Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Rapport Internationale productvermeldingen maken

Het Statusrapport over het maken van internationale productvermeldingen is een momentopname van de aanbiedingen op je source marketplace die je kunt gebruiken om de verbindingsresultaten voor alle verbonden target marketplaces te controleren en te begrijpen.

Als je een tweede source marketplace hebt, is er een apart rapport beschikbaar voor elke source marketplace.

In het Statusrapport zie je het volgende:

 • Status van de aanbiedingen op je source marketplace
 • Status van de aanbiedingen op je target marketplace
 • Prijsgegevens voor aanbiedingen op de source en target marketplace (catalogusprijs en verkoopprijs)
 • Redenen waarom een aanbieding op de source marketplace niet is gemaakt of gesynchroniseerd met target marketplaces
 • Aanbevelingen voor het oplossen van het probleem waarom een aanbieding niet is gemaakt of gesynchroniseerd met de target marketplaces
Notitie: Het Statusrapport is alleen beschikbaar als je voor Internationale productvermeldingen maken een actieve verbinding hebt tussen een source marketplace en ten minste één target marketplace.

Het Statusrapport wordt automatisch gegenereerd voor de volgende gebeurtenissen:

 • Er wordt een nieuwe verbinding gemaakt in Internationale productvermeldingen maken.
 • Er wordt een nieuwe target marketplace toegevoegd aan een bestaande verbinding.
 • Bestaande verbindingsinstellingen voor de target marketplace worden bewerkt.
 • Er wordt een bestaande marketplace-verbinding verwijderd.
 • De lijst met uitsluitingen voor een target marketplace wordt bewerkt.

Je kunt op elk gewenst moment een bijgewerkt rapport genereren.

Een rapport openen en genereren

Volg deze stappen om een Statusrapport over het maken van internationale productvermeldingen te genereren:


 1. Ga naar de tool Internationale productvermeldingen maken.
 2. Klik op Overzicht genereren in de widget Statusrapport rechtsboven op de pagina.
  Notitie: Als je een tweede source marketplace hebt ingesteld, kun je de Marketplace-schakelaar boven aan de pagina gebruiken om de source marketplace te selecteren waarvoor je een rapport wilt genereren.
 3. Wacht tot het nieuwe rapport is gegenereerd. Mogelijk moet je de pagina na een paar minuten vernieuwen.
 4. Klik op de knop Downloaden naast het overzicht dat je wilt zien.

Beschikbare gegevens voor het Statusrapport

De volgende tabel geeft een overzicht van de gegevens die beschikbaar zijn in het Statusrapport.

Kolom Downloaden Beschrijving Voorbeeld
Synchronisatiedatum De meest recente datum waarop de aanbieding op de source marketplace is gesynchroniseerd met de aanbieding op de target marketplace 10 december 2016 12:12
Verkoper-SKU Je item-ID EE-D-001-10
ASIN Amazon Standard Identification Numbers (ASIN-codes) zijn unieke reeksen van 10 letters en/of cijfers om producten te identificeren. ASIN-codes worden door Amazon toegewezen. Je vindt de ASIN op de productpagina. B01EEV97IE
Naam product (source marketplace) De productnaam in de taal van de source marketplace Water bottle (12 oz)
Naam product (target marketplace) De productnaam in de taal van de target marketplace Wasserflasche (12 oz)
Target marketplace De target marketplace voor de aanbieding Amazon.nl
Catalogusprijs op de target marketplace De catalogusprijs op de target marketplace op basis van de prijsregel en de wisselkoers € 10,50
Valuta productvermelding target marketplace De valuta op de target marketplace Euro
Synchronisatiestatus De synchronisatiestatus van de source en target marketplaces Voltooid
Reden De reden waarom een aanbieding op de source marketplace niet kon worden gemaakt of kon worden gesynchroniseerd met een target marketplace Zie voorbeelden in de onderstaande tabel
Aanbevolen volgende stap Voorgestelde stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen waarom een aanbieding niet kon worden gemaakt of worden gesynchroniseerd met een target marketplace Zie voorbeelden in de onderstaande tabel
Verkoopprijs target marketplace De verkoopprijs op de target marketplace op basis van de prijsregel en de wisselkoers € 8,40
Startdatum verkoop target marketplace De datum waarop de aanbieding gebruik begint te maken van de verkoopprijs 9 oktober 2016
Einddatum verkoop target marketplace De datum waarop de aanbieding stopt gebruik te maken van de verkoopprijs 31 december 2016

De volgende tabel geeft een overzicht van de redenen van de synchronisatiestatus en de te volgen stappen in het Statusrapport.

Synchronisatiestatus van de target marketplace Reden voor de synchronisatiestatus Volgende stappen
Niet gesynchroniseerd Je account is geblokkeerd of opgeschort, waardoor je niet mag verkopen op de target marketplace. Raadpleeg de target marketplace in Seller Central voor meer informatie over een blokkering of opschorting. Neem indien nodig contact op met de Ondersteuning voor verkopers om een probleem op te lossen.
Niet gesynchroniseerd Er bestaat geen productpagina voor deze ASIN op deze marketplace. Om dit probleem op te lossen, moet je dit ASIN op je target marketplace in de juiste taal maken. Het ASIN zal worden uitgesloten op het moment dat het wordt gemaakt. Gebruik Internationale productvermeldingen maken>Aanbiedingen opnieuw verbinden om de uitzondering te verwijderen. De aanbieding zal vervolgens worden verbonden en gesynchroniseerd als deze daarvoor in aanmerking komt.
Niet gesynchroniseerd Een aanbieding is niet actief op de source marketplace. Alleen actieve aanbiedingen worden gesynchroniseerd. Maak een aanbieding actief op de source marketplace en deze zal worden verbonden en gesynchroniseerd indien deze hiervoor in aanmerking komt.
Niet gesynchroniseerd De staat wordt ondersteund, maar de notitie kan niet worden vertaald. Verwijder de notitie over de staat uit de aanbieding.
Niet gesynchroniseerd De SKU is uitgesloten van verbinding en synchronisatie op deze marketplace. Dit kan het gevolg zijn van wijzigingen in het aanbod op de target marketplace. Bekijk de lijst met uitgesloten SKU‘s en verbind deze opnieuw op het tabblad Aanbiedingen opnieuw verbinden op de pagina Internationale productvermeldingen maken.
Niet gesynchroniseerd Dit is een product waarvoor beperkingen gelden en hiervoor is voor vermelding eerst goedkeuring vereist. Vraag goedkeuring aan om producten met vermeldingsbeperkingen te kunnen verkopen. Je kunt een aanvraag indienen via Voorraad>Een product toevoegen>Status van verkoopaanvraag.
Niet gesynchroniseerd Interne fout Er is een interne fout opgetreden. Neem contact op met de Ondersteuning voor verkopers voor hulp.
Niet gesynchroniseerd Kan geen aanbiedingen maken om juridische redenen of vanwege de productconformiteit. Raadpleeg het Seller Central Hulp-onderwerp voor meer informatie over producten waarvoor beperkingen gelden.
Niet gesynchroniseerd Alleen aanbiedingen van items met de status ˈNieuwˈ zijn geselecteerd voor verbinding en synchronisatie op deze marketplace. Als je aanbiedingen van items met de status ˈNieuwˈ hebt geselecteerd, bewerk je de verbinding voor de target marketplace en wijzig je het Aanbiedingstype in ˈNieuw en tweedehandsˈ.
Niet gesynchroniseerd Alleen aanbiedingen met de status ˈZelfverzondenˈ zijn geselecteerd om te worden verbonden en gesynchroniseerd, of ˈTweedehandsˈ producten komen niet in aanmerking om op deze marketplace te worden verkocht. Bewerk de verbinding voor de target marketplace en wijzig het fulfillment-type in ˈFBA en Zelfverzondenˈ.
Niet gesynchroniseerd Alleen ˈFBAˈ-aanbiedingen zijn geselecteerd om te worden verbonden en gesynchroniseerd op deze marketplace. Bewerk de verbinding voor de target marketplace en wijzig het fulfillment-type in ˈFBA en Zelfverzondenˈ.
Niet langer verbonden FBA-aanbiedingen zijn niet verwijderd om vastzittende voorraad in fulfillment centers van de target marketplace te voorkomen. Je kunt toestaan dat de voorraad wordt uitverkocht, naar je wordt geretourneerd of wordt verwijderd. Je kunt deze opties beheren op de target marketplace op je pagina FBA-voorraad beheren.
Niet langer verbonden FBA-aanbiedingen zijn niet verwijderd om vastzittende voorraad te voorkomen vanwege een verkoop in de afgelopen 60 dagen waardoor een retourzending nog mogelijk is. Je kunt een aanbieding 60 dagen na de laatste verkoop verwijderen via de pagina Voorraad beheren.
Niet langer verbonden FBA-aanbiedingen zijn niet verwijderd om vastzittende voorraad te voorkomen als gevolg van een voorraad die onderweg is naar fulfillment centers van de target marketplace. Je kunt toestaan dat de voorraad wordt ontvangen en wordt uitverkocht, naar je wordt geretourneerd of wordt verwijderd. Je kunt deze opties beheren op de target marketplace op je pagina FBA-voorraad beheren.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates