Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Je producten classificeren

De Amazon-productcatalogus bevat elk verkocht product, geïdentificeerd door een ASIN. Elk product wordt gedefinieerd door kenmerken zoals productnaam of fabrikant. Elke productvermelding bevat ook informatie die het product in de juiste categorie en subcategorie plaatst. Wanneer klanten Bladeren of Zoeken gebruiken, wordt de resulterende lijst met producten gegroepeerd in deze categorieën en subcategorieën. Zie Zoeken en bladeren gebruiken voor meer informatie over het gebruik van categorieën om gebruik te maken van blader- en zoekresultaten.

Wanneer je een nieuw product toevoegt, maakt Amazon het ASIN automatisch aan. Als je een product wilt verkopen, voeg je een voorraadvermelding toe waarin je aanbieding voor het product wordt beschreven. Je voorraadvermelding bevat informatie zoals je verkoopprijs en voorraadaantal.

De functie Een product toevoegen leidt je door de stappen om de juiste categorie en subcategorie voor je producten te selecteren. Je wordt gevraagd om de informatie op een van de twee manieren te verstrekken:

Een nieuw product maken:

Blader door een lijst met categorieën en subcategorieën en voeg vervolgens je product toe.

Zoeken:

Zoek een bestaande productvermelding van je product op Amazon en voeg vervolgens je aanbiedingsspecifieke informatie toe, zoals prijs en staat.

Zelfs als je een categorie kiest die je vraagt om naar bestaande producten te zoeken, kun je nog steeds je eigen nieuwe product toevoegen. Wanneer je een nieuw product toevoegt in sommige categorieën, probeert Amazon het nog steeds aan een bestaand product te koppelen. Zie Productafstemmingvoor meer informatie over hoe dit werkt.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates