Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Betalingen op basis van bezorgdatum

We reserveren je verkoopopbrengst doorgaans tot een bepaald aantal dagen na de bezorgdatum van een bestelling om ervoor te zorgen dat je voldoende geld hebt om aan eventuele verzoeken om terugbetalingen van kopers te voldoen. We bepalen het exacte aantal dagen op basis van een algemene risicobeoordeling en je historische prestaties, waarbij de standaardwaarde 7 dagen na bezorgdatum is ('DD+7'-beleid). Wanneer je gebruikmaakt van een geïntegreerde verzenddiensten, gebruiken we de werkelijke bezorgdatum van de bestelling. Als er geen geldige verzendgegevens zijn, gebruiken we de laatste verwachte bezorgdatum.

Na de reserveringsperiode kun je het bedrag overschrijven naar je bankrekening.

Als je bijvoorbeeld iets verkoopt op 1 januari en het wordt op 6 januari bezorgd, valt je tegoed onder het DD+7-beleid en is het vanaf 14 januari beschikbaar voor vergoeding.

Wil je sneller betaald worden?

  • Zorg voor een snelle verzending van je items en bevestig zendingen in Bestellingen beheren.
  • Geef geldige trackingnummers op bij het bevestigen van de verzendingen. Dit stelt kopers gerust: ze weten hierdoor dat hun pakket onderweg is. Gebruik een geïntegreerde transportdienst, omdat de werkelijke bezorgdatum vaak eerder is dan de laatste verwachte bezorgdatum.
  • Kies een snellere verzendsnelheid.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates