Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Hoe weet ik wat de status van mijn Aanbieding is?

Zodra je een Aanbieding hebt aangemaakt, kun je de status ervan controleren op het Dashboard aanbiedingen en de volgende aanbevolen acties ondernemen:

 • Concept: Een of meer waarden voor je Aanbieding bevatten een fout. Je moet de waarden die je hebt ingevoerd bewerken en vervolgens opnieuw ter goedkeuring indienen.
 • Wordt gecontroleerd: Je Aanbieding is in afwachting van de goedkeuring door Amazon. Aanbiedingen worden meestal onmiddellijk goedgekeurd of afgewezen; de verwerking ervan kan echter tot 15 minuten duren.
 • Bewerkingen nodig: Je moet de gemarkeerde gebieden van de Aanbieding bewerken en opnieuw ter goedkeuring indienen.
 • In behandeling: De Aanbieding komt in aanmerking, maar het schema is niet ingesteld. Amazon verstrekt de datum en tijd binnen een week na de geplande looptijd.
 • Aankomend (In afwachting van datum/tijdplanning zeven dagen vóór de vroegste startdatum): De Aanbieding komt in aanmerking, maar het schema is niet ingesteld. De planning van de aanbieding wordt binnen één week na de startdatum ingesteld.
 • Aankomend: Je aanbieding is gepland om op de opgegeven datum en tijd te worden uitgevoerd. Het schema wordt automatisch gegenereerd en kan niet worden gewijzigd. Als je niet wilt dat de aanbieding op deze datum en tijd wordt uitgevoerd, kun je 25 uur voor de geplande starttijd de Aanbieding annuleren zonder boete.
 • Onderdrukt: Je Aanbieding voldoet niet aan de geschiktheidsvereisten. Klik op de info van elk grijs weergegeven ASIN om te begrijpen waarom het is onderdrukt en breng vervolgens de nodige wijzigingen aan in de prijs, het aantal of de voorraad. Je moet dit ten minste 25 uur voor de geplande starttijd doen om annulering te voorkomen.
 • Grijs weergegeven ASIN: Je product voldoet niet aan de geschiktheidsvereisten. ASIN-codes die grijs weergegeven worden, kunnen niet worden bewerkt. Deze moeten uit je aanbieding worden verwijderd. Als er echter te veel van je ASIN-codes grijs weergegeven worden, kun je je aanbieding mogelijk niet aanmaken of opnieuw activeren.
 • Looptijd: De Aanbieding loopt volgens de begin- en einddatum. Wanneer een aanbieding loopt, zijn de enige toegestane bewerkingen het oplossen van problemen met de aanbiedingsprijs of je aanbieding annuleren. Zodra je aanbieding is uitverkocht of is geannuleerd, kun je geen wijzigingen meer indienen en kan je aanbieding niet opnieuw worden geactiveerd.
 • Geannuleerd: Aanbiedingen kunnen om de volgende redenen worden geannuleerd:
  • Je hebt de Aanbieding handmatig geannuleerd.
  • De Aanbieding was eerder onderdrukt en was niet ten minste 25 uur voor de geplande starttijd hersteld.
  • De Aanbieding is door Amazon geannuleerd. Amazon kan aanbiedingen annuleren zonder dit te melden als ze in strijd zijn met het beleid van Amazon inzake de Aanbiedingsfrequentie.

Nadat je een Aanbieding hebt aangemaakt, moet je de volgende wijzigingen in de ASIN-codes of het parent ASIN die deel uitmaken van de aanbieding, vermijden:

 • Verwijder of sluit geen van de productvermeldingen op de pagina Voorraad beheren.
 • Breng geen wijzigingen aan in het SKU-nummer van producten die deel uitmaken van de Aanbieding.
 • Als je Aanbieding variaties heeft, vermijd dan wijzigingen aan te brengen in het parent ASIN. Dit omvat het maken van nieuwe child ASIN-codes als variaties onder het parent ASIN, het wijzigen van de parent-SKU of het verwijderen/sluiten van de parent-productvermelding van de pagina Voorraad beheren.

  Bijvoorbeeld: Nadat je een Aanbieding hebt aangemaakt voor een product met 3 variaties in totale grootte (small, medium, large), vermijd het aanmaken van nieuwe variaties onder dezelfde parent-productvermelding die voorheen niet bestonden toen de Aanbieding oorspronkelijk werd aangemaakt (x-small, x-large). Elk nieuw variatie-ASIN dat niet was opgenomen in de oorspronkelijke Aanbieding komt niet in aanmerking voor uitvoering in de Aanbieding, waardoor de volledige Aanbieding wordt onderdrukt omdat deze niet langer aan alle geschiktheidscriteria voldoet.

Voor informatie over het oplossen van een aantal veelvoorkomende fouten, zie Problemen met je Aanbieding oplossen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates