Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Hoe variaties op productpagina's worden weergegeven

Variaties (ook bekend als parent-child-relaties) zijn sets van producten die aan elkaar zijn gerelateerd. Met productvermeldingen met goede variatierelaties kunnen kopers producten vergelijken en kiezen op basis van verschillende kenmerken zoals grootte/maat, kleur of andere kenmerken van de beschikbare opties op een productpagina met één detail.

Niet elke categorie ondersteunt parent-child-relaties, en niet elke variatie is geschikt voor een parent-child-relatie. Als er een geschikt variatiethema bestaat voor je producten, moet je je producten in een parent-child-relatie opnemen.

Parent-child-relaties helpen om zoekresultaten beheersbaar te maken voor klanten. Je kunt bijvoorbeeld een shirt aanbieden dat verkrijgbaar is in vier kleuren en vier maten. In plaats van alle 16 unieke combinaties van het product in de zoekresultaten weer te geven, wordt slechts één product uit de parent-child-groep weergegeven. Het specifieke product dat verschijnt, is afhankelijk van de categorie.

Belangrijk: Variatiefamilies met meer dan 2000 child ASIN-codes worden niet weergegeven op de .

Hoe afbeeldingen worden weergegeven bij variaties

De afbeeldingen die op een variatieproductpagina worden weergegeven, zijn afhankelijk van de afmetingen die beschikbaar zijn voor een koper om uit te kiezen. Afmetingen zijn de opties die de klant krijgt om de juiste productvariant te kiezen, bijvoorbeeld grootte, kleur of stijl.

In een variatie zijn er twee soorten afmetingen te vinden:

  1. Visuele dimensie: Dit zijn opties waarbij een significant visueel verschil aanwezig is op de productvariant. De afbeeldingen op de productpagina veranderen afhankelijk van de geselecteerde optie. Bijvoorbeeld kleur- of patroonvarianten.
  2. Niet-visuele dimensie: Dit is een manier waarbij er, ongeacht de geselecteerde optie, geen visuele impact zal zijn op de en de afbeeldingen hetzelfde blijven. Bijvoorbeeld groottevarianten.
Belangrijk: Op de worden alleen de afbeeldingen weergegeven die zijn bijgedragen door de best verkopende child voor elke variant op de visuele dimensie.

Belangrijk: Afmetingen zijn afhankelijk van het type product en kunnen op elk moment worden gewijzigd.

Productpagina's in de categorieën Kleding, Accessoires en Bagage, Sportartikelen en Beauty

De categorieën Kleding, Accessoires en Bagage, Sportartikelen, en Beauty tonen best verkopende parent-producten in de zoekresultaten en op productpagina's. Dit betekent dat weergave-elementen zoals producttitel en beschrijving worden weergegeven op basis van de gegevens die aan het parent-product zijn gekoppeld.

Voordat klanten het product kunnen kopen, moeten ze eerst de vervolgkeuzemenu's op de productpagina gebruiken om aan te geven welk child-product ze willen kopen. Bij het selecteren van opties in de vervolgkeuzemenu's wordt er geen nieuwe productpagina geladen.

Wanneer klanten in bijvoorbeeld de categorie Kleding op zoek zijn naar een T-shirt, verschijnen de best verkopende parent-producten.

  • Wanneer klanten de T-shirt-productvermelding selecteren, wordt op de productpagina het parent-product weergegeven.
  • Klanten selecteren een maat in het vervolgkeuzemenu.

Productpagina's in alle andere categorieën

In alle andere categorieën wordt alleen het best verkopende child-product weergegeven in de zoekresultaten en op productpagina's. Weergave-elementen zoals producttitel en prijs worden weergegeven op basis van de gegevens die zijn gekoppeld aan het best verkopende child-product.

Als je op het product klikt, wordt de productpagina voor het best verkopende child-product geladen. Op deze pagina kunnen klanten andere child-producten uit dezelfde groep bekijken met behulp van een vervolgkeuzemenu of productafbeeldingen.

Zie ook

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates