Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Knoopcelbatterijen - VK-veiligheidseisen en EU-veiligheidsadvies

Op welke producten zijn deze veiligheidseisen van invloed?

Hoortoestel- en knoopcelbatterijen kunnen worden verkocht als zelfstandige batterijen, maar worden ook gebruikt in een breed scala aan consumenten- en huishoudelijke producten. Deze omvatten afstandsbedieningen, horloges, computers, camera's, rekenmachines, zaklampen, vlamloze kaarsen, fitnessapparaten, digitale keuken- en badkamerweegschalen, muzikale wenskaarten en medische apparaten voor thuisgebruik. Hoortoestelbatterijen worden vaak aangedreven door alkaline, zilveroxide of zink-lucht en hebben een lagere spanning (minder dan 1,5 volt). Knoopcelbatterijen worden aangedreven door lithium, hebben een spanning van 3 volt en hebben doorgaans een grotere diameter dan hoortoestelbatterijen.

Veiligheidsrisico's in verband met hoortoestel- en knoopcelbatterijen

Hoortoestellen- en knoopcelbatterijen kunnen een gevaar voor verstikking, inslikking of insertie vormen, met name voor jonge kinderen. Wanneer de batterij in contact komt met lichaamsvloeistoffen, treedt er een chemische reactie op (elektrolyse), wat leidt tot chemische brandwonden op de huid die daarmee in contact komt.

Wat is de PAS 7055:2021 Publicly Available Specification?

De vrijwillige PAS 7055: 2021 (UK Publicly Available Specification on Safety on Button Battery Safety) is gepubliceerd in april 2021. In de specificatie wordt het volgende beschreven:

  • Gegevens met betrekking tot etikettering, instructies en verpakking, inclusief waarschuwingen
  • Uitlijning van veiligheids- en gezondheidswaarschuwingen
  • Promoties zoals weergaven en locaties
  • Verbetering en facilitering van veilige afvoering of recycling of beide
  • Productveiligheid van typische consumentenproducten die gebruik maken van hoortoestel- en knoopcelbatterijen, zoals het opnemen van waarschuwingstekst en vereisten voor beveiligde batterijcompartimenten

Ga voor meer informatie naar Button and coin batteries – Safety requirements – Specification.

Wat betekent dit voor verkopen in het Verenigd Koninkrijk?

PAS 7055:2021 is een Britse specificatie en is van toepassing op producten die in het Verenigd Koninkrijk worden verkocht. Hoewel de specificatie op vrijwillige basis is, zullen de toezichthouders in het VK de eisen in acht nemen bij het beoordelen of een product veilig is onder de UK General Product Safety Regulations 2005. Het Britse OPSS (Office for Product Safety and Standards) moedigt bedrijven ook aan om de specificatie te implementeren. Als je producten verkoopt die hoortoestel- en knoopbatterijen bevatten, is het raadzaam om jezelf op de hoogte te stellen van de PAS en de nodige acties te ondernemen om ervoor te zorgen dat je deze producten in het Verenigd Koninkrijk kunt blijven verkopen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates