Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Voorkeuren voor meldingen

Met voorkeuren voor meldingen kun je aangeven hoe je meldingen en waarschuwingen voor je verkopersaccount wilt ontvangen.

Ga als volgt te werk om je voorkeuren voor meldingen in te stellen:

 1. Selecteer Instellingen in je verkopersaccount en selecteer vervolgens Voorkeuren voor meldingen.
 2. Controleer je e-mailinstellingen op het tabblad Opties voor meldingen.
 3. Als je een e-mailadres wilt bijwerken of toevoegen, klik je op de knop Bewerken voor elk type melding.
 4. Update je e-mailadres of voeg dit toe, selecteer welke meldingen je wilt inschakelen en klik op Opslaan.

Fout bij bezorging e-mail

Op de startpagina van je verkopersaccount staat een waarschuwingsvenster. Deze waarschuwing stelt je op de hoogte van eventuele fouten bij het bezorgen van je e-mailmeldingen. Bezorging via e-mail kan mislukken omdat je inbox vol is of je internetprovider de melding niet heeft geleverd.

Als je een waarschuwing ontvangt, ga je naar Voorkeuren voor meldingen om je gewenste bezorgmethode opnieuw in te stellen en neem je contact op met je internetprovider voor eventuele technische problemen.

Soorten meldingen

Je verkoopplan bepaalt welke soorten meldingen er beschikbaar zijn voor jou. De volgende lijst bevat alle beschikbare soorten meldingen, ongeacht het verkoopplan dat je hebt:

 • Bestelmeldingen: Waarschuwt je wanneer je een bestelling ontvangt. Je kunt ook waarschuwingen inschakelen voor Fulfillment by Amazon (FBA)-bestellingen en binnenkomende zendingen.
 • Meldingen van retourzendingen en claims: Waarschuwt je wanneer je een retouraanvraag ontvangt voor een seller-fulfilled bestelling of wanneer een koper kosten betwist.
 • Meldingen van productvermelding: Bevestigt wanneer een productvermelding wordt gemaakt of gesloten.
 • Overzichten: Waarschuwt je wanneer er een gepland overzicht beschikbaar is. Je kunt vier verschillende overzichten selecteren: overzicht van open productvermeldingen, fulfillment-overzichten van bestellingen, overzichten van verkochte productvermeldingen en overzichten van geannuleerde productvermeldingen.
 • Meldingen voor Amazon Selling Coach Bevat een verscheidenheid aan aanbevelingen. Zie Amazon Selling Coach voor meer informatie.
 • Accountmeldingen: Zakelijke en technische waarschuwingen over problemen die van invloed kunnen zijn op je bedrijf, zoals periodieke tips over nieuwe functies, planningswijzigingen of uitvallen, en meer.
 • Meldingen van noodgevallen: Voor grootschalige evenementen die van invloed kunnen zijn op bestellingen of zendingen, is het belangrijk om over een betrouwbaar en nauwkeurig contactnummer voor noodgevallen te beschikken. Dit telefoonnummer is niet zichtbaar voor kopers en kan verschillen van de andere telefoonnummer(s) in ons bestand van je verkopersaccount.

Om te bevestigen welke soorten meldingen voor jou beschikbaar zijn, ga je naar Voorkeuren voor meldingen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates