Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Smeltbare FBA-voorraad

Voordat je producten vermeldt met Fulfillment by Amazon, is het belangrijk te weten welke producten er geschikt zijn voor fulfillment en welke niet. Bekijk de onderstaande Hulp-pagina‘s voor aanvullende productvereisten en -beperkingen:

Vereisten voor voorraad die kan smelten

FBA accepteert producten die kunnen smelten tussen 15 oktober en 30 april van elk kalenderjaar. Alle voorraaditems die kunnen smelten en na 15 mei nog aanwezig zijn in onze fulfillment centers, worden gemarkeerd als niet-leverbaar en worden verwijderd. Voorraad die kan smelten en in onze fulfillment centers aankomt tussen 1 mei en 14 oktober wordt gemarkeerd als niet-leverbaar en zal worden verwijderd.

Kunnen smelten verwijst naar hittegevoelige producten die worden gegeten of doorgeslikt, inclusief chocolade, gummy-snoep en probiotica. Chocolade, gummy-snoep en probiotica worden van 15 mei tot 30 september niet verwerkt via FBA.

Producten in een fulfillment center moeten tijdens de houdbaarheidsperiode van het product bestand zijn tegen een minimale temperatuur van 10 °C en een maximale temperatuur van 30 °C zonder dat de kwaliteit eronder lijdt.

Notitie: Als je van mening bent dat je product moet worden vrijgesteld van de categorie producten die kunnen smelten, dien je een brief van de fabrikant te overleggen waarin wordt bevestigd dat het ASIN gedurende langere tijd bij een maximale temperatuur van 37 °C kan worden opgeslagen. Stuur deze brief naar de Ondersteuning voor verkopers.

De aanduidingen op de doos mogen geen opslagtemperatuurvereisten bevatten, tenzij deze vereisten uitdrukkelijk zijn vermeld als van 10 °C tot 30 °C. [Tijdens het vervoer worden de producten blootgesteld aan normale buitentemperaturen].

Producten waarvoor koeling, airconditioning of diepvriesopslag vereist is, zijn het hele jaar door verboden. Ook bederfelijke producten, zoals bijvoorbeeld vers vlees, fruit of groenten, zijn het hele jaar door verboden.

Verwijderen van voorraad die kan smelten

Verwijderingsopdrachten voor voorraad die kan smelten moeten vóór 1 mei van elk kalenderjaar worden ingediend. Als je dit niet doet, kan dit leiden tot de verwijdering van producten zonder dat je daar compensatie voor ontvangt. Let op: het kan weken duren voordat het verwijderingsproces is voltooid.

Zie Voorraad verwijderen uit een fulfillment center voor meer informatie.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates