Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Veelgestelde vragen over experimenten

Hoe krijg ik toegang tot Je experimenten beheren?

Je experimenten beheren is alleen beschikbaar in de VS en Europa voor verkopers die eigenaar zijn van een merk en verantwoordelijk zijn voor de verkoop van het merk in de Amazon Store.

Waarom kan ik het ASIN niet vinden waarop ik wil experimenteren? Of waarom komt het ASIN waarop ik wil experimenteren niet in aanmerking voor experimenteren?

Een ASIN komt in aanmerking als het tot je merk behoort en de afgelopen weken voldoende verkeer heeft ontvangen om in aanmerking te komen voor experimenteren. Meer informatie over geschiktheid van de ASIN vind je op de Over MYE-pagina .

Hoe verschillen de regels voor experimentele content van standaardbijdragen voor productvermeldingen?

Alle content die tijdens een experiment wordt ingediend, moet aan dezelfde richtlijnen voldoen als iedere reguliere content die geen deel uitmaakt van een experiment. Je kunt de regels voor de productpagina's van Amazon bekijken voor algemene richtlijnen voor content. Aanvullende details met betrekking tot de validatie van content is beschikbaar onder MYE, Experimenten maken.

Waarom verschijnt er geen content in de vervolgkeuzelijst van versie B?

Zorg er eerst voor dat je een tweede versie van content voor je experiment hebt gemaakt en dat de content niet de status 'Concept' heeft. Je content van versie B moet worden ingediend en goedgekeurd om in de vervolgkeuzelijst te worden weergegeven. Ten tweede moet je ervoor zorgen dat je content van versie B wordt toegepast op het referentie-ASIN in het experiment om te verschijnen in de vervolgkeuzelijst. Het referentie-ASIN is het ASIN dat je hebt gekozen tijdens het opzetproces van het experiment. Je kunt naar beneden scrollen op de pagina Configuratie van experiment en de 'Referentie'-badge naast je referentie-ASIN zien.

Waarom zie ik nog geen resultaten?

We berekenen ongeveer elke twee weken resultaten voor experimenten. In zeldzame gevallen kunnen resultaten worden vertraagd terwijl we de gegevens van experimenten verwerken. Blijf af en toe kijken; resultaten worden automatisch weergegeven wanneer ze worden verwerkt en beschikbaar worden.

Waarom zou ik mijn experiment gaande houden als de eerdere resultaten een duidelijke favoriet suggereren?

Omdat bij willekeurige kans eerdere resultaten van het experiment mogelijk niet representatief zijn voor de werkelijke impact van je experiment. Telkens wanneer je de resultaten bekijkt voordat een experiment eindigt, vergroot je de kans op het nemen van een beslissing op basis van niet-representatieve resultaten, wat de geldigheid van je experiment vermindert. We raden je dus aan geen beslissing te nemen op basis van tussentijdse resultaten. Wacht tot je experiment eindigt om de winnaar te identificeren.

Wat moet ik doen als de validatie van de content mislukt?

Als de validatie van de content mislukt (bijvoorbeeld voor het indienen van een afbeelding met niet-witte achtergronden in een categorie waarvoor dit vereist is), zal bij 'Experimenten beheren' worden vermeld dat de validatie mislukt is, met een foutcode waarin wordt uitgelegd waarom. Wanneer de validatie van de content mislukt, wordt deze niet zoals gepland gestart. Wanneer dit gebeurt, moet je je content herzien om de regelschending op te lossen en je experiment opnieuw indienen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates