Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Internationale productvermeldingen maken

Met het hulpprogramma Internationale productvermeldingen maken kun je aanbiedingen van één source marketplace maken en bijwerken voor een of meer target marketplaces. Je bespaart tijd en moeite door aanbiedingen op één marketplace te beheren. Vanuit die source marketplace werkt het hulpprogramma in aanmerking komende aanbiedingen en prijzen op de target marketplaces bij, op basis van instellingen die je opgeeft en wisselkoersen.

Internationale productvermeldingen maken werkt binnen een regio met meerdere marketplaces, zoals Europa of Noord-Amerika, en in verschillende regio's wanneer je ze hebt gekoppeld door accounts te koppelen.

Internationale productvermeldingen maken voert de volgende geautomatiseerde taken uit:

 • Er worden aanbiedingen van een source marketplace naar een target marketplace gemaakt waar op beide marketplaces al dezelfde ASIN-codes bestaan.
 • Er wordt geprobeerd om productpagina's op een target marketplace te vertalen en te maken.
 • De aanbiedingsprijzen op target marketplaces worden gesynchroniseerd op basis van de prijs die je hebt ingesteld op de source marketplace en je prijsregels.
 • Prijsaanpassingen worden periodiek aangepast om wisselkoersschommelingen in de valuta van de target marketplaces weer te geven. De frequentie van deze updates kan variëren van dagelijks tot wekelijks. Deze updates laten geen wijzigingen zien van minder dan 1%.
 • Aanbiedingen op de target marketplaces worden toegevoegd of verwijderd wanneer je wijzigingen aanbrengt in de in aanmerking komende ASIN-codes op de source marketplace.

Internationale productvermeldingen maken doet het volgende niet:

 • Het aanmaken van nieuwe productpagina's garanderen.
 • Aanbiedingen voor tweedehandsproducten synchroniseren wanneer er een opmerking over de staat is.
 • De voorraad synchroniseren in de volgende gevallen:
  • FBA-aanbiedingen van verbindingen tussen Noord-Amerikaanse marketplaces, bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Canada.
  • FBA- en seller-fulfilled aanbiedingen van verbindingen tussen marketplaces in verschillende regio's, bijvoorbeeld Noord-Amerika en Japan.
  • FBA-aanbiedingen van verbindingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU.
   Notitie: Amazon kan als gevolg van Brexit vanaf 1 januari 2021 geen FBA-bestellingen over de grens tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU uitvoeren. Als je zowel in het Verenigd Koninkrijk als de EU met FBA wilt verkopen, moet je voorraad versturen naar fulfillment centers in het Verenigd Koninkrijk en de EU. Klik hier voor meer informatie.
 • Aanbiedingen van de target marketplace verwijderen wanneer de aanbieding inactief wordt op de source marketplace.
 • Controleren of je producten voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving op alle marketplaces.
Notitie: De eenvoudigste manier om te zien of Amazon een productpagina vertaalt, is door naar het dashboard Internationale productvermeldingen maken te gaan. Zie Beheerder van wereldwijd aanbod voor meer informatie.

Aanbiedingen maken en bijwerken

 1. Controleer of je aan de vereisten voor de verkoper voldoet:
  • Professioneel verkoopaccount
  • Europees Centraal Marketplace-account bij gebruik van Internationale productvermeldingen maken in Europa
  • Noord-Amerikaans Centraal Marketplace-account bij gebruik van Internationale productvermeldingen maken in Noord-Amerika
  • Gekoppelde accounts tussen regio's bij gebruik van Internationale productvermeldingen maken in verschillende regio's
  • Accounts met een goede reputatie op de te verbinden marketplaces
  Notitie: De eenvoudigste manier om te zien of je een Centraal Marketplace-account of gekoppelde accounts hebt, is door op de Marketplace-schakelaar bovenaan je verkoopaccount te klikken en te zien of er andere marketplaces worden weergegeven.
 2. Controleer of je aanbiedingen aan de volgende vereisten voldoen, zodat ze kunnen worden verbonden en gesynchroniseerd:
  Notitie: Je bent er als enige verantwoordelijk voor om te zorgen dat jij en je producten voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving van de target marketplaces.
 3. Ga naar het hulpprogramma Internationale productvermeldingen maken en klik op Aan de slag.
 4. Kies je source en target marketplace.
 5. Selecteer regels voor het maken van aanbiedingen of maak je eigen lijst met aanbiedingen die moeten worden gerepliceerd en waarvan de prijs moet worden gesynchroniseerd.
 6. Definieer je standaard prijsregels.
 7. Controleer je instellingen.
 8. Wacht terwijl Amazon de verbindingen verwerkt. Je krijgt een e-mail wanneer dit is voltooid.
  Notitie: Als er geen productpagina met hetzelfde ASIN bestaat in de source en target marketplaces, probeert Amazon de productpagina op de target marketplaces te vertalen en te maken. Amazon garandeert niet dat een productpagina wordt gemaakt.
 9. Controleer de status van je aanbiedingen op het dashboard en controleer het rapport Internationale productvermeldingen maken.
 10. Verbindingen bijwerken en producten uitsluiten.
 11. Maak een verbinding voor een tweede source marketplace (alleen verbindingen tussen regio's).

Aanbiedingen beheren

Je kunt de status van al je aanbiedingen op verschillende marketplaces volgen vanuit één dashboard binnen Internationale productvermeldingen maken. Zie Beheerder van wereldwijd aanbod voor meer informatie.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates