Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Gebruikersmachtigingen instellen en bewerken

Individuele verkopers: deze functie is beschikbaar voor verkopers met Professionele verkoopplannen.

Wanneer je jouw Seller Central-account voor het eerst instelt, heb jij alleen toegang tot de accounttools en -functies. Je kunt toegang verlenen aan anderen (zoals werknemers, mede-eigenaars of contractanten) door je Gebruikersmachtigingen in te stellen:

Nieuwe gebruikers uitnodigen:

 1. Klik onder Instellingen op Gebruikersmachtigingen.
 2. Voer de contactgegevens voor de nieuwe gebruiker in en klik op Uitnodiging verzenden. Herhaal dit voor alle nieuwe gebruikers die je wilt toevoegen.
 3. Laat je nieuwe gebruikers de instructies in de e-mail volgen.

Nieuwe gebruikersmachtigingen bewerken:

 1. Klik onder Instellingen op Gebruikersmachtigingen.
 2. Klik op Bewerken naast het account dat je wilt wijzigen.
 3. Klik op de knop naast elke tool waarvoor je de gebruiker toegang wilt verlenen voor je account.

Door gebruikersmachtigingen in te stellen, kunnen andere gebruikers taken uitvoeren, zoals voorraad beheren of verzendbevestigingen afhandelen. Inloggegevens voor een account zijn echter uniek en vertrouwelijke gegevens mogen met niemand worden gedeeld.

Gebruikersmachtigingen zijn alleen beschikbaar voor professionele verkopers. Amazon biedt zowel professionele als individuele verkoopplannen. Je kunt eenvoudig je bestaande verkoopplan omschakelen.

Notitie: Hoewel je gebruikers aan je verkopersaccount kunt toevoegen, kun je jouw verkopersaccount niet overdragen, zelfs niet als het bedrijfseigendom verandert. In dat geval moet de nieuwe eigenaar een nieuw verkopersaccount aanmaken op zijn/haar naam.

Toestemming toewijzen aan individuele gebruikers

Secundaire gebruikers kunnen standaard geen vergoedingen initiëren of vergoedingsmethoden instellen namens de verkoper of de eigenaar van de account. Alleen de gebruiker van het primaire account kan deze acties uitvoeren. We kunnen echter verschillende machtigingen inschakelen op basis van de vereiste voor elke secundaire gebruiker nadat ze KYC-informatie voor identificatiedoeleinden hebben verstrekt.

 1. Klik onder Instellingen op Gebruikersmachtigingen.
 2. Klik op Machtiging beheren naast de gebruiker om machtigingen toe te wijzen of te verwijderen.
 3. Bevestig of de gebruiker toestemming krijgt om retouraanvragen of terugbetalingen af te handelen en of je de wettelijke vertegenwoordiger van het bedrijf bent of niet. Zo niet, geef dan het e-mailadres op van een wettelijke vertegenwoordiger van het bedrijf. Er wordt een e-mail verzonden naar de wettelijke vertegenwoordiger, waarin deze op de hoogte wordt gesteld van de succesvolle onboarding van de secundaire gebruiker.
 4. Gegevens van het identiteitsbewijs en woonadres zijn vereist voor elke secundaire gebruiker om het onboardingproces te voltooien. Daarnaast kan je worden gevraagd een identiteitsbewijs en een adresbewijs voor de secundaire gebruiker te verstrekken. Kijk hier voor geaccepteerde documenttypen. Alleen woonadressen worden geaccepteerd. Voer eerst de paspoort- en adresgegevens in en zorg ervoor dat alle benodigde informatie aanwezig is en overeenkomt met de documenten. Geef in de tweede stap de documenten op.
 5. Amazon Payments zal de informatie controleren en verifiëren.
 6. Nadat je de bevestiging hebt ontvangen dat er een account is gemaakt voor deze secundaire gebruiker, kunnen machtigingen individueel worden toegewezen. Ga naar Gebruikersmachtiging en klik op Machtigingen beheren.
 7. Selecteer het keuzerondje naast elke tool waartoe je de gebruiker toegang wilt geven.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates