Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Verzenden naar Amazon: Etiketten voor doos printen

Zodra je je verzending hebt bevestigd in stap 2 van de workflow Verzenden naar Amazon kun je labels afdrukken voor elke doos. Elke doos die je verzendt, moet een label hebben. Zorg ervoor dat je de juiste label op de juiste doos aanbrengt.

Verzendingen van kleine pakketten

Alle dozen voor bezorging van kleine pakketten moeten voorzien zijn van een FBA doos-ID en een label van de transportdienst. Als je de labels wilt downloaden, klik je bij stap 3 van de op Etiketten voor doos printen. workflow voor het maken van verzendingen. Zie Vereisten voor verzendingsetiketten voor meer informatie over het etiketteren van je dozen.

Als je gebruikmaakt van een verzendpartner van Amazon:

 1. Klik op Dooslabels afdrukken om een PDF te genereren met FBA-doos-ID-labels en labels van de transportdienst.
 2. Breng op elke doos de juiste FBA-doos-ID-label en de label van de transportdienst aan.
 3. Geef je dozen af aan de transportdienst.

Volg de volgende stappen als je gebruikmaakt van een transportdienst die geen verzendpartner is:

 1. Klik op Dooslabels afdrukken om een PDF te genereren met alleen FBA doos-ID-labels.
 2. Werk samen met je transportdienst om de transportdienstlabels voor je dozen te maken.
 3. Breng op elke doos de juiste FBA doos-ID-label en de label van de transportdienst aan.
 4. Geef je dozen af aan de transportdienst.
 5. Selecteer Alles markeren als verzonden om ons te vertellen dat je voorraad onderweg is.
 6. Klik op Verzending traceren voor elke verzending in de workflow en geef tracking-ID's op voor je dozen op het tabblad Gebeurtenissen traceren op de pagina Verzendingsoverzicht.
Belangrijk: Het verstrekken van de juiste tracking-ID's van je transportdienst zorgt ervoor dat Amazon je verzending tot 30% sneller ontvangt en je producten sneller beschikbaar kan maken voor verkoop.

Palletverzendingen

Je moet een FBA-doos-ID-label aan de buitenkant van elke doos plaatsen, zodat de labels zichtbaar zijn wanneer de pallet wordt uitgepakt in het fulfillment center. Zie Vereisten voor verzendingsetiketten voor meer informatie over het etiketteren van je dozen.

 1. Klik op Dooslabels afdrukken om een PDF met een doos-ID-label te genereren.
 2. Breng de juiste FBA-doos-ID-label aan op elke doos.
 3. Klik op Doorgaan naar bevestigen van transportdienst- en palletinformatie.

Voor meer informatie over het wijzigen of annuleren van je verzending, zie Verzenden naar Amazon: Je verzending wijzigen of annuleren.

Veelgestelde vragen

Hoe zie ik het adres van de afzender?

In stap 2 of stap 3 van de workflow zie je het adres van de afzender dat je tijdens stap 1 hebt geselecteerd in de stap 1-koptekst. Je kunt dit adres niet wijzigen nadat je een verzending hebt bevestigd in stap 2 van de workflow.

Belangrijk: Amazon heeft een nauwkeurig verzendadres nodig om je voorraad en de juistheid van de verzendkosten te garanderen.

Hoe druk ik dooslabels af?

Zodra je verzendkosten accepteert in stap 2 kun je FBA-labels voor doos-ID downloaden voor elke doos in je verzending en deze afdrukken.

Notitie: Elke doos die naar Amazon wordt verzonden, moet een FBA doos-ID-label hebben. Voor meer informatie, zie Vereisten voor verzendetiketten.

Wat gebeurt er als ik een verzending markeer als verzonden?

Wanneer je aangeeft dat je je verzending hebt overgedragen aan de transportdienst krijgt de verzending de status Verzonden. Zodra de verzending de status Verzonden heeft, weten onze fulfillment centers dat ze zich moeten voorbereiden op de ontvangst van je voorraad om onnodige vertragingen te voorkomen.

Hoe kan ik toegang krijgen tot workflowgegevens van eerder gemaakte verzendingen?

Je kunt informatie over alle bevestigde verzendingen vanuit je Wachtrij voor verzending krijgen en ze zoeken met behulp van de verzending-ID. Als je op een verzending klikt vanuit de Wachtrij voor verzending ga je naar de pagina Verzendingsoverzicht. Daar kun je je verzending traceren, de inhoud van de verzending bekijken en voorraad afstemmen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates