Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Kostenwijzigingen in het Verenigd Koninkrijk na invoering van de belasting op digitale services

In het voorjaar van 2020 heeft de Britse regering een belasting op digitale services ('DST') geïntroduceerd. Terwijl de wetgeving werd gemaakt en we gesprekken met de regering voerden om hen aan te raden de wetgeving zo te maken dat deze geen invloed zou hebben op onze verkooppartners, hebben wij deze kosten voor onze rekening genomen.

Nu de wetgeving is doorgevoerd, willen we je informeren dat we de verwijzingsvergoedingen, de kosten voor Fulfillment by Amazon (FBA) en de maandelijkse FBA-opslagkosten zullen aanpassen. We zullen deze hogere kosten niet met terugwerkende kracht in rekening brengen, maar vanaf 1 september 2020 zullen de hierboven vermelde kosten wel met 2% worden verhoogd. Bovendien verhogen we vanaf 15 september 2020 de kosten voor Multi-Channel Fulfillment met 2%.

Wat is de Britse belasting op digitale services?

De Britse regering heeft een belasting geïntroduceerd van 2% op de inkomsten van grote ondernemingen die worden gegenereerd door het aanbieden van zoekmachines, socialemediaplatforms en online marketplaces en die waarde ontlenen aan Britse gebruikers. Kijk hier voor meer informatie.

Hoe hoog zal de kostenstijging zijn?

De verwijzingsvergoeding, Fulfillment by Amazon-kosten (FBA), maandelijkse FBA-opslagkosten en Multi-Channel Fulfillment-kosten (MCF) zullen in het Verenigd Koninkrijk met 2% toenemen.

Om de verhoging van de kosten die zijn gebaseerd op een contante waarde (bijvoorbeeld FBA-fulfillment-, Multi-Channel Fulfillment- en opslagkosten) te berekenen, moet je de contante waarde met 2% verhogen. Fulfillment-kosten van £ 2,27 worden bijvoorbeeld £ 2,32 (£ 2,27 + 2% = £ 2,32).

Om de verhoging van verwijzingsvergoedingen die zijn gebaseerd op een percentage te berekenen, moet je 2% toevoegen aan het totaalbedrag van de kosten. Een verwijzingsvergoeding van 15% voor een product dat wordt verkocht voor £ 100 is momenteel gelijk aan £ 15. Vanaf 1 september 2020 zal dit bedrag met 2% of £ 0,30 worden verhoogd tot £ 15,30, ofwel het equivalent van een verwijzingsvergoeding van 15,3%. Houd er rekening mee dat de verhoging geen verhoging van 2 procentpunten is.

Welke kosten worden hoger?

De volgende soorten kosten worden vanaf 1 september 2020 in het Verenigd Koninkrijk verhoogd:

 • Verwijzingsvergoedingen: Deze worden berekend als een percentage van de brutoverkoopopbrengst van ieder bestelde product. De verhoging wordt toegepast op verwijzingsvergoedingen voor alle categorieën voor items die op Amazon.co.uk worden verkocht, inclusief kostenpromoties.
  Example: Voor een item waarvoor de verwijzingsvergoeding op Amazon.co.uk momenteel 15,0% bedraagt, betaal je vanaf 1 september 2020 een vergoeding van 15,3%.
 • FBA-fulfillment-kosten: FBA-fulfillment-kosten zijn een vaste vergoeding die je betaalt per eenheid die met FBA wordt verzonden en is gebaseerd op het producttype, de afmetingen en het gewicht. De verhoging wordt toegepast op de Britse tarieven voor alle envelop- en pakketgrootten (inclusief extra groot) voor binnenlandse FBA, pan-Europese FBA, grensoverschrijdende zendingen (European Fulfillment Network) en kleine en lichte zendingen.
  Example: Voor een pakket met een huidig tarief van £ 2,27 in het Verenigd Koninkrijk (standaardpakket, minder dan 0,5 kg) betaal je vanaf 1 september 2020 een vergoeding van £ 2,32.
 • Maandelijkse FBA-opslagkosten: Maandelijkse opslagkosten worden berekend op basis van de ruimte die je gebruikt om je items op te slaan in een Amazon fulfillment center. De opslagkosten zijn gebaseerd op het gemiddelde dagelijkse volume in kubieke voet per maand en variëren tussen het laagseizoen (januari tot september) en het hoogseizoen (oktober tot december). De verhoging wordt toegepast op de tarieven in het Verenigd Koninkrijk voor alle categorieën, het standaardformaat, extra groot en het laag- en hoogseizoen. De kosten voor langdurige opslag worden op dit moment niet verhoogd.
  Example: Het opslagtarief van standaardformaat in het Verenigd Koninkrijk is momenteel £ 0,65 per kubieke voet per maand. Vanaf 1 september 2020 betaal je hiervoor £ 0,66 per kubieke voet per maand.
 • Kosten voor Multi-Channel Fulfillment: Multi-Channel Fulfillment-kosten worden in rekening gebracht voor het verwerken van bestellingen van andere websites met voorraadopslag in onze fulfillment centers. De verhoging wordt toegepast op de Britse tarieven voor alle envelop- en pakketgrootten (inclusief extra groot) voor binnenlandse FBA, voorraad in meerdere landen, pan-Europese en grensoverschrijdende zendingen (Europese fulfillment-netwerk), voor zowel standaard- als versnelde services.
  Example: Voor een pakket met een huidig tarief van £ 4,00 (standaardpakket, minder dan 0,5 kg) betaal je vanaf 15 september 2020 een vergoeding van £ 4,08.

Tenzij het kostentype hierboven is vermeld, is deze op dit moment niet onderworpen aan de verhoging van 2%.

Als de maandelijkse FBA-opslagkosten vanaf 1 september 2020 worden verhoogd, wanneer zie ik deze verhoging op mijn factuur?

De hogere kosten voor voorraadopslag voor september verschijnen op de factuur van oktober, die wordt verstuurd tussen 7 oktober en 15 oktober. Meer informatie over factureringsdatums voor opslagkosten vind je hier.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates