Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Veelgestelde vragen over btw in Europa

Ik heb van Amazon een deadline van 60 dagen ontvangen om een btw-nummer toe te voegen voor mijn verkopersaccount op Amazon.co.uk, Amazon.es, Amazon.fr, Amazon.it of Amazon.de. Wat moet ik doen?

Je moet een geldig btw-nummer opgeven waarmee je bedrijf in dat land is geregistreerd en dit binnen 60 dagen uploaden naar Seller Central. Als je deze stap niet voltooit, kan het zijn dat je niet op die website mag verkopen.

Kan ik in plaats van een btw-nummer een One Stop Shop-nummer uploaden?

Dit hangt af van de manier waarop je bedrijf is gestructureerd. Wanneer je onze FBA-oplossing gebruikt en voorraad opslaat in meerdere landen, heb je waarschijnlijk in elk land een btw-nummer nodig. Voor EU-verkoop op afstand, die in elk land van je klant wordt belast, kun je in de EU-lidstaat waar je woont een verzoek voor btw-aangifte voor One Stop Shop indienen/registreren om extra btw-registraties als gevolg van verkopen op afstand te voorkomen.

Ga voor meer informatie naar EU-btw op e-commerce

Je kunt de handleiding downloaden over het aanvragen van OSS in verschillende landen. Zie het volgende.

Duitsland ; Frankrijk ; Italië ; Spanje ; Polen ; Oostenrijk ; Zweden ; Nederland ; Tsjechië.

Ik heb een deadline van 60 dagen ontvangen, maar kan het vereiste btw-nummer niet binnen 60 dagen toevoegen omdat mijn btw-nummeraanvraag nog in behandeling is. Kan ik een latere deadline krijgen?

Om een latere deadline aan te vragen, moet je ons op de hoogte stellen dat je aanvraag van een btw-nummer in behandeling is en bevestigen dat je alle tot dusver ontvangen betalingen zult vereffenen met de betreffende belastingdienst. Zodra je dit hebt bevestigd, krijg je 60 dagen extra de tijd om ons van een btw-nummer te voorzien.

Waar kan ik dit bevestigen en een latere deadline aanvragen?

Ga naar Bevestiging belastingverplichtingen om je verlenging aan te vragen.

Waar in Seller Central kan ik een btw-nummer toevoegen?

Ga naar Btw-/GST-registratienummers en voer je beschikbare btw-nummers per land in.

Wat wordt als een geldig btw-nummer beschouwd?

In het algemeen is een btw-nummer alleen geldig als de bedrijfsnaam die is geregistreerd voor het btw-nummer overeenkomt met je wettelijke naam in Seller Central.

We kunnen alleen een btw-nummer dat is uitgegeven door de betreffende belastingdienst accepteren.

De bedrijfsnaam die voor mijn btw-nummer is geregistreerd komt niet overeen met mijn wettelijke naam in Seller Central vanwege een administratieve fout. Wat moet ik doen?

We kunnen geen btw-nummers accepteren die niet overeenkomen met je wettelijke naam. Je wordt verzocht contact op te nemen met de betreffende belastingdienst om je bedrijfsnaam voor het geregistreerde btw-nummer te wijzigen of een nieuw btw-nummer aan te vragen voor de wettelijke naam in je verkopersaccount.

Je kunt er ook voor kiezen om je bedrijfsnaam in Seller Central te wijzigen, maar dit kan ertoe leiden dat het proces voor accountverificatie wordt ge(her)activeerd en je ons van relevant bewijs moet voorzien.

Neem contact op met het Ondersteuningsteam voor verkooppartners voor vragen over of problemen met je wettelijke naamswijziging:Ondersteuningsteam voor verkooppartners.

Waar kan ik hulp krijgen bij mijn btw-registratieverplichtingen?

VAT Services op Amazon is een oplossing voor btw-naleving waarmee je je Engelse en Europese btw-registratie- en aangifteverplichtingen kunt beheren. We werken samen met meerdere belastingdienstverleners om btw-naleving in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Tsjechië mogelijk te maken.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates