Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Krediet en administratiekosten terugbetalen

Bij het vergoeden van een terugbetaling aan een koper, bepaalt Amazon het bedrag van de kosten gerelateerd aan de bestelling dat aan je wordt terugbetaald en het bedrag van dergelijke kosten dat Amazon inhoudt. Dit gebeurt op basis van de productregel van het item en het bestelbedrag.

Terugbetaling van mediabestellingen

Wanneer je een volledige terugbetaling maakt voor een BMVD-product (Boeken, Muziek, Video, Dvd), retourneert Amazon alle oorspronkelijke kosten van de bestelling per transactie. Wanneer je een gedeeltelijke terugbetaling aanmaakt voor een mediaproduct, behoudt Amazon de variabele afsluitkosten. Tevens crediteert Amazon je met een proportioneel bedrag van de verwijzingsvergoeding die oorspronkelijk voor de bestelling in rekening werd gebracht, op basis van het percentage van de itemprijs die aan de koper werd terugbetaald. Voor individuele verkopers behoudt Amazon ook de verkoopcommissie per item.

Zie Gedeeltelijke terugbetalingen van BMVD-producten voor voorbeeldberekeningen.

Terugbetaling van niet-mediabestellingen

Wanneer je een volledige terugbetaling aanmaakt voor een niet-mediaproduct, behoudt Amazon 20% van de oorspronkelijke kosten gerelateerd aan de bestelling, tot een maximum van € 5, voor elk regelitem in de terugbetaling. Dit bedrag wordt ingehouden als administratiekosten voor de terugbetaling. Wij zullen het bedrag crediteren van de kosten gerelateerd aan de bestelling die oorspronkelijk in rekening werden gebracht voor het item dat je hebt terugbetaald, minus de administratiekosten voor de terugbetaling.

Wanneer je een gedeeltelijke terugbetaling aanmaakt voor een niet-BMVD-product (Boeken, Muziek, Video, Dvd), behoudt Amazon 20% van de oorspronkelijke kosten gerelateerd aan de bestelling, tot een maximum van € 5 voor elk regelitem in de terugbetaling. Tevens crediteert Amazon je met een proportioneel bedrag van de verwijzingsvergoeding die oorspronkelijk voor de bestelling in rekening werd gebracht, op basis van het percentage van de itemprijs die aan de koper werd terugbetaald.

Als je één afzonderlijk item in een bestelling terugbetaalt, houdt Amazon niet meer dan € 5 in als administratiekosten. Als je twee verschillende items in een bestelling terugbetaalt, behoudt Amazon maximaal € 5 voor elk item, met een maximum van € 10 als administratiekosten. Omdat de formule wordt toegepast op elk afzonderlijk regelitem bij een terugbetaling, houdt Amazon, wanneer je meerdere hoeveelheden van een afzonderlijk item terugbetaalt, niet meer dan € 5 voor dat regelitem in als administratiekosten.

Zie Voorbeeldberekeningen holdback van terugbetaling voor meer informatie over holdbacks bij terugbetalingen van niet-BMVD-bestellingen (Boeken, Muziek, Video, Dvd).

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates