Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Batterijen voor mobiele telefoon/laptop en opladers

Belangrijk: Als je producten te koop aanbiedt op Amazon, moet je voldoen aan alle toepasselijke EU- en lokale wet- en regelgeving. Ook is het Amazon-beleid van toepassing op die producten en productvermeldingen.

De verkoop van alle vervangende batterijen en opladers voor mobiele telefoons en laptops op de Amazon-website moet voldoen aan de gespecificeerde certificeringsnormen. Amazon kan je verkoopprivileges verwijderen als je niet aan deze normen voldoet. Als je deze producten op Amazon wilt verkopen, dien je de volgende informatie te verzenden naar eu-electronics-safety@amazon.co.uk:

 • Bedrijfsnaam
 • ID verkoper/leverancier
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • De EU-marketplaces waar je je ASIN-codes vermeldt
 • Een lijst met ASIN-codes waarvoor je de aanvraag om te verkopen indient
 • Geef voor alle ASIN-codes die je wilt vermelden, productafbeeldingen op met:
  • Modelnummer
  • CE-markering
  • Naam en adres van de fabrikant of het geregistreerde handelsmerk
 • EG-conformiteitsverklaring: deze kan worden verkregen bij de merkeigenaar of officiële importeur van het product in de EU.
 • Een document waarin wordt bevestigd dat je product is getest volgens de norm in de volgende tabel. Dit kan ook worden verkregen bij de merkeigenaar of officiële importeur in de EU. Dit is niet nodig voor originele accessoires afkomstig van het originele merk laptop of mobiele telefoon (zoals Samsung, Apple, Dell, HP, ...)

Product Vereiste testen
Batterij voor laptops EN (IEC) 62133 of UL2054
Vervangende batterij voor mobiele telefoons EN (IEC) 62133 of UL2054
Oplader voor laptops en stroomadapter EN (IEC) 60950-1 of Richtlijn 2014/35/EU (LVD)
Wandlader voor mobiele telefoons EN (IEC) 60950-1 of Richtlijn 2014/35/EU (LVD)
Autolader voor mobiele telefoons Richtlijn 2014/30/EU (EMC)
Notitie: Door een aanvraag voor de verkoop van deze producten te verzenden verklaar je dat alle informatie die je indient waar is. Alle verkopers op Amazon zijn er verantwoordelijk voor dat hun producten en vermeldingen voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving. De vereisten voor Amazon-productvermeldingen weerspiegelen mogelijk niet alle toepasselijke wetten, dus als je aan deze vereisten voldoet, word je niet vrijgesteld van het controleren van de toepasselijke wet- en regelgeving.

Batterij voor laptops: Een hardwarecomponent die stroom levert aan een apparaat, waardoor dat apparaat zonder netsnoer kan werken. Laptopbatterijen zijn vaak in staat om een laptopcomputer enkele uren van stroom te voorzien, afhankelijk van hoeveel stroom wordt verbruikt. Alleen lithium-ionbatterijen maken deel uit van deze certificeringsvereisten.

Oplader voor laptops en stroomadapter: Een voedingsbron voor elektronische apparaten. Stroomadapters, die ook wel 'AC-adapters' of 'opladers' worden genoemd, worden aangesloten op een stopcontact en zetten wisselstroom om in een enkele gelijkspanning. Computers gebruiken meerdere gelijkstroomspanningen en de stroomadapter is het externe deel van de voeding voor een laptop.

Wandlader voor mobiele telefoons: De wandlader heeft over het algemeen een adapter en is efficiënter bij het opladen. De meeste fabrikanten leveren samen met de mobiele telefoon een USB-kabel en een wandlader met een USB-poort. Hierbij maakt de USB-kabel echter geen deel uit van deze certificeringsvereisten.

Autolader voor mobiele telefoons: Een autolader voor mobiele telefoons is een draagbaar apparaat dat op de aansluiting voor de sigarettenaansteker van de auto kan worden aangesloten en heeft een of meer USB-aansluitingen om mobiele telefoons of tablets op te laden.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates