Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Aan de slag met VAT Services op Amazon

Wat is VAT Services op Amazon?

VAT Services op Amazon is een oplossing voor btw-naleving waarmee je je Europese btw-registratie- en aangifteverplichtingen kunt beheren via een externe belastingdienstverlener in maximaal zeven landen (Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Tsjechië). Het stelt je in staat meer tijd te besteden aan de uitbreiding van je bedrijf in Europa door de btw-naleving gemakkelijker en sneller af te handelen.

Wanneer je gebruikmaakt van VAT Services op Amazon, worden er eenmalige registratiekosten in rekening gebracht voor elk land waarvoor je je aanmeldt of dat je toevoegt voor btw-registratie. Wanneer je begint met je aangiften, worden er maandelijkse kosten in rekening gebracht voor VAT Services op Amazon - vanaf slechts € 33,30 per maand (voor één land, zonder fiscale vertegenwoordiging).

Notitie: VAT Services op Amazon ondersteunt geen btw-registratie of btw-aangifte in het land van je bedrijfsregistratie.
Begin met het vergemakkelijken van de naleving

Hoe meld ik me aan voor VAT Services op Amazon?

Ga als volgt te werk om je aan te melden voor een of meerdere landen om VAT Services op Amazon te ontvangen: Gedeelte Btw beheren (te vinden in Seller Central onder Overzichten) en selecteer de landen van je keuze. Je wordt gevraagd om je bedrijfsgegevens te bevestigen (bedrijfsnaam en type plus je land van vestiging). Als je klaar bent, klik je op Akkoord en doorgaan om ingeschreven te worden voor VAT Services op Amazon in de geselecteerde landen.

 1. Ga naar Overzichten > Btw beheren.
 2. Selecteer de landen van je keuze. Je wordt gevraagd om je bedrijfsgegevens te bevestigen (bedrijfsnaam en type, en je land van vestiging).
 3. Klik op Akkoord en doorgaan. Nu word je ingeschreven voor VAT Services op Amazon in de geselecteerde landen. Respectieve (eenmalige) registratie en maandelijkse kosten voor aangiften worden in rekening gebracht op je verkopersaccount.
Meld je hier aan.

Waarom moet ik documenten verstrekken?

Om fraudepogingen te voorkomen en nauwkeurige dossiers bij te houden, eist de plaatselijke belastingdienst dat de btw-registratieaanvragen vergezeld gaan van een aantal ondersteunende documenten.

De vereiste documenten kunnen de volgende documenten zijn (maar zijn mogelijk niet beperkt tot):

 • certificaten ter bevestiging van je zakelijke activiteiten;
 • lokale btw-registratiecertificaten;
 • officiële brieven van je bank;
 • bewijs van identiteit van de wettelijke vertegenwoordiger.
Je wordt alleen gevraagd om documenten die vereist zijn voor je btw-registratie.

Waarom moet ik meerdere exemplaren van documenten verstrekken?

Elke btw-registratieaanvraag wordt verwerkt door de landspecifieke belastingdienst. Afhankelijk van je selectie landen waarin je van de btw-services wilt profiteren, kan je worden gevraagd om maximaal zes officiële exemplaren van een bepaald document te verstrekken (één voor elke belastingdienst).

Wat is een officieel exemplaar? Kan ik in plaats daarvan een fotokopie indienen?

Een 'officieel exemplaar' is een kopie van een document, uitgegeven door een belastingdienst of een relevante overheidsinstantie. Tenzij anders vermeld, worden fotokopieën, webdownloads en schermafdrukken van webbrowsers niet geaccepteerd door de belastingdienst in plaats van 'officiële exemplaren'.

Waarom moet ik sommige documenten notarieel laten bekrachtigen en van een apostille laten voorzien?

Om ervoor te zorgen dat bepaalde soorten documenten officieel en geldig zijn, accepteren sommige belastingdiensten alleen officiële notarieel bekrachtigde exemplaren.

Wat is een notaris?

Een notaris is een openbare ambtenaar die bevoegd is om bepaalde wettelijke formaliteiten uit te voeren, waaronder het waarmerken van documenten voor gebruik in andere rechtsgebieden.

Sommige documenten zijn moeilijk te verkrijgen. Kan ik me zonder die documenten voor btw registreren?

Nee. Alle documenten die door VAT Services op Amazon worden aangevraagd, zijn verplicht en zonder die documenten kun je niet doorgaan met je btw-registratieaanvragen.

Ik heb al een btw-nummer, waarom moet ik documenten verstrekken?

De belastingdienstverlener heeft de gevraagde documenten nodig om nauwkeurige en correcte btw-aangiften voor te bereiden. Aangevraagde documenten zijn:

 1. btw-registratiecertificaten;
 2. vorige btw-, Intrastat- en ICL-aangiften.
Alle documenten die in het product worden vermeld, zijn verplicht tenzij anders vermeld.

In sommige landen heb ik al een btw-nummer, maar ik heb ook nieuwe btw-registraties nodig in andere landen. Wat moet ik doen?

In dergelijke gevallen geeft VAT Services op Amazon het volgende weer:

 • één vragenlijst die je moet invullen;
 • een lijst met documenten die vereist zijn voor btw-aangiften;
 • een lijst met documenten die vereist zijn voor btw-registraties.
We raden je aan de vragenlijst in te vullen en zo snel mogelijk de documenten voor btw-aangifte te verzamelen, zodat je snel je btw-aangifte kunt indienen met VAT Services op Amazon.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates