Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Veelgestelde vragen over btw in de EU

Ik heb een deadline van 30 dagen van Amazon ontvangen om een btw-nummer toe te voegen voor mijn verkopersaccount op Amazon.co.uk, Amazon.es, Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.de of Amazon.nl. Wat moet ik doen?

Je moet een geldig btw-nummer opgeven waarmee je bedrijf in dat land is geregistreerd en dit binnen 30 dagen uploaden naar Seller Central. Als je deze stap niet voltooit, kan het zijn dat je niet mag verkopen op die website.

Ik heb een deadline van 30 dagen ontvangen, maar kan het vereiste btw-nummer niet binnen 30 dagen toevoegen omdat mijn btw-nummeraanvraag nog in behandeling is. Kan ik een latere deadline krijgen?

Om een latere deadline aan te vragen, moet je ons op de hoogte stellen dat je aanvraag van een btw-nummer in behandeling is en bevestigen dat je alle tot dusver ontvangen betalingen zult vereffenen met de betreffende belastingdienst. Zodra je dit hebt bevestigd, krijg je 60 dagen extra de tijd om ons van een btw-nummer te voorzien.

Waar kan ik dit bevestigen en verlenging van de deadline aanvragen?

Raadpleeg de e-mail die we naar je hebben verzonden, waarin wordt aangegeven dat je een geldig btw-nummer moet opgeven.

Waar kan ik een btw-nummer toevoegen in Seller Central?

Ga naar de pagina Btw/GST-registratienummers en voer je btw-nummer in voor het betreffende land.

Wat wordt beschouwd als een geldig btw-nummer?

In het algemeen is een btw-nummer alleen geldig als de bedrijfsnaam die is geregistreerd voor het btw-nummer overeenkomt met je wettelijke naam in Seller Central.

De bedrijfsnaam die is geregistreerd voor mijn btw-nummer komt niet overeen met mijn wettelijke naam in Seller Central vanwege een administratieve fout. Wat moet ik doen?

We kunnen geen btw-nummers accepteren die niet overeenkomen met je wettelijke naam. Je wordt verzocht contact op te nemen met de betreffende belastingdienst om je bedrijfsnaam voor het geregistreerde btw-nummer te wijzigen of een nieuw btw-nummer aan te vragen voor de wettelijke naam in je verkopersaccount.

Je kunt er ook voor kiezen om je bedrijfsnaam in Seller Central te wijzigen, maar dit kan ertoe leiden dat het proces voor accountverificatie wordt ge(her)activeerd en je ons van relevant bewijs moet voorzien.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates