Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Overzicht van voorraad downloaden

Individuele verkopers: Deze functie is alleen beschikbaar voor verkopers met een Professioneel verkoopplan.

Overzichten van voorraad zijn momentopnamen van de informatie van je productvermeldingen op Amazon. Op de overzichten staan de items die je op Amazon aanbiedt op het moment dat het overzicht wordt gegenereerd.

Aangezien klanten je producten op elk gewenst moment kunnen kopen, zijn de hoeveelheden in een overzicht van voorraad slechts een indicatie van je verkoopbare voorraad. De hoeveelheden kunnen al verouderd zijn op het moment dat je het overzicht aanvraagt. Om je voorraadniveaus goed af te stemmen, kun je je bestellingen op Amazon en de overzichten van voorraad vergelijken met je eigen voorraadgegevens.

Notitie: De meest recent aangevraagde overzichten blijven 30 dagen beschikbaar. Hierna worden de gegenereerde overzichten uit je verkopersaccount verwijderd.

Overzichten van voorraad

Verkopers met een professioneel verkoopaccount kunnen overzichten van voorraad downloaden.

Een overzicht van voorraad aanvragen en downloaden

Ga als volgt te werk om een overzicht van voorraad aan te vragen:

 1. Ga naar Voorraad en selecteer Overzichten van voorraad.
 2. Selecteer het type overzicht in het vervolgkeuzemenu. Zie de lijst met overzichtstypen hieronder.
 3. Klik op de knop Overzicht aanvragen. Het duurt over het algemeen 15 tot 45 minuten om een overzicht te genereren. Je kunt op een later tijdstip naar deze pagina terugkeren om je voltooide overzicht op te halen.
 4. Klik onder Overzichtstatus controleren en downloaden op de knop Downloaden als de status van het overzicht op Klaar staat.
 5. Sla het bestand op je lokale computer op als tekstbestand (door tabs gescheiden, *.txt).
 6. Open het overzicht in een spreadsheet- of databaseprogramma, zoals Microsoft Excel of Microsoft Access.
Notitie: De meest recent aangevraagde overzichten blijven 30 dagen beschikbaar. Hierna worden ze uit je verkopersaccount verwijderd.

Soorten overzichten

Overzicht van voorraad

Dit overzicht is een samenvatting van de producten die je te koop aanbiedt aan kopers op Amazon. Het overzicht bevat de SKU, prijs, hoeveelheid en het ASIN van je huidige aanbiedingen.

Je kunt het overzicht van voorraad gebruiken om je Amazon-productvermeldingen op de beschikbare voorraad en je eigen gegevens af te stemmen. Dit is een goede manier om te controleren of de informatie in je eigen systemen klopt.

Gebruik het overzicht van voorraad als je meer dan 50.000 open productvermeldingen hebt. Vraag voor een redelijk gebruik van het Amazon-systeem niet meer dan vier overzichten van voorraad per dag aan. Als je meer dan 500.000 productvermeldingen hebt, vraag dan niet meer dan één overzicht van voorraad per dag aan.

Ga naar Hoe lees je het overzicht van voorraad voor meer informatie.

Overzicht van open productvermeldingen

Dit overzicht bevat alle huidige open productvermeldingen die door de verkoper worden uitgevoerd op het moment dat je het overzicht aanvraagt. Productvermeldingen van Amazon Fulfilled staan niet in het overzicht. Je kunt de productvermeldingen in de spreadsheet wijzigen en bijwerken, en deze vervolgens door middel van de voorraadlader uploaden.

Overzichten van open productvermeldingen Lite en Liter

Dit zijn beknopte versies van de standaardoverzichten van open productvermeldingen, zodat je je voorraad snel kunt bijwerken. Voor elk overzicht zijn de velden als volgt:

 • Overzicht van open productvermeldingen Lite
  • verkoper-sku
  • aantal
  • prijs
  • product-ID
 • Overzicht van open productvermeldingen Liter
  • verkoper-sku
  • aantal

Overzicht van actieve productvermeldingen

Dit overzicht biedt een momentopname van alle producten die je op Amazon aanbiedt op het moment dat het overzicht wordt gegenereerd. Dit overzicht bevat alle productvermeldingen, inclusief productvermeldingen met een hoeveelheid van nul (0). Bovendien vind je in het overzicht informatie over de producten waaraan je productvermeldingen op Amazon zijn gekoppeld, inclusief de producttitel en product-ID.

In de meeste gevallen wordt het ASIN weergegeven als de product-ID van de productvermelding, maar de product-ID kan ook de standaard-ID zijn, zoals de ISBN, UPC of EAN.

Het overzicht van actieve productvermeldingen bevat informatie over de verschillende productvermeldingen, waaronder de staat, opmerkingen over het item en de BMVD-verzendinstellingen. Als je bent ingeschreven voor Fulfillment by Amazon (FBA), bevat het overzicht een extra kolom voor het fulfillment-kanaal: door de verkoper verzonden of door Amazon verzonden.

Dit overzicht zorgt voor een eenvoudige herbevoorrading doordat bij SKU-codes ook een voorraad van nul (0) wordt aangegeven. Als je deze items blijft verkopen, kun je je productvermeldingen aanvullen zonder dat je hiervoor opnieuw de productgegevens voor de SKU moet indienen of een nieuwe SKU moet maken. Als je verwacht het item niet opnieuw aan te bieden en je de SKU uit het overzicht wilt verwijderen, kun je het via de tool Voorraad beheren verwijderen of je kunt een voorraadbestand uploaden.

Je kunt het overzicht van actieve productvermeldingen gebruiken als je maximaal 50.000 productvermeldingen hebt. Als je meer dan 50.000 productvermeldingen hebt, moet je het overzicht van voorraad gebruiken.

Ga naar Hoe lees je een overzicht van actieve productvermeldingen voor meer informatie.

Overzicht met inactieve productvermeldingen

Dit overzicht is vergelijkbaar met het overzicht van actieve productvermeldingen, maar biedt in plaats daarvan een momentopname van alle producten die niet actief zijn. In het overzicht vind je productvermeldingen met een hoeveelheid van nul (0), productvermeldingen die zijn geblokkeerd, productvermeldingen die worden onderdrukt, productvermeldingen die nog niet zijn geopend en productvermeldingen waarvan de einddatum van verkoop is verstreken.

De opgenomen kolommen zijn hetzelfde als in het overzicht van actieve productvermeldingen, zoals hier wordt weergegeven: Hoe lees je een overzicht van actieve productvermeldingen.

Overzicht met alle productvermeldingen

Dit overzicht is vergelijkbaar met het Overzicht van actieve productvermeldingen, maar biedt in plaats daarvan een momentopname van alle producten voor een specifieke verkoper. Dit overzicht bevat productvermeldingen die actief, inactief en onvolledig zijn.

De opgenomen kolommen zijn hetzelfde als in het overzicht van actieve productvermeldingen, zoals hier wordt weergegeven: Hoe lees je een overzicht van actieve productvermeldingen.

Beknopt overzicht van verwijzingskosten

Dit overzicht bevat informatie over productvermeldingen die beschikbaar zijn voor verkoop op het moment dat je het overzicht aanvraagt. Het overzicht bevat voor elke productvermelding de geschatte verwijzingsvergoeding gebaseerd op de momenteel vermelde itemprijs zonder kosten voor verzending of cadeauverpakking die op het moment van aankoop worden toegepast.

Ga naar Hoe lees je een beknopt overzicht van verwijzingskosten voor meer informatie.

Overzicht van geannuleerde productvermeldingen

Dit overzicht bevat alle productvermeldingen die Amazon heeft geannuleerd. Het bevat geen items die zijn uitverkocht, verwijderd met de voorraadlader of geannuleerd door de verkoper.

Overzicht van verkochte productvermeldingen

Dit overzicht bevat items die op Amazon worden verkocht.

Overzicht van Amazon Fulfilled-voorraad

Je ziet deze optie alleen als je van Fulfillment by Amazon (FBA) gebruikmaakt. Het overzicht biedt een vrijwel realtime momentopname van je FBA-voorraad. Als je op meerdere verkoopkanalen items aanbiedt, kan dit je helpen om snel beslissingen te nemen over het bijwerken van voorraadhoeveelheden of het verwijderen van productvermeldingen van Amazon.

Overzicht van kwaliteit en onderdrukte productvermeldingen

In dit overzicht staan je productvermeldingen met een kwaliteitsprobleem. Als de problemen ernstig zijn, zullen de productvermeldingen bij het zoeken en bladeren worden onderdrukt (verborgen) totdat je het probleem hebt opgelost. Ga voor meer informatie naar Je productvermeldingen verbeteren en Onderdrukte productvermeldingen.

Als je een voorraadlijst wilt bekijken, genereer je eerst het overzicht en download je deze vervolgens. Dit overzicht moet handmatig worden gegenereerd. Het wordt niet automatisch gegenereerd.

 1. Gebruik het vervolgkeuzemenu op het tabblad Overzichten om de pagina Overzichten van voorraad te selecteren.
 2. Klik op de pagina Overzichten van voorraad op Een overzicht aanvragen om een nieuwe aanvraag te starten.

  Er verschijnt een statusvenster waarin je aanvraag wordt bevestigd en het systeem begint met de verwerking van je voorraadgegevens om het overzicht te genereren. Houd er rekening mee dat dit tot 45 minuten kan duren.

 3. Onder Overzichtstatus controleren en downloaden kun je de status en beschikbaarheid bekijken. De overzichten worden niet onmiddellijk gegenereerd. Over het algemeen duurt het 15 tot 45 minuten om een overzichtsaanvraag te voltooien. Als je veel productvermeldingen hebt, kan het langer duren om je overzicht te genereren. Je moet dan op een later tijdstip naar deze pagina terugkeren om je voltooide overzicht op te halen.

  Je kunt de knop Vernieuwen in de balk van het gedeelte Overzichtstatus controleren en downloaden gebruiken om de meest recente status van je aanvraag te bekijken.

Hoe download je een overzicht van voorraad

Klik op de pagina Voorraadbestand downloaden in het gedeelte Overzichtstatus controleren en downloaden op de knop Downloaden om een overzicht op te halen.

Je browser geeft je meestal de keuze om het bestand rechtstreeks in een toepassing te openen of op je schijf op te slaan. We raden je aan het bestand op je schijf op te slaan zodat je het offline kunt bekijken. Geef het bestand een duidelijke naam. Als je een .csv-bestandstype aan de naam toevoegt, wordt het bestand automatisch geopend in Excel of een ander spreadsheetprogramma.

Overzicht van geadverteerde voorraad downloaden

Het overzicht van geadverteerde voorraad is een door tabs gescheiden .txt-bestand dat kan worden gedownload en waarin een lijst met succesvol geüploade productadvertenties is opgenomen. Volg onderstaande stappen om het overzicht van geadverteerde voorraad in te zien:

 1. Klik in het tabblad Voorraad in Seller Central op Voorraadbestand downloaden.
 2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Type overzicht selecteren de optie Overzicht van geadverteerde voorraad.

Overzicht aanvragen

Klik op de knop Overzicht aanvragen. In de onderstaande tabel Overzichtstatus controleren en downloaden worden het aangevraagde type overzicht en de status weergegeven.

Notitie: Het kan 45 minuten duren om een overzicht van voorraad te genereren, afhankelijk van het aantal productadvertenties dat je aanbiedt.

Zodra het overzicht is gegenereerd, zal de status op Verwerking voltooid komen te staan. Klik op de knop Downloaden en selecteer een locatie op je harde schijf waar je het door tabs gescheiden tekstbestand wilt opslaan.


Productoverzicht in Excel

Je kunt het bestand nu openen in Excel of in een vergelijkbare spreadsheettoepassing. Het overzicht bevat voor elk succesvol geüpload product een lijst met het ASIN, de naam, beschrijving en categorie van de productadvertentie. Daarnaast bevat het overzicht de SKU, prijs, vermeldingsdatum, URL en staat van het product. Als je wijzigingen wilt aanbrengen, kun je je productadvertentiesfeed bijwerken en opnieuw uploaden.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates