Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Amazon-beleid inzake referentieprijzen

Referentieprijzen

Bij vele productcategorieën heb je de mogelijkheid om een referentieprijs aan te bieden die we bij gelegenheid als doorgestreepte prijs weergeven. Deze referentieprijzen kunnen op verschillende plaatsen worden weergegeven, inclusief de productpagina's en zoekresultaten voor je producten, om kortingen aan onze klanten te tonen.

Een referentieprijs kan bestaan uit:


  1. Een aanbevolen verkoopprijs (RRP) die is vastgesteld door de fabrikant of zijn erkende wederverkopers voor de toepasselijke marketplace. Als je de optie hebt om een RRP op te geven, moet je ervoor zorgen dat deze actueel blijft. Dit houdt onder meer in dat er recentelijk bij RRP een aanzienlijke verkoop van het betrokken product op de toepasselijke marketplace heeft plaatsgevonden.
  2. Een voorverlaagde prijs wanneer je een tijdelijke korting op je producten aanbiedt. Elke voorverlaagde prijs die als referentieprijs wordt gebruikt, moet de laagste prijs zijn waartegen je jouw product in de laatste 30 kalenderdagen hebt verkocht.

Als je geen RRP of een voorverlaagde prijs hebt die aan deze criteria voldoet, zorg er dan voor dat je slechts één enkele verkoopprijs opgeeft. Als Amazon een referentieprijs die je opgeeft niet kan verifiëren, kunnen we deze onderdrukken.

Amazon-aanbiedingen

De doorgestreepte prijs voor je Aanbieding moet de prijs weergeven waartegen jij het product in aanzienlijke aantallen hebt verkocht. Als we van mening zijn dat de weergegeven Aanbiedingskorting misleidend is, behouden we ons het recht voor om je Amazon-aanbieding op elk moment te annuleren om onze klanten te beschermen.

Duur van de kortingen

Je kortingen moeten de wettelijke minimum- en maximumduur respecteren. Voor sommige van onze Europese marketplaces is dit maximaal 30 kalenderdagen. Laat tijdsperiodes tussen de kortingen om een goede klantervaring te garanderen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates