Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Feestdag-instellingen beheren

De Feestdag-instellingen-widget in Seller Central geeft je het overzicht van komende en stelt je in staat om deze aan te passen zodat je operationele planning en fulfillment -mogelijkheden beter aansluiten.

Er zijn een aantal feestdagen vooraf gedefinieerd in ons systeem op marketplace-niveau. Bij het inschatten van de verwachte verzenddatum en bezorgdatum worden feestdagen niet meegeteld als een werkdag. Wanneer de geschatte verzenddatum en bezorgdatum op een feestdag vallen, worden ze verlegd naar de volgende werkdag na de feestdagen. Met deze widget kun je de feestdagen aanpassen en deze overschrijven naar werkdagen op basis van je operationele mogelijkheden en wanneer je bestellingen van klanten op feestdagen wilt blijven afhandelen en uitvoeren. De voorkeuren die zijn gedefinieerd in je Feestdag-instellingen hebben invloed op de leveringsbelofte die aan klanten wordt getoond, evenals de datum waarop je naar verwachting je bestellingen verzendt, de geschatte verzenddatum.

Feestdag(en) naar werkdag(en) overschrijven in Seller Central

Om feestdagen naar werkdagen te overschrijven voor al je door verkoper verzonden producten (standaardverzending, niet-Prime Premium, Prime-verzending), voer je de volgende stappen uit:


  1. In Seller Central, ga naar Instellingen > Verzendinstellingen.
  2. Klik op Bewerken op de Feestdagen-widget .
  3. Nu zou je een lijst met vooraf gedefinieerde feestdagen moeten zien. Selecteer de feestdag(en) die je wilt overschrijven en als werkdag(en) wilt laten tellen door op de/het bijbehorende selectievakje(s) te klikken.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Ga terug naar de pagina Verzendinstellingen. De feestdag(en) die je hebt overschreven, wordt/worden gemarkeerd als Instellen als werkdag.
Let op: De overschrijving van feestdag(en) is alleen van toepassing op de bestellingen die worden geplaatst nadat de wijziging van kracht is geworden. Bestellingen die vóór de wijziging in de feestdag-instellingen zijn geplaatst, worden niet beïnvloed, ongeacht of de bestellingen al dan niet zijn verwerkt.

Voorkeuren voor feestdagen bijwerken

Nadat je je feestdag-instellingen hebt bijgewerkt, heb je de mogelijkheid om je wijzigingen terug te zetten in geval van wijzigingen in je bedrijfsplan. Voer de volgende stappen uit om je feestdag-instellingen bij te werken:

  1. In Seller Central, ga naar Instellingen > Verzendinstellingen.
  2. Klik op Bewerken op de Feestdagen-widget .
  3. Je kunt de lijst met feestdagen bekijken, inclusief de feestdagen die zijn ingesteld als werkdagen (waarbij het selectievakje onder Instellen als werkdag is ingeschakeld).
  4. Schakel de feestdag(en) uit die je niet als werkdag wilt instellen en klik op Opslaan.
  5. Ga terug naar de pagina Verzendinstellingen om te bevestigen dat je wijzigingen correct zijn bijgewerkt.

Let op: Net als bij het overschrijven van feestdag(en) is de terugzetting van toepassing op bestellingen die pas worden geplaatst nadat de wijziging van kracht is geworden. Bestellingen die zijn geplaatst voordat je de wijziging opslaat, worden niet beïnvloed, ongeacht of de bestellingen al dan niet zijn verwerkt.

Feestdagen-instellingen in handmatige en geautomatiseerde verzendsjablonen

Voor ASIN-codes/SKU-codes die zijn gekoppeld aan handmatige verzendsjablonen, zolang je een feestdag overschrijft naar een werkdag, wordt de dag geteld als werkdag en heeft deze invloed op je geschatte verzenddatum. Voor SKU-codes/ASIN-codes die zijn gekoppeld aan de automatische verzendsjablonen geldt dat wanneer je een feestdag overschrijft naar een werkdag, het ook als een werkdag geldt voor de verzendservice(s) die je in je automatiseringssjabloon(s) hebt geselecteerd, de feestdag als werkdag wordt meegeteld en heeft deze invloed op je geschatte verzenddatum.

Wanneer een feestdag in het weekend valt en je de feestdag overschrijft naar een werkdag, wordt deze meegeteld als werkdag, ongeacht of je de weekendactiviteiten hebt ingeschakeld in Instellingen Bestellingsfulfillment.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates