Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Amazon btw-transactiesoverzicht

Welke gegevens staan er in het Amazon btw-transactiesoverzicht?

Het Amazon btw-transactiesoverzicht bevat relevante informatie voor btw op transacties die plaatsvinden in landen waarvoor je je hebt ingeschreven bij VAT Services op Amazon. Het bevat gegevens zoals verzendingen naar kopers, retourzendingen van kopers, terugbetalingen aan kopers, overdrachten naar fulfillment centers en binnenkomende voorraad binnen het Amazon Fulfillment Network (AFN/FBA) en Merchant Fulfillment Network-kanalen (MFN).

Notitie: MCF-transacties (Multi-Channel Fulfillment) zijn niet opgenomen in dit overzicht en moeten als transacties die niet van Amazon zijn worden toegevoegd in je overzicht van aanvullende btw.

Je ziet informatie over de volgende transacties voor AFN- en MFN-kanalen:

  1. Verkoop: Alle transacties waarbij een koper goederen van je koopt.
  2. Retourzending: Alle transacties waarbij een koper goederen aan je retourneert en er een productverplaatsing is.
  3. Terugbetaling: Alle transacties waarbij je een terugbetaling doet aan een koper en er geen productverplaatsing is.
  4. FC-overdracht: Alle verplaatsingen van je voorraad tussen Amazon fulfillment centers.
  5. Binnenkomend: Alle verplaatsingen van je voorraad naar een Amazon fulfillment center.

Houd er rekening mee dat wanneer er een terugbetaling wordt gedaan en de goederen fysiek worden geretourneerd naar een Amazon fulfillment center, alle relevante transacties automatisch worden gemeld in je Amazon btw-transactiesoverzicht. Je hoeft deze niet afzonderlijk te vermelden.

Wanneer wordt het overzicht gegenereerd?

Overzichten worden normaal gesproken gegenereerd op de 4e van elke maand om 10.00 uur CET, maar dit kan soms onderhevig zijn aan wijzigingen. Eventuele wijzigingen worden vooraf per e-mail aan je meegedeeld.

Het Amazon btw-transactiesoverzicht kun je downloaden en bekijken op de pagina Maandelijkse gegevens verstrekken van VAT Services op Amazon.

Moet ik het overzicht elke maand bekijken?

We raden je aan het Amazon btw-transactiesoverzicht elke maand te bekijken, zodat je de gegevens van je Amazon-transacties kunt controleren.

Hoe breng ik wijzigingen aan in mijn overzicht?

Dit overzicht wordt automatisch gegenereerd met de gegevens uit het bestand productbelasting en andere relevante bestelgegevens.

Houd er rekening mee dat als er Amazon-verkopen of -terugbetalingen in je Amazon btw-transactiesoverzicht staan, je geen wijzigingen kunt aanbrengen in de btw-berekeningen. Dit komt doordat er btw-facturen zijn gegenereerd voor deze Amazon-verkopen en -terugbetalingen, en het is belangrijk voor btw-doeleinden dat de btw op je btw-aangifte overeenkomt met de btw die op je facturen is vermeld. Meer informatie over hoe btw-berekeningen worden uitgevoerd voor je Amazon-verkopen en -terugbetalingen. Als er verkoop- of terugbetalingstransacties in je Amazon btw-transactiesoverzicht staan waarvoor wijzigingen nodig zijn, neem dan contact op met je externe belastingadviseur voor hulp bij het vermelden van deze wijzigingen in je overzicht van aanvullende btw.

Je kunt echter bepaalde productinformatie in het Amazon btw-transactiesoverzicht wijzigen door je bestand productbelasting bij te werken en je btw-aangiften te regenereren. Zie Bestand productbelasting voor meer informatie.

Waarom ontbreken sommige van mijn Amazon-verkoop- en terugbetalingstransacties?

Als er Amazon-verkoop- of terugbetalingstransacties niet zijn opgenomen in het Amazon btw-transactiesoverzicht, worden deze transacties opgenomen in het overzicht van aanvullende btw. Lees hier meer over waarom je transacties zijn opgenomen in het overzicht van aanvullende btw.

Notitie: Alleen je Amazon-transacties die relevant zijn voor de landen waarvoor je je hebt ingeschreven bij VAT Services op Amazon worden opgenomen in je VAT Services op Amazon-overzichten. Transacties zijn over het algemeen relevant als ze worden verzonden vanuit of verzonden naar een van de landen waarvoor je je hebt ingeschreven.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates