Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Btw voor Verzending kopen

Met de btw-factuur voor Verzending kopen kun je de maandelijkse btw-factuur van je transportdienst ontvangen in je bibliotheek met belastingdocumenten op Seller Central (voor transportdiensten die Amazon toestaan om ​​namens hen een externe factuurprovider te zijn). Voor deze service komen alleen de verkopers in aanmerking die verzenden vanaf locaties binnen de EU met geselecteerde transportdiensten en die op deze locaties geregistreerd zijn voor de btw. (Mexico biedt ook facturen met btw aan, ga naar de Hulp-pagina voor Mexico voor specifieke informatie).

Bekijk de voorbeeldfactuur.

Btw-factuur opvragen

Als je verzendservices koopt bij transportdiensten waarvoor Amazon optreedt als externe factuuraanbieder, ontvang je een btw-factuur met een samenvatting van de transacties die uniek zijn voor een bepaalde transportdienst in een specifieke maand. We plaatsen het document tijdens de eerste week van de volgende maand automatisch in je bibliotheek met belastingdocumenten.

Als je je btw-factuur wilt openen, ga je naar Overzichten > Bibliotheek belastingdocumenten > Facturen verkoperskosten > Zoeken naar btw-factuur voor verkoper en schakel het selectievakje in. Klik vervolgens op Geselecteerde factuur verzenden en het document wordt verzonden naar het e-mailadres dat je hebt toegewezen.

Notitie: Op dit moment beschikken we niet over de functionaliteit om btw-factuurgegevens in rapportindeling te downloaden voor Verzending kopen met btw-factuur.
Notitie: Telkens wanneer je je eigen tarieven gebruikt bij de transportdienst, zal Amazon alleen de geschatte btw-kosten op de verzendetiketten verstrekken. Je moet naar je gekoppelde account bij de transportdienst gaan om de btw-factuur rechtstreeks bij de transportdienst aan te vragen.

Je kunt ook een creditnota krijgen (de transportdienst voor wie Amazon optreedt als de externe factuuraanbieder) wanneer er een aanpassing wordt toegepast op een aangeschaft etiket. De btw-documenten helpen je bij je btw-rapportageverplichtingen.

Toepassing van belasting op Verzending kopen-etiket

De btw op je aangeschafte etiket is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld: waar je bedrijf is gevestigd, of je al dan niet een btw-nummer hebt, waar de transportdienst gevestigd is, waar het pakket vandaan komt en waar het naartoe wordt verzonden, type verzendkosten enz.

Voorbeeld: Als je een in Nederland gevestigd bedrijf bent (Nederlands btw-nummer) en je binnenlandse verzendservice van DPD NL koopt, wordt in principe 21% NL btw berekend op de verzendservice.

Btw-factuurgegevens voor aankopen Verzending kopen (EU)

Als je je btw-gegevens en andere voorkeuren voor belastingconfiguratie opgeeft, kan onze service de toepasselijke btw berekenen en elektronische btw-facturen uitgeven voor alle bestellingen die via de Europese marketplaces van Amazon zijn ontvangen. Om je btw-gegevens bij te werken, ga je naar Instellingen > Accountgegevens > Belastinginformatie > Btw-gegevens

Verkopers kunnen verwachten dat de factuur de volgende velden heeft:

 • Factuurgegevens (zoals verstrekt door de transportdienst aan Amazon)
 • Zakelijk adres en gegevens van de rekeninghouder (zoals verstrekt door verkoper aan Seller Central)
 • Wettelijke naam en adres van verkoper (zoals opgegeven door verkoper in Seller Central)
 • Bestelnummer
 • Trackingnummer
 • Datum van aankoop
 • Service
 • Prijs per eenheid
 • Belastingbedrag
 • Toegepast btw-tarief
 • Verschuldigde btw
 • Subtotaal
 • Totale prijs (inclusief btw)
Notitie: Je belastingdocumenten zijn 10 jaar toegankelijk vanaf het moment dat ze worden gemaakt.
Notitie: Het e-mailadres van het Amazon-verkopersaccount moet overeenkomen met het e-mailadres in Seller Central. Als je je e-mailadres wilt zoeken, ga je naar Instellingen rechtsboven in Seller Central en klik je op Gebruikersmachtigingen. Selecteer het standaard-e-mailadres, dat wordt weergegeven als het e-mailadres dat niet kan worden verwijderd.

Amazon-verkoperstoken

Notitie: Als je je Amazon-verkoperstoken wilt weten, ga je naar Instellingen rechtsboven in Seller Central en klik je op Accountgegevens. Selecteer Je verkoperstoken onder Bedrijfsgegevens.

Berekeningen over btw-nultarief of vrijgestelde leveringen leveren het volgende op

Onze VAT Calculation Service (VCS) biedt ondersteuning voor verschillende klassen verzendservices die een speciale btw-behandeling vereisen, inclusief verzendservices die zijn vrijgesteld van btw/nultarief.

Grensoverschrijdende verzending naar een bestemming buiten het land van de target marketplace

Eerst verwijdert Amazon de btw die is inbegrepen in de aanbiedingsprijs inclusief btw om de verkoopprijs exclusief btw te bepalen. Vervolgens gebruiken we je belastinginstellingen en transactiegegevens (inclusief locatie-, product- en klantgegevens) om het juiste btw-bedrag te bepalen dat moet worden toegevoegd aan de verkoopprijs exclusief btw.

Btw voor verzending kopen vs. Overzicht van btw-berekeningen vs. Overzicht van btw-transacties

De btw-factuur voor Verzending kopen-services is een maandelijkse factuur die is gemaakt namens en op naam van transportdiensten die Amazon hebben gemachtigd om hun externe factuuraanbieder te zijn. Deze factuur bevat alle aangeschafte etiketten op Verzending kopen-services bij de betreffende transportdienst.

Het Overzicht van btw-transacties Amazon (AVTR) is een maandelijks overzicht met gedetailleerde informatie over alle transacties op Amazon-marketplaces voor verkopen, retourzendingen, terugbetalingen, grensoverschrijdende binnenkomende zendingen en grensoverschrijdende fulfillment. AVTR bevat geen informatie met betrekking tot de Verzending kopen-services.

Het Overzicht van btw-berekeningen (voor verkopers die de btw-berekeningsservice van Amazon hebben geactiveerd, 'VCS') bevat alleen details over btw-berekeningen en facturen die Amazon namens de verkoper heeft gegenereerd voor leveringen van goederen die gedurende een bepaalde periode via de Amazon marketplace zijn verkocht. Het Overzicht van btw-berekeningen bevat bijvoorbeeld geen informatie over binnenkomende FBA-zendingen en grensoverschrijdende overdrachten van goederen van een Amazon-fulfillment center in het ene EU-land naar een Amazon fulfillment center in een ander EU-land.

Wijzigingen in bedrijfsnaam of adres

Het is jouw verantwoordelijkheid als verkoper om ervoor te zorgen dat je gegevens altijd up-to-date zijn in Seller Central. Amazon gebruikt de gegevens die je ons hebt verstrekt, om namens de transportdiensten facturen te genereren.

Als je je gegevens halverwege de maand bijwerkt, genereren wij twee facturen. De eerste factuur bevat alle transacties die zijn gekoppeld aan oude informatie. De tweede gegenereerde factuur bevat de bijgewerkte informatie met een overzicht van de transacties die hebben plaatsgevonden nadat de informatie is bijgewerkt.

VEELGESTELDE VRAGEN: Verkoperkwalificaties voor terugbetaling van btw

Neem contact op met je financieel adviseur om de kwalificatie te bepalen.

Verstrekken jullie btw voor mijn historische transacties?

Nee, we kunnen de vorige geschiedenis niet opvragen en geen factuuraanvragen genereren.

Notitie: In Europa heeft de transportdienst de verantwoordelijkheid om btw af te dragen aan de lokale overheden. In Mexico heeft Amazon de verantwoordelijkheid om de overheid te betalen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates