Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Je bezorgtijd beheren

Amazon verstrekt de geschatte bezorgtijd aan kopers op de productvermeldings- en kassapagina's. Dit is de geschatte tijd tussen het moment waarop de koper de bestelling plaatst tot de bezorgdatum van de bestelling.

Schakel de volgende configuratie in via de verzendinstellingen:

Totale bezorgtijd = verwerkingstijd + verzendtijd (+ eventuele feestdagen)

Notitie: Amazon berekent de verwerkingstijd en verzendtijd in werkdagen.
  • Verwerkingstijd: De geschatte tijd tussen het moment waarop de koper de bestelling plaatst en het moment dat je de bestelling overhandigt aan een bezorgingsdienst.
  • Verzendtijd: De tijd die is verstreken tussen het moment dat je de bestelling overhandigt aan de vervoerder tot de bezorging van de bestelling.

Het configureren van een nauwkeurige bezorgtijd voor je producten zorgt voor een goede klantervaring en kan de verkoop verbeteren.

  • Klanten zijn sneller geneigd om items te kopen als die sneller kunnen worden bezorgd.
  • Items met een snellere bezorgdatum winnen eerder de Buy Box op Amazon. Zie Hoe de Buy Box werkt voor meer informatie.

Je bezorgtijd wijzigen


  1. De verwerkingstijd wijzigen: Als je geen waarde invoert in het veld Verwerkingstijd, wordt automatisch de instelling Standaard verwerkingstijd gebruikt. Je kunt je huidige standaardinstelling voor verwerkingstijd bekijken op het tabblad Algemene verzendinstellingen van de pagina Verzendinstellingen. Als je niet aan deze eis kunt voldoen, kun je je verwerkingstijd aanpassen aan de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om de bestelling voor te bereiden voor verzending. Ga naar De verwerkingstijd wijzigen voor meer informatie.
  2. De verzendtijd wijzigen: Bewerk je verzendsjablonen in Verzendinstellingen om je verzendtijden aan te passen. Zie De verzendtijd wijzigen voor meer informatie
  3. Schakel Opties voor premiumverzending in.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates