Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Aanbiedingen of producten uitsluiten van een target marketplace

Als je niet wilt dat een aanbieding is verbonden met een target marketplace, kun je deze uitsluiten op marketplace-niveau. Het uitsluiten van producten wordt gedaan op SKU-niveau. Een SKU wordt door jou toegewezen of automatisch gegenereerd wanneer je een productaanbieding maakt.

Als er een verbinding bestaat en je een product uitsluit:

  • Je aanbieding op de target marketplace blijft actief, maar de prijs wordt niet gesynchroniseerd op basis van prijswijzigingen met een aanbieding op de source marketplace.
  • Met de tool Internationale productvermeldingen maken worden de prijzen op de target marketplace niet automatisch bijgewerkt op basis van wisselkoersschommelingen.

Je kunt als volgt je aanbieding uitsluiten:


  1. Met behulp van Internationale productvermeldingen maken kun je een verbinding maken tussen de source en target marketplace.
  2. Ga naar de tool Internationale productvermeldingen maken.
  3. Als je een tweede source marketplace hebt ingesteld, kun je de Marketplace-schakelaar linksboven op de pagina gebruiken om de source marketplace te selecteren waarvoor je de aanbieding wilt uitsluiten.
  4. Selecteer aan de linkerkant van de pagina de target marketplace waarvan je de aanbieding wilt uitsluiten.
  5. Klik op Bewerken naast Uitsluitingen in de widget Verbindingsinstellingen.
  6. Boven aan de pagina is een venster beschikbaar waarin je een SKU of een lijst met SKU-codes kunt invoeren die je wilt uitsluiten van de target marketplace. Je moet dit doen voor elke target marketplace waarvan je je aanbieding wilt uitsluiten. Maximaal 1000 SKU-codes kunnen tegelijkertijd worden uitgesloten.
  7. Klik op Aanbiedingen uitsluiten.

Wijzig je aanbiedingen alleen op de source marketplace. Hiermee kan de tool Internationale productvermeldingen maken aanbiedingen bijwerken op de target marketplaces. Als je een wijziging aanbrengt op de target marketplace, bijvoorbeeld als je de prijs van een aanbieding wijzigt of een aanbieding verwijdert, wordt de verbinding voor de aanbieding tussen de marketplaces verbroken. Wanneer een verbinding is verbroken, heeft dit hetzelfde effect als wanneer je de SKU uitsluit. De SKU wordt toegevoegd aan je lijst met uitsluitingen zodat je deze opnieuw kunt verbinden.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates