Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Hoe kom ik in aanmerking?

Momenteel komen alleen professionele verkopers in aanmerking voor het uitvoeren van aanbiedingen. Je kunt als volgt upgraden.

Welke producten komen in aanmerking voor aanbiedingen?

In aanmerking komende producten worden automatisch weergegeven in het gedeelte In aanmerking komende ASIN-codes van het Dashboard Aanbiedingen wanneer ze aan de volgende criteria voldoen (afhankelijk van het land en de tijd van het jaar):

  • Productvariaties: Aanbiedingen moeten zoveel mogelijk productvariaties bevatten (bijvoorbeeld grootte, kleur, stijl enz.). Voor sommige producten, zoals kleding en schoenen, moet ten minste 60 % van de variaties in de aanbieding worden opgenomen. Het vooraf bepaalde minimale percentage productvariaties wordt opgegeven wanneer je de aanbieding aanmaakt.
  • Categorie: Producten waarvoor beperkingen gelden en producten die aanstootgevend, gênant of anderszins ongepast zijn, komen niet in aanmerking. Voorbeelden van items die niet in aanmerking komen zijn e-sigaretten, alcohol, producten voor volwassenen, medische hulpmiddelen, medicijnen en babyvoeding.
  • Fulfillment-methode: Producten moeten in aanmerking komen voor Prime. In Verzendinstellingen kun je kiezen voor Fulfillment door Amazon (FBA) of Door verkoper verzonden Prime.
  • Staat: Alleen items in Nieuwstaat komen in aanmerking voor aanbiedingen.
  • Feedbackbeoordeling verkoper: Je moet ten minste vijf beoordelingen per maand ontvangen en een algemene beoordeling van ten minste 3,5-ster.
Notitie: Vanwege andere criteria die Amazon niet kan bekendmaken, is het mogelijk dat bepaalde ASIN-codes geen aanbeveling ontvangen hoewel ze voldoen aan de hierboven vermelde criteria.

Je kunt ervoor kiezen om een Aanbieding aan te maken uit de lijst met in aanmerking komende ASIN-codes op het tabblad Producten selecteren van het Dashboard Aanbiedingen. In aanmerking komende ASIN-codes worden elke week ververst, dus een in aanmerking komende ASIN dat je deze week ziet hoeft er niet per se volgende week te zijn.

Nuttige tips

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates