Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Veelgelstelde vragen over Verkoopaanvragen

Waarom is voor bepaalde producten goedkeuring vereist om ze te mogen verkopen?

Om klanten te beschermen en hun vertrouwen te behouden, stellen we voor bepaalde producten verkoopbeperkingen in. We kunnen beperkingen instellen om ervoor te zorgen dat producten die in onze winkel worden verkocht veilig of authentiek zijn of voldoen aan de lokale en regionale regelgeving.

Voor bepaalde beperkingen vereist Amazon dat verkopers een aanvraag indienen via Seller Central ter beoordeling. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, dan kun je het product vermelden. Mogelijk accepteren we echter geen aanvragen voor elk product waarvoor we verkoopbeperkingen instellen.

Hoe kan ik zien of een product goedkeuring vereist?

Voor bestaande producten in onze winkel kun je zien of goedkeuring is vereist door te zoeken naar het product dat je wilt vermelden in Een product toevoegen. Klik op Beperkingen tonen om te zien welke goedkeuringen vereist zijn.

Voor nieuwe producten die niet in onze winkel staan, raden we je aan om naar vergelijkbare producten te zoeken in Een product toevoegen. Producten die vergelijkbaar zijn met die van jou hebben waarschijnlijk dezelfde productbeperkingen wanneer je je productvermelding maakt.

Je kunt ook verwijzen naar Categorieën en producten waarvoor goed keuring is vereist om te zien of voor het producttype of de categorie waarin je wilt vermelden verkoopbeperkingen gelden.

Als je hebt geprobeerd je producten toe te voegen via een feed en een productvermeldingsfout hebt ontvangen, gebruik je Een product toevoegen om de goedkeuringsvereisten voor het ASIN te bekijken waarbij de foutmelding optrad.

Welke verkoopbeperkingen worden over het algemeen toegepast op producten?

Verkoopbeperkingen worden opgelegd voor afzonderlijke producten of groepen vergelijkbare producten (zoals producten die tot hetzelfde merk behoren). Verkoopbeperkingen kunnen worden opgelegd aan de volgende kenmerken:

  • Individuele ASIN-codes
  • Merken
  • Merken binnen een specifieke categorie
  • Categorieën
  • Subcategorieën

Sommige producten hebben mogelijk overlappende verkoopbeperkingen waarvoor je afzonderlijke aanvragen moet indienen om goedkeuring te krijgen om één product te verkopen. Mogelijk moet je bijvoorbeeld niet alleen een aanvraag voor het merk indienen, maar ook voor de subcategorie waarin het merk wordt vermeld.

Hoe moet ik een aanvraag indienen om mijn product te verkopen?

Klik op de startpagina van Seller Central op het menu Catalogus en selecteer Een product toevoegen.

  • 1. Zoek naar het item dat je wilt verkopen.
  • 2. Klik in de zoekresultaten op Beperkingen tonen naast het item.
  • 3. Klik op Aanvragen om te verkopen om het aanvraagproces te starten.

Wat moet ik doen als er geen 'Aanvragen om te verkopen'-knop zichtbaar is voor mijn product?

We accepteren momenteel geen aanvragen om dat product te verkopen. Controleer dit regelmatig omdat verkoopbeperkingen in de loop van de tijd kunnen veranderen. Het Ondersteuningsteam voor verkooppartners kan geen aanvullende informatie over deze beslissingen verstrekken.

Hoe beheer ik mijn verkoopaanvragen?

Wanneer je een toepassing opent door op Aanvragen om te verkopen in Een product toevoegen te klikken, wordt automatisch een concept gemaakt in het dashboard Verkooptoepassingen. Vanuit het dashboard kun je je concept openen om de vereisten te controleren en je aanvraag in te dienen, de status van je ingediende aanvragen te bekijken of opnieuw een aanvraag in te dienen. Je kunt ook zoeken naar toepassingen op type (bijvoorbeeld ASIN, merk, categorie).

Wat moet ik indienen om mijn aanvraag te laten goedkeuren?

Vereisten verschillen per product. Je kunt de goedkeuringsvereisten voor je product bekijken door op Aanvragen om te verkopen te klikken op de pagina Een product toevoegen en vervolgens op de volgende pagina op Goedkeuring aanvragen te klikken.

Als je wordt gevraagd om documenten te uploaden zoals aankoopfacturen, foto's van je fysieke product of nalevingsdocumenten; Zorg er dan voor dat het document dat je verstrekt voldoet aan alle vereisten die worden vermeld op de pagina Verkoopaanvraag. Als er informatie ontbreekt of aan een vereiste niet is voldaan, wordt je aanvraag afgewezen.

Ik heb het juiste document verstrekt, maar mijn aanvraag is afgewezen. Wat moet ik doen?

Controleer de correspondentie die we naar je case log of e-mailclient hebben gestuurd en bekijk de goedkeuringsvereisten opnieuw. Je documenten zijn mogelijk niet als voldoende beoordeeld. Je bent van harte welkom om een nieuwe aanvraag in te dienen, op voorwaarde dat je nieuwe documenten ter beoordeling uploadt.

Ik heb geprobeerd een aanvraag in te dienen, maar heb het bericht 'Je account komt niet in aanmerking' ontvangen. Wat betekent dat?

We hebben vastgesteld dat je op dit moment niet in aanmerking komt om dit product te verkopen. Het Ondersteuningsteam voor verkooppartners kan geen aanvullende informatie over deze beslissingen verstrekken.

Ik verkocht dit product al, maar nu kan ik het niet.

Naarmate onze catalogus zich verder ontwikkelt, bepalen we voortdurend opnieuw welke producten beperkt moeten worden op basis van een aantal factoren. Zelfs als je je product eerder hebt verkocht, kunnen er om de volgende redenen nieuwe beperkingen gelden:

  • We hebben nieuwe beperkingen ingesteld voor bestaande producten waarvoor je in aanmerking moet komen of omdat we de aanvragen momenteel niet accepteren.
  • Je hebt een prestatiemelding met betrekking tot je product ontvangen en moet aanvullende informatie verstrekken voordat je het opnieuw kunt verkopen. Je kunt deze meldingen bekijken via je Prestatiemeldingen of de pagina Accountstatus.

Ik denk dat het ASIN waarvoor ik in aanmerking moet komen van een ander merk is. Wat moet ik doen?

Je kunt de pagina Merknamenbeleid van Amazon raadplegen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates