als verkoper of distributeur (bijvoorbeeld 'koop bij ons authentieke producten') en vermeld geen verkopersautorisatie (bijvoorbeeld 'product alleen verkocht door geautoriseerde wederverkopers').
 • Vermeld geen verzendgegevens (bijvoorbeeld 'gratis verzending'), QR-streepjescodes of persoonlijke informatie zoals telefoonnummers, adressen of e-mailadressen op de A+ pagina.
 • Je mag geen citaten van of toeschrijvingen aan individuen, klanten of andere particulieren opnemen in A+ content. Er zijn maximaal vier citaten of aantekeningen toegestaan. Deze mogen alleen afkomstig zijn van bekende publicaties of openbare personen en moeten worden voorzien van de auteur, datum en, onder vermelding van een publicatie, de titel.
 • Verwijs niet naar concurrenten en vergelijk producten niet met die van concurrenten, ongeacht hoe je die concurrenten vermeldt (bijvoorbeeld, specifieke namen, beschreven als 'andere' of 'anderen', of anderszins). Deze content is bedoeld om het merk op te bouwen en aanvullende productgegevens te verstrekken, niet om concurrenten te bespreken.
 • Je mag het product in een vergelijkingsdiagram alleen vergelijken met andere producten die eigendom zijn van hetzelfde merk. Vergelijkingen met andere categorieën, zoals ledlampen versus halogeenlampen, zijn toegestaan en worden niet beschouwd als concurrerende toelichtingen.
 • Vermeld geen prijs- of promotieverwijzingen zoals 'betaalbaar', 'goedkoop', 'bonus', 'gratis', evenals taal die klanten aanstuurt je producten te kopen, zoals 'koop nu', 'in winkelwagentje leggen', 'pak nu je kans' of 'winkel bij ons'.
 • Vermeld geen tijdgevoelige informatie zoals: nu, nieuw, nieuwste, tot nu toe, nu te koop, het nieuwste product, het beste tot nu toe en verwijs niet naar de feestdagen.
 • Handelsmerken en auteursrechtsymbolen zijn toegestaan als ze een redelijke grootte hebben en al op de verpakking van het product zijn vermeld of altijd worden weergegeven als onderdeel van het logo, of beide. Zelfstandige symbolen zijn nooit toegestaan. Alle handelsmerken of auteursrechtsymbolen moeten uit de tekstkopie worden verwijderd.
 • Internetlinks of taal waarmee wordt geprobeerd om te leiden naar andere websites binnen of buiten Amazon (inclusief je andere producten) zijn verboden.
 • Content op producten voor volwassenen die in strijd zijn met het beleid en de richtlijnen Amazon voor producten voor volwassenen of content die criminele activiteiten bevatten, is niet toegestaan.
 • Verwijzingen naar een klantenservice of contactgegevens buiten Amazon (bijvoorbeeld: neem contact met ons op als je problemen hebt, telefoonnummers, e-mailadressen van contactpersonen) zijn verboden.

Afbeeldingen of tekst die logo's, koppen van productpagina's en specifieke details van Amazon proberen na te bootsen zijn verboden. Verwijzingen naar door Amazon ondersteunde programma's of merkproducten zijn toegestaan.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates