Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Zware en grote producten voor FBA vermelden

Vanaf 1 april 2021 kun je FBA gebruiken om binnenlandse bestellingen uit te voeren voor je selectie zware en grote producten. Naast andere FBA-voordelen profiteren zware en grote FBA, indien beschikbaar, van Bezorging op afspraak en Kamer naar keuze-bezorgservices.

Sommige FBA-services (zoals het Pan-Europese FBA en het Europese fulfillment-netwerk) zijn momenteel niet beschikbaar voor zware en grote FBA-items. Je moet er ook voor zorgen dat je items correct zijn voorbereid en geëtiketteerd voor zware en grote FBA. Om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de vereisten van dit programma, lees je het gedeelte voor het verzenden van zware en grote voorraad naar Amazon op deze Hulp-pagina aandachtig door, voordat je je producten registreert.

Zowel Prime- als niet-Prime-klanten kunnen profiteren van opties voor Bezorging op afspraak en Kamer naar keuze-bezorging voor zware en grote FBA, afhankelijk van hun beschikbaarheid in elke store (raadpleeg Veelgestelde vragen voor meer informatie over de levering van zware en grote items). Klanten die Bezorging op afspraak selecteren, kunnen profiteren van bezorgtijden van maximaal 4 uur wanneer deze service beschikbaar is. We informeren klanten wanneer deze services beschikbaar zijn via berichten op de productpagina.

Productgeschiktheid

Om een item als zwaar en groot te kunnen beschouwen, moet het aan ten minste een van de volgende afmetingen en gewichtscriteria voldoen. Voorraad die niet aan deze criteria voldoet, moet in aanmerking worden genomen voor standaard FBA:

  • > 175 cm lengte (langste zijde)
  • > 31,5 kg gewicht
  • > 360 cm omtrek (lengte + 2x breedte + 2x hoogte)

Zwaar en grote FBA hebben ook maximale afmetingen en gewichtsbeperkingen, die verschillen per store. Je kunt geen FBA-zendingen maken voor producten die de maximumcriteria overschrijden. Als je dergelijke items probeert te leveren, wordt voorraad geweigerd in het fulfillment center. Raadpleeg de volgende tabel voor de maximale afmetingen en gewichtscriteria in je store.

Store VK DE FR IT ES
Lengte Min.: 175 cm Min.: 175 cm Min.: 175 cm Min.: 175 cm Min.: 175 cm
Max.: 300 cm Max.: 300 cm Max.: 300 cm Max.: 300 cm Max.: 300 cm
Gewicht Min.: 31,5 kg Min.: 31,5 kg Min.: 31,5 kg Min.: 31,5 kg Min.: 31,5 kg
Max.: 140 kg Max.: 150 kg Max.: 300 kg Max.: 140 kg Max.: 40 kg

Omtrek

(lengte + 2x breedte + 2x hoogte)

Min.: 360 cm Min.: 360 cm Min.: 360 cm Min.: 360 cm Min.: 360 cm

Max.:

N.v.t.

Max.:

N.v.t.

Max.: 662 cm Max.: 800 cm Max.: 800 cm

Voordat je producten opneemt voor Fulfillment by Amazon, is het belangrijk om te weten wat geschikt is voor ons fulfillment-proces en wat niet. Bekijk alle secties van onze pagina FBA-productbeperkingen voor alle productvereisten en -beperkingen.

Belangrijk: Alle FBA-items moeten in één doos worden verpakt. Items in meerdere dozen komen niet in aanmerking voor FBA.

Productinschrijving

Om producten in te schrijven voor zware en grote FBA, volg je hetzelfde proces als standaard FBA. Om ervoor te zorgen dat zware en grote FBA-items worden doorgestuurd naar de juiste fulfillment centers, moet je in Seller Central nauwkeurige afmetingen en gewichtsinformatie voor alle producten indienen voordat je je inschrijft.

Belangrijk: Het programma voor zware en grote FBA is een binnenlands fulfillment-programma. Als je zware en grote FBA in verschillende Amazon-stores wilt gebruiken, moet je per store een afzonderlijke aanbieding (FNSKU) maken en je voorraad rechtstreeks naar elk land verzenden. . Als je Internationale productvermeldingen maken gebruikt om automatisch aanbiedingen in andere stores te maken, gebruik dan deze gids om aanbiedingen of producten uit te sluiten van een target marketplace.

Programmakosten

Kosten voor zware en grote FBA volgen dezelfde pay-per-use-structuur als de standaard FBA.

De fulfillment-kosten voor dit programma zijn als volgt:

Gewicht item VK DE FR IT ES
0-20 kg £ 11,58 € 14,49 € 16,37 € 12,61 € 15,38
20 tot 40 kg £ 15,23 € 21,07 € 23,23 € 16,22 € 21,57
40/60 kg £ 40,40 € 50,96 € 39,28 € 18,64 € 29,99
Per extra kg > 60 kg £ 0,24 € 0,25 € 0,32 € 0,43 € 0,43

Verkopers betalen een minimale verwijzingsvergoeding van £ 15/ € 15 voor elk item dat wordt verkocht via zware en grote FBA, naast FBA-kosten. Raadpleeg het Kostenoverzicht voor verkopen via Amazon om de typische verwijzingsvergoedingen voor alle stores en productcategorieën weer te geven, die worden berekend als een percentage van de totale verkoopprijs.

Bijvoorbeeld: Voor een item uit de categorie Grote apparaten die door een verkoper in het Verenigd Koninkrijk worden verkocht, geldt meestal een verwijzingsvergoeding van 7,14%. Als de totale verkoopprijs £ 100 is, bedraagt de verwijzingsvergoeding meestal £ 7,14. Voor een verkoper die dit item vervult via zware en grote FBA, wordt echter £ 15 verwijzingsvergoeding in rekening gebracht voor dit item.

Voor alle andere soorten kosten (bijv. opslag, verwijdering en afvoering) worden zware en grote FBA-items op dezelfde manier behandeld als extra grote items. Raadpleeg de pagina FBA-prijzen om de volledige lijst met kosten voor extra grote items in FBA weer te geven.

Alle kosten zijn exclusief btw en andere belastingen die verschuldigd zijn door de verkoper.

Voorbeeld fulfillment-kosten

Zwaar groot (lokale fulfillment-kosten)

Fauteuil

Afmetingen: 88 cm x 82 cm x 104 cm (0,75 m³ = 26,502 ft3)

Gewicht van de eenheid: 32 kg

Niveau productomvang: Zwaar groot 20 tot 40 kg

1 april 2021 en later

VK (£) DE (€) FR (€) IT (€) ES (€)
Fulfillment-kosten £ 15,23 € 21,07 € 23,23 € 16,22 € 21,57

Zwaar groot (lokale fulfillment-kosten)

Koelkast Diepvries

Afmetingen: 60 cm x 67 cm x 185 cm (0,744 m³ = 26,264 ft3)

Gewicht van de eenheid: 59 kg

Niveau productomvang: Zwaar volumineuze 40/60 kg

1 april 2021 en later

VK (£) DE (€) FR (€) IT (€) ES (€)
Fulfillment-kosten £ 40,40 € 50,96 € 39,28 € 18,64 € 29,99

Het verzendgewicht is gelijk aan het gewicht van de eenheid plus ons verpakkingsgewicht. Het totale verzendgewicht wordt afgerond tot op de dichtstbijzijnde 1 g. De bovenstaande voorbeelden zijn slechts een gids voor het evalueren van FBA.

Zware en grote voorraad verzenden naar Amazon

Zware en grote FBA heeft enkele verschillende voorbereidingsvereisten dan standaard FBA. Het niet naleven van zware en grote FBA-vereisten kan resulteren in de weigering van voorraad bij het Amazon fulfillment center, afvoering of retournering van voorraad, blokkering van toekomstige leveringen aan het fulfillment center of kosten voor niet-naleving. Deel deze vereisten met je transportdienst of leverancier om ervoor te zorgen dat ze volledig worden begrepen en nageleefd.

Belangrijk:

Zware en grote FBA-items komen niet in aanmerking voor de FBA-voorbereidingsservice of de Etiketteerservice bij FBA, dus je moet ervoor zorgen dat alle items voldoen aan de FBA-verpakkingsvereisten en voorbereidingsrichtlijnen voordat ze aankomen in een fulfillment center.

• Alle afzonderlijke SKU-items moeten in één pakket worden opgenomen. Amazon accepteert geen producten waarvoor meerdere afzonderlijke onderdelen in ons dok moeten worden gemonteerd.

• Zware en grote FBA-items moeten een Amazon-streepjescode gebruiken om voorraad bij te houden en komen niet in aanmerking voor vermengde voorraad met de streepjescode van de fabrikant. Als je al FBA-aanbiedingen hebt gemaakt met instellingen voor streepjescode van de fabrikant, kun je deze naar Amazon-streepjescode veranderen door een nieuwe FBA-aanbieding te maken. Aanbiedingen met streepjescodes van Amazon genereren een FNSKU-code die begint met 'X'.

• Om afgewezen bezorgingen te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je transportdienst op de hoogte is van de vereisten voor pallet, cognossement en voertuig voor het regelen van een verzending van minder dan een vrachtwagenlading naar Amazon. Raadpleeg EU-FC-adressen en bezorgspecificaties om specifieke voertuigbeperkingen voor elk fulfillment center te controleren.

• Zware en grote FBA-items vereisen geen palletiseren als ze onder een bepaalde gewichtsdrempel liggen (varieert per land, raadpleeg onderstaande tabel). Items boven deze drempel kunnen alleen zonder pallets worden bezorgd als de items klembaar zijn en duidelijk als klembaar zijn gemarkeerd met een logo op de doos (zie afbeelding hieronder).

• Vraag bij het binnenbrengen van losse goederen de transportdienst om ons van tevoren op de hoogte te stellen door een reactie achter te laten in de afspraakboeking bij Carrier Central. Als de items klembaar zijn, laat dan een opmerking achter met de tekst 'klembaar los geladen'. Als items niet klembaar zijn, laat dan een opmerking achter met de tekst 'niet-klembaar los geladen'.

Itemtype Palletiseringsopties
Klembare items
  1. Klembare items vereisen geen palletiseren als ze duidelijk zijn gemarkeerd met het klembare logo op de doos, ongeacht het gewicht van het item.
  2. Items die niet klembaar zijn, vereisen palletiseren als ze de volgende gewichtsdrempels overschrijden: (VK 25 kg, DE 40 kg, FR 25 kg, IT 50 kg, ES 22 kg).

120 cm-140 cm

Lengte (langste zijde)


  1. Palleteer het item op een standaard pallet van 1000 x 1200 mm (VK) of 800 x 1200 mm (EU) met een maximale uitsteeklengte van 200 mm.
  2. Bind twee standaardpallets aan elkaar en zorg ervoor dat ze stevig aan de kortste zijde zijn bevestigd (die naar de achterkant van het voertuig moet kijken). De langste zijde van het item moet horizontaal op de pallets worden geplaatst.
  3. Gebruik een extra grote pallet die robuust genoeg is om de lading tijdens het transport te doorstaan en veilig lossen mogelijk te maken.
Lengte 140 cm-175 cm (langste zijde)
  1. Bind twee standaardpallets aan elkaar en zorg ervoor dat ze stevig aan de kortste zijde zijn bevestigd (die naar de achterkant van het voertuig moet kijken). De langste zijde van het item moet horizontaal op de pallets worden geplaatst.
  2. Gebruik een extra grote pallet die robuust genoeg is om de lading tijdens het transport te doorstaan en veilig lossen mogelijk te maken.

175 cm - 240 cm

Lengte (langste zijde)

1. Bind twee standaardpallets aan elkaar en zorg ervoor dat ze stevig aan de kortste zijde zijn bevestigd (die naar de achterkant van het voertuig moet kijken). De langste zijde van het item moet horizontaal op de pallets worden geplaatst.

> 240 cm

Lengte (langste zijde)

1. Als één verkoopbare eenheid niet op een omhulde pallet past, mag je het item niet palletiseren. Het item moet klembaar zijn en duidelijk zijn voorzien van een klembaar logo op de doos. Items van deze lengte die niet klembaar zijn, kunnen worden afgewezen.
Belangrijk: Bij het binden van pallets moeten ze aan de kortste zijde en aan beide randen worden gebonden. Gebruik een stevige plastic of metalen riem om ze te binden, aangebracht met een verpakkingsmachine. De riem moet ervoor zorgen dat de twee pallets kunnen worden afgehandeld zonder risico op losraken.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik meer informatie vinden over de bezorgservices voor zware en grote items?

Raadpleeg de volgende aangepaste Hulp-pagina's voor klanten voor meer informatie over de levering van zware en grote items in je store: VK,DE, FR, IT, ES

Hoe maak ik zware en grote FBA-zendingen in Seller Central?

Het proces voor het maken van zendingen is precies hetzelfde als standaard FBA, en Seller Central stuurt zware en grote voorraad automatisch door tijdens de workflow voor het maken van zendingen. Om ervoor te zorgen dat dit werkt zoals bedoeld, moet je ervoor zorgen dat de afmetingen en het gewicht van alle zware en grote FBA-producten nauwkeurig worden ingevoerd in Seller Central.

Komen zware en grote FBA-producten in aanmerking voor het Pan-Europese FBA-programma?

Nee. Zware en grote FBA is een binnenlands fulfillment-programma. Als je de zware en grote FBA in verschillende Amazon-stores wilt gebruiken, moet je per store een afzonderlijke aanbieding (FNSKU) maken en je voorraad rechtstreeks naar elk land verzenden.

Komen zware en grote FBA-producten in aanmerking voor het FBA-liquidatieprogramma?

Nee. Voor services voor waardeherstel raden we je aan hulp te vinden van externe aanbieders van het Amazon Service Provider Network.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates