Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Hoe voorkom je een A-tot-Z-garantieclaim?

Om A-tot-Z-garantieclaims ('Claim') te voorkomen, raden we je aan deze aanbevolen werkwijzen te volgen:

 1. Verzending
  • Voeg geldige tracking toe voor alle bezorgingen: Met getraceerde zendingen kunnen klanten de status van hun bezorging zien zonder contact met je op te hoeven nemen. Als je geen trackinggegevens hebt verstrekt kent Amazon de claim aan de klant toe. Ga voor meer informatie naar Percentage geldige trackingnummers (Valid Tracking Rate, VTR) en Percentage defecte bestellingen. Je kunt trackinggegevens van bestellingen bewerken door naar Bestellingen te gaan en vervolgens naar Bestellingen beheren. Voer het Bestel-ID in bij Geavanceerd zoeken. Zodra je de juiste bestelling hebt gevonden, klik je op Verzending bewerken en geef je het gewijzigde trackingnummer op.
  • Gebruik transportdiensten die een bezorgingsbewijs leveren als je daar om vraagt.
  • Handtekeningbevestiging vereisen: Door een handtekening kan Amazon bepalen of een klant zijn of haar item(s) heeft ontvangen. Als het onduidelijk is of een item is bezorgd (bijvoorbeeld als we via andere verzendgegevens niet kunnen vaststellen dat het item aan de klant is bezorgd), wordt de claim van een klant eerder toegekend. Daarom is een handtekeningbevestiging nuttig.
  • Bevestig verzendingen vóór de verwachte verzenddatum: Zorg ervoor dat de koerier die de bezorgingen ophaalt, eerst het/de pakket(ten) van de koper scant vóór de 'verzenden op'-datum. Het is belangrijk om te bevestigen dat je bestellingen op of voor de verwachte verzenddatum hebt verzonden, zodat klanten de status van hun bestelling kunnen zien en kunnen begrijpen wanneer ze de bezorging kunnen verwachten, zonder dat ze contact met je hoeven op te nemen. Niet tijdig verzenden heeft een negatieve invloed op je Percentage vertraagde verzendingen en vergroot de kans dat een claim wordt toegekend.
  • Zorg ervoor dat de bezorging is voltooid vóór de Verwachte bezorgdatum: Stel de klant op de hoogte als een bezorging vertraagd is.
 2. Producten
  • Beschrijf producten nauwkeurig en zorg voor duidelijke afbeeldingen. Dit helpt ervoor te zorgen dat klanten duidelijke verwachtingen hebben over je producten. Je producten moeten het juiste ASIN hebben en je moet de juiste conditie toewijzen. Ga naar Richtlijnen voor de conditie voor meer informatie.
  • Annuleer onmiddellijk alle bestellingen die niet op voorraad zijn. Stuur een e-mail naar klanten om ze te laten weten waarom hun bestellingen zijn geannuleerd, zodat ze niet hoeven te wachten op hun items.
 3. Klantenservice
  • Reageer binnen 48 uur op klanten:als klanten contact met je opnemen, reageer dan snel om een goede klantervaring te garanderen. Als een klant een retour vraagt, vraag je de klant een retouraanvraag in te dienen. Als je niet binnen 48 uur reageert op het bericht van een klant of een retouraanvraag autoriseert (afhankelijk van welke van toepassing is), vergroot je de kans dat een claim van de klant automatisch wordt toegekend.
  • Betaal klanten direct terug. Als klanten contact met je opnemen voor een terugbetaling, verricht de terugbetaling dan onmiddellijk zodat ze geen claim hoeven in te dienen.
 4. Retourzendingen
  • Autoriseer binnen 48 uur een Retouraanvraag : Autoriseer een retouraanvraag altijd op basis van de geschiktheid voor retourzendingen van de bestelling. Als je de klant wilt terugbetalen, kun je ervoor kiezen om de klant te vragen het item te retourneren voordat je de terugbetaling verwerkt. Als je een retouraanvraag niet binnen 48 uur autoriseert, kan dit leiden tot de toekenning van een claim de klant en een onmiddellijke debitering van je account.
  • Communiceer duidelijke instructies aan de klant over het retourproces.
   • Wanneer je een Retouraanvraag autoriseert en je wilt dat het item wordt geretourneerd, verstrek dan altijd een lokaal retouradres of een voorgefrankeerd retouretiket en richtlijnen voor het retourneren van het product.
   • Wanneer je een Retouraanvraag autoriseert en je niet wilt dat het item wordt geretourneerd, betaal je de klant proactief volledig terug en geef je aan dat ze het/de item(s) niet hoeft te retourneren.
   • Als je een Retouraanvraag sluit, geef dan altijd de reden aan waarom een retourzending afwijst.
Notitie: Het A-tot-Z-garantiebeleid is anders voor Amazon Pay-transacties. Je kunt de Amazon A-tot-Z-garantie voor verkopers op de Amazon Pay-website.

Notitie: Dit A-tot-Z-garantiebeleid is van toepassing op alle klanten, inclusief Amazon Business-klanten.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates