Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Een product toevoegen gebruiken om variaties te maken

Een product toevoegen biedt de mogelijkheid om variaties te maken met behulp van een webgebaseerde interface. Zie Over parent-child-relaties om te begrijpen hoe productvariaties werken op Amazon.

Notitie: Je kunt ook de Hulp-informatie voor de tool Een product toevoegen bekijken. Voordat je begint met het productvermeldingsproces, moet je bepalen of je producten voldoen aan de vereisten om als variaties te kunnen worden vermeld.

Controleer voordat je een productvariatie vermeldt of de variatie van het product bestaat in de Amazon-catalogus. Klik hiervoor op Een product toevoegen onder de vervolgkeuzelijst Voorraad en zoek naar de productvariatie die je wilt verkopen. De resultaten zijn nauwkeuriger als je zoekt met product-ID's (UPC, EAN, JAN of ISBN). Op basis van de zoekresultaten volgen hier de twee manieren waarop je Een product toevoegen kunt gebruiken om variaties te maken:

 • Koppelen aan een bestaande productvermelding met variaties: Als je de productvermelding met variaties vindt die overeenkomt met het product dat je wilt vermelden, kunt je het product koppelen aan de bestaande productvermelding met variaties
 • Een nieuwe productvermelding met variaties maken: Als je de productvermelding met variaties niet kunt vinden, kun je een nieuwe variatie maken.

Koppelen aan een bestaande productvermelding met variaties

Volg deze stappen om je product te koppelen aan een bestaande productvermelding met variaties:
 1. Nadat je de productvermelding met variaties hebt gevonden die je wilt verkopen, klik je op Variaties weergeven. Hiermee wordt de lijst uitgebreid met alle variaties die momenteel aanwezig zijn in de Amazon-catalogus.
 2. Kies in de vervolgkeuzelijst Een staat selecteren de staat waarin je het product wilt verkopen.
 3. Als je de staat selecteert, wordt de knop Deze variatie verkopen actief. Klik op de knop Deze variatie verkopen om de variatie te selecteren.
 4. Voer de gegevens van je aanbieding in.
 5. Klik op Opslaan.

Een nieuwe productvermelding met variaties maken

Volg deze stappen om een nieuwe productvermelding met variaties te maken:
 1. Selecteer Een product toevoegen in de vervolgkeuzelijst Voorraad.
 2. Klik op Ik voeg een product toe dat niet op Amazon wordt verkocht.
 3. Zoek of blader naar de categorie die overeenkomt met het product dat je wilt verkopen en klik op de knop Categorie selecteren.
 4. Vul op het tabblad Belangrijke informatie de vereiste velden in (gemarkeerd met een sterretje *) en klik op Doorgaan.
 5. Selecteer in het volgende tabblad Variaties een thema in de vervolgkeuzelijst Variatiethema.
 6. Selecteer het geschikte variatiethema dat volgens jou relevant is voor de producten die je vermeldt.
  Notitie: De vervolgkeuzelijst Variatiethema en het tabblad Variaties verschijnen alleen als je verkoopt in een productcategorie die variaties ondersteunt. Zodra je een product met een geselecteerd variatiethema hebt gemaakt, kun je het variatiethema niet wijzigen.
 7. Je wordt gevraagd om waarden in te voeren voor het gekozen variatiethema. Als het geselecteerde variatiethema bijvoorbeeld kleur is, kun je waarden invoeren zoals rood, blauw, wit etc.
 8. Klik op Variaties genereren. Er verschijnt een variatiematrix aan de hand waarvan je meer gegevens kunt toevoegen voor elke variatiecombinatie.
  • Voor elke variatie is een product-ID (EAN of UPC) vereist.
  • Hoewel dit niet is vereist, wordt er automatisch een verkoper-SKU gegenereerd in het geval dat je er zelf niet één toevoegt.
  • Geef voor elk product alle aanbiedingsgegevens op, zoals de staat, prijs en het aantal.
  • Om variaties te verwijderen, selecteer je het vakje dat overeenkomt met de productvermelding en klik je op Selectie verwijderen.
 9. Bij het toevoegen van de mogelijke variaties klik je op Doorgaan
 10. Voeg in de resterende tabbladen afbeeldingen, een productbeschrijving, trefwoorden en andere productkenmerken toe. Deze informatie verschijnt in alle variaties van het product dat je wilt verkopen. Je kunt op elk gewenst moment productinformatie bewerken op de pagina Voorraad beheren.
  Notitie: Volg voor elk child-product de aanbevelingen in de Stijlgidsen voor productpagina's.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates