Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Handleiding voor Renewed Amazon-productvermeldingen

Een ASIN voor Renewed maken

Voor de beste zoek- en vindbaarheid voor je klanten, raden we je aan de tool voor het maken van gecertificeerde en gereviseerde ASIN-codes te gebruiken wanneer er een nieuw equivalent in de Amazon-catalogus staat.

 1. Ga naar Catalogus > Een product toevoegen in je Seller Central-account
 2. Klik op Ik voeg een gecertificeerd gereviseerd product toe
  Notitie: Deze link wordt alleen weergegeven als je een goedgekeurde Renewed-verkoper bent.
 3. Voer het nieuwe equivalente ASIN in van het item dat je als Renewed aanbiedt.
 4. Als je in meerdere stores verkoopt, krijg je de selectiemogelijkheid om een Renewed-ASIN in deze stores te maken.
 5. Als je een Renewed Draadloos- of PC-ASIN in de EU en het Verenigd Koninkrijk maakt, heb je de mogelijkheid om een cosmetische klasse te selecteren.
  1. Als er geen selectie wordt gemaakt, wordt je aanbieding standaard gemaakt met klasse 1 - Uitstekende staat.
  2. Ga voor meer informatie naar de onderstaande sectie Aanbiedingen met meerdere klassen voor Renewed Draadloos- en PC-ASIN-codes.
 6. Als er nog geen bestaand ASIN voor Renewed is, wordt je gevraagd om optioneel het volgende toe te voegen:
  • Voorraadhoeveelheid
  • Prijs
   • Houd er rekening mee dat ASIN-codes voor Renewed minimaal 5% minder geprijsd moeten zijn dan het nieuwe equivalent.
  • SKU, voor je interne boekhouding.
  • UPC, mag niet dezelfde UPC zijn als het nieuwe item.
 7. Selecteer ASIN voor Renewed maken.

Als je geen nieuwe equivalent op Amazon kunt vinden, moet je je ASIN helemaal opnieuw maken.

 1. Ga naar Catalogus > Een product toevoegen in je Seller Central-account
 2. Klik op Ik voeg een product toe dat niet op Amazon wordt verkocht
 3. Selecteer de categorie die het beste bij je item past en scrol naar beneden naar Categorie selecteren.
 4. Voer alle vereiste informatie in
 5. De titel moet aan het einde (vernieuwd) hebben staan. Bijvoorbeeld, de Nikon Canon Coolpix S7000 Wi-Fi digitale camera (vernieuwd) .
 6. Het conditietype moet 'Nieuw' zijn
 7. Zodra alle vereiste informatie is toegevoegd, kun je Opslaan en voltooien selecteren

Ons team zorgt ervoor dat deze nieuw aangemaakte ASIN-codes binnen 5 werkdagen worden toegevoegd aan de catalogus van Renewed.

Aanbiedingen met meerdere klassen op Renewed Draadloos- of PC-ASIN-codes

Deze optie is momenteel alleen beschikbaar in de EU en het VK.

Voor Draadloos- en PC-ASIN-codes kun je aanbiedingen maken voor hetzelfde Renewed ASIN onder drie verschillende cosmetische staten:

 1. Klasse 1 - Uitstekende staat (voorheen de enige klasse bij Renewed), blijf het conditietype Nieuw gebruiken.
 2. Klasse 2 - Goede staat, gebruik het conditietype Tweedehands - Goed.
 3. Klasse 3 - Acceptabele staat, gebruik het conditietype Tweedehands - Acceptabel.

Ga voor gedetailleerde beschrijvingen van elke cosmetische staat voor verschillende productcategorieën naar de Voorwaarden voor het Amazon Renewed EU/VK-programma.

Als je een goedgekeurde Amazon Renewed-verkoper bent in de EU en het VK voor Draadloos- en PC-productcategorieën en het vervolgkeuzemenu voor de staat niet ziet, kun je contact opnemen met je accountmanager of een case openen bij het Ondersteuningsteam voor verkooppartners van Amazon Renewed. Zorg ervoor dat je voor deze actie je taalinstellingen in het Engels configureert.

Renewed Apple-ASIN aanmaken.

We hebben een apart proces voor productvermeldingen van Renewed Apple-producten. Om het ASIN te vinden, kun je een zoekopdracht voor namen uitvoeren in het gedeelte Producten toevoegen van Seller Central of een case openen bij het Ondersteuningsteam voor verkooppartners van Amazon Renewed.

Als je geen gereviseerde productaanbieding kunt vinden en toevoegen, kun je contact opnemen met je accountmanager of een case openen bij het Ondersteuningsteam voor verkooppartners van Amazon Renewed. Zorg ervoor dat je voor deze actie je taalinstellingen in het Engels configureert.

Richtlijnen voor Renewed-productvermelding

Voor de beste klantervaring verwachten we dat alle Renewed-ASIN-codes de onderstaande richtlijnen voor productvermeldingen volgen die hier worden uitgezet, naast alle vereisten voor productvermelding die zijn uitgezet in de Amazon Services Europe Business Solutions-overeenkomst.

Renewed-prijsregel

Met de Renewed-prijsaanpassingsregel kun je automatisch de prijzen voor de Renewed-SKU-codes in je voorraad aanpassen. Net als bij een gewone geautomatiseerde prijsregel, kan je prijs worden aangepast aan het relevante nieuwe equivalente Aanbevolen aanbod. Bovendien zal het instellen van een regel voor Renewed-prijsaanpassing je prijzen verhogen of verlagen in reactie op het nieuwe ASIN dat is toegewezen aan de vernieuwde versie. Als de prijs van de nieuwe versie van het product daalt, wordt je prijs aangepast om minstens 5% lager te blijven dan het bijbehorende Aanbevolen aanbod van het nieuwe equivalente ASIN.


 1. Ga op het tabblad Prijzen in je Seller Central-account naar Automatische prijsaanpassing en klik vervolgens op Een nieuwe prijsregel maken.
 2. Selecteer op het scherm Een nieuwe prijsregel maken het type Renewed-prijsregel, geef het een naam en kies de store waar de regel voor geldt.
 3. Definieer vervolgens de parameters van je prijsregel:
  1. Je Renewed-ASIN moet altijd ten minste 5% onder de nieuwe ASIN worden geprijsd. In het eerste gedeelte kun je instellen dat de prijs van je SKU moet worden aangepast om een bepaald bedrag of percentage onder de prijs van Nieuw te blijven. Als er geen Nieuwe ASIN is toegewezen aan je Renewed-ASIN, wordt dit deel van de regel genegeerd.
  2. Je kunt de prijs van je SKU ook wijzigen in vergelijking met andere aanbiedingen voor dezelfde Renewed-ASIN. Je kunt je prijs instellen om onder, boven of gelijk aan de prijs van het Aanbevolen aanbod te blijven door een bepaald percentage of bedrag in te voeren.
   Notitie: Houd er rekening mee dat bij elke invoer die je maakt, onderaan een regeloverzicht wordt bijgewerkt met je selecties.
  3. In het derde gedeelte van de regelparameters kun je de soorten aanbiedingen en voorwaarden kiezen waarmee je prijzen worden vergeleken.
  4. Laat Amazon tot slot weten of deze regel moet worden gepauzeerd wanneer je prijs elders is bijgewerkt.

Nadat je tevreden bent met hoe je regel is gedefinieerd, klik je op Deze regel opslaan in Amazon.

Nadat je een Renewed-prijsregel hebt gemaakt, raadpleeg je SKU-codes toevoegen aan een prijsregel

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik mijn producten niet aanbieden op Amazon Renewed?

Je moet goedkeuring hebben om Renewed-producten te verkopen. Als je een aanvraag wilt indienen voor het verkopen van Renewed-items, ga dan naar Amazon Renewed.

Als je bent goedgekeurd en nog steeds niet kunt verkopen, kun je contact opnemen met het Ondersteuningsteam voor verkooppartners van Amazon Renewed.

Waarom zijn sommige landen grijs of niet beschikbaar in de tool voor het maken van ASIN-codes?

Als een land in het grijs wordt weergegeven, betekent dit dat het nieuwe ASIN niet beschikbaar is in dat land. Volg de hierboven genoemde stappen voor het maken van een Renewed-ASIN.

Als je een land helemaal niet wordt weergegeven, betekent dit dat je niet in dit land mag verkopen of hiervoor niet bent ingesteld. Als je wilt uitbreiden naar andere landen, moet je contact opnemen met het Ondersteuningsteam voor verkooppartners van Amazon Renewed.

Waarom krijg ik de foutmelding 'Producttype is niet beschikbaar'?

Zorg ervoor dat je producten op onze lijst met goedgekeurde items staan. De lijst is hier te vinden.

Vaak wordt deze fout geretourneerd wanneer er belangrijke kenmerken ontbreken bij het nieuwe equivalente ASIN of wanneer er onjuiste categorisatie of informatie voor het equivalente ASIN in de catalogus staat (bijvoorbeeld categorie, aanbevolen Browse Node, trefwoord voor itemtype).

We raden je aan om de productvermelding te bewerken om de informatie in Seller Central te valideren of te corrigeren via Voorraad beheren > Bewerken > Belangrijke informatie . Vervolgens wacht je 24 uur voordat je het ASIN opnieuw probeert te maken.

Als het probleem zich blijft voordoen, neem je contact op met het Ondersteuningsteam voor verkooppartners van Amazon Renewed.

De tool voor het maken van ASIN-codes geeft een bericht weer dat de ASIN is aangemaakt, maar het ASIN wordt niet weergegeven in mijn MYI?

Meld je af bij je huidige sessie in Seller Central en meld je opnieuw aan om het ASIN te maken en je inzending opnieuw in te dienen. Als het probleem zich blijft voordoen, neem je contact op met het Ondersteuningsteam voor verkooppartners van Amazon Renewed.

Waarom krijg ik de fout 'Niet geautoriseerd'?

Dit betekent dat je niet bevoegd bent om dit product te vermelden vanwege categorie- of merkbeperkingen. Er hoort een optie beschikbaar te zijn om goedkeuring aan te vragen. Als deze optie niet wordt weergegeven, vraag je goedkeuring aan in Seller Central via Catalogus > Verkoopaanvragen weergeven . Als het probleem zich blijft voordoen, neem je contact op met het Ondersteuningsteam voor verkooppartners van Amazon Renewed.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates