Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Technische vereisten voor afbeeldingsbestanden

De afbeelding moet aan de volgende technische vereisten voldoen:

 • De bestandsindeling moet JPEG/JPG, PNG, TIFF of GIF zijn (JPG heeft onze voorkeur).
 • De kleur moet RGB of CMYK zijn (RGB heeft onze voorkeur omdat CMYK soms kleurvariaties toont wanneer deze op onze website worden weergegeven). Zie de sectie Afbeeldingskleur hieronder.
 • De resolutie moet ten minste 72 dpi zijn.
 • Afbeeldingen moeten aan de langste zijde 1.600 pixels of groter zijn. Deze minimaal vereiste grootte maakt de zoomfunctie op de website mogelijk. Het is bewezen dat het kunnen inzoomen op producten de verkoop verbetert.
 • Bestanden mogen aan de langste zijde niet groter zijn dan 10.000 pixels.

De meeste beeldbewerkingssoftwares bevatten een functie waarmee je pixelafmetingen kunt aangeven en wijzigen. Als je geen beeldbewerkingssoftware bezit, maar de afbeelding wordt weergegeven in een browser, kun je met de rechtermuisknop klikken en de afbeeldingseigenschappen bekijken om de pixelafmetingen aan te geven.

Voor het beste resultaat dien je je afbeeldingen in met minimale of geen compressie. Als je kleine afbeeldingen vergroot, vermindert de beeldkwaliteit.

Sla JPEG-afbeeldingen op met het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau en vermijd het opnieuw opslaan van de afbeelding in JPEG-indeling tijdens het bewerken van de afbeelding. Pas geen bestandscompressie toe voor TIFF-bestanden. Verwijder de lagen uit alle afbeeldingen voordat je deze indient.

Onze servers kunnen alleen afbeeldingen accepteren die volgens onze specificaties zijn opgemaakt. Wij behouden ons het recht voor om afbeeldingen te af te wijzen die niet aan onze inhoudsnormen voldoen, zelfs als de afbeeldingen aan de technische opmaakspecificaties voldoen.

We accepteren GEEN afbeeldingen die in deze indelingen zijn ingediend We accepteren GEEN bestandsindelingen die eigendom zijn van een specifieke softwaretoepassing, inclusief, maar niet beperkt tot
 • EPS (ingekapseld postscript-bestand)
 • BMP (Windows bitmap)
 • PDF (Portable Document Format)
 • PSD (ongeconverteerde Photoshop-bestanden)
 • IA (Adobe Illustrator)
 • ART (Amerika Online)
 • CDR (CorelDRAW)
 • CPT (Corel Paint)
 • FH (Macromedia Freehand)
 • FLA (Flash), .PICT (standaard MAC OSX)
 • PSP (Paint Shop Pro)
 • DOC (Microsoft Word)

Afbeeldingskleur

Onze klanten gebruiken een breed scala aan beeldschermen die kleuren vaak anders weergeven. Het is waarschijnlijk dat de kleuren die je op je scherm ziet verschillen van wat een ander ziet. Om er zeker van te zijn dat je afbeeldingen nauwkeurig worden weergegeven, volg onze specificaties voor afbeeldingskleuren.

Kleurmodus Beschrijving Geaccepteerd?
RGB RGB is een kleurmodus die eigen is aan het web en de meeste kleurschermen. RGB staat voor rood, groen en blauw. Deze drie kleuren die met verschillende intensiteitsniveaus worden weergegeven, creëren meer dan 16 miljoen kleuren. De RGB-kleurruimte wordt gebruikt voor productafbeeldingen. Ja
CMYK CMYK heeft de neiging om variaties in kleurtonen weer te geven wanneer het op een website wordt weergegeven, aangezien deze kleurmodus bedoeld is voor gedrukt materiaal en niet voor webweergave. Niet onze voorkeur. Gebruik in plaats daarvan RGB.
Grijswaarden Grijswaarden zijn een kleurmodus die zowel bij print als op internet wordt gebruikt. De kleurruimte van grijswaarden gebruikt 256 grijstinten om afbeeldingen te maken. De grijswaardenkleurenmodus kan alleen worden gebruikt voor afbeeldingen op Amazon.com als deze de kleur van grijze of zilverkleurige metalen producten nauwkeurig weergeeft.

Kleurprofielen en kleurweergave

ICC-kleurprofielen zijn een type gegevens die in een afbeelding worden opgeslagen om aan te geven hoe elektronische apparatuur kleurgegevens interpreteert. Deze zijn nuttig in de drukindustrie om de kleurnauwkeurigheid te garanderen, maar worden niet vaak gebruikt voor webweergave.

Afbeeldingen die afhankelijk zijn van een specifiek kleurprofiel voor nauwkeurige kleurenweergave, worden mogelijk niet weergegeven zoals bedoeld op Amazon.

Om de kleurnauwkeurigheid te garanderen, dien je bestanden in die de RGB- of werkkleurenindeling gebruiken. Om je beeldprofiel te converteren naar RGB of Werkend RGB, moet je beschikken over beeldbewerkingssoftware die deze mogelijkheid heeft.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates