Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Afmelden voor VAT Services op Amazon

Je kunt je afmelden voor sommige of alle rechtsgebieden (landen) met VAT Services op Amazon (VISA) waarop je geabonneerd bent door dit formulier in te vullen. Vul alle vragen op het formulier in om je aanvraag om je af te melden te bevestigen.

Als je het formulier indient binnen de periode vanaf de 21e van de vorige maand tot en met de 20e van de huidige maand, worden de VISA-services voor de rechtsgebieden die je in het formulier selecteert, aan het einde van de huidige maand beëindigd.

Als je het formulier na de 20e van de huidige maand indient, worden de VISA-services voor de rechtsgebieden die je in het formulier selecteert, uiterlijk aan het einde van de volgende maand beëindigd.

Als je belastingconsulent optreedt als je fiscale vertegenwoordiger, word je afgemeld na één maand vanaf de bovengenoemde periodes.

Wanneer je de enquête invult en als reden voor het opzeggen van je abonnement op geselecteerde landen 'Bedrijf wordt beëindigd/niet meer verplicht om btw in te dienen' hebt geselecteerd, krijg je in de volgende stap een vraag die je de mogelijkheid biedt om je btw-nummer te laten verwijderen voor de geselecteerde rechtsgebieden door niet verder te gaan met het opzeggen. Dit is om ervoor te zorgen dat al je btw-aangiften nog steeds worden ingediend onder de huidige serviceovereenkomst, omdat het btw-deregistratieproces in sommige landen tot 12 weken kan duren.

Het risico is dat als je doorgaat met de deregistratie van je btw-nummer in één land nadat je de afmelding voor dat land voor VAT Services op Amazon hebt bevestigd, je toekomstige btw-aangiften niet worden ingediend onder VISA en het jouw verantwoordelijkheid is ervoor te zorgen dat al je btw-aangiften correct worden ingediend. Als je de optie selecteert om te bevestigen dat je in dit stadium niet wilt doorgaan met het afmelden van VISA omdat je de registratie van je btw eerst wilt opheffen, zal je belastingconsulent contact met je opnemen om toestemming te geven voor de deregistratie van de relevante btw-nummers. Dit is een betaalde service die wordt aangeboden door je belastingconsulent.

Je kunt de btw-deregistraties ook zelf verwerken als dat is toegestaan door de relevante belastingdienst van de geselecteerde rechtsgebieden. Als je toestemming geeft aan de belastingconsulent om de registratie van je btw-nummer op te heffen, moet je de laatste indieningsdatum delen met je belastingpartner. De laatste indieningsdatum die je aan je belastingpartner hebt doorgegeven, wordt door VISA gebruikt om je aan het einde van de volgende maand uit te schrijven voor VISA in de relevante rechtsgebieden. Na succesvolle deregistratie van je btw-nummer zal VISA je hiervan op de hoogte stellen. Als je geen toestemming hebt gegeven aan je belastingconsulent of als je niet bereikbaar bent, moet je opnieuw een aanvraag indienen nadat je je btw-nummer hebt gederegistreerd.

Houd er rekening mee dat VISA aangiften blijft genereren totdat je bent afgemeld voor VISA. Er wordt dan aangenomen dat je nog steeds een geldig btw-nummer in het rechtsgebied hebt. Daarom worden er nog steeds kosten in rekening gebracht voor je btw-aangifte.

Wanneer je de vragenlijst voor afmelding hebt ingediend, ontvang je een bevestigings-e-mail op het opgegeven e-mailadres. Wanneer je afmelding wordt uitgevoerd volgens de hierboven opgegeven tijdlijnen, ontvang je een bevestiging via de Paragon-case.

Je kunt het volgende verwachten zodra je bent afgemeld voor onze services voor de specifieke rechtsgebieden (landen):

  • Je belastingconsulent zal voor de geselecteerde rechtsgebieden geen btw-aangifte namens jou indienen of services verlenen aan je bedrijf met betrekking tot de huidige cyclus voor btw-aangiften (huidige kalendermaand of kwartaal) en daarna.
  • Je belastingconsulent brengt de betreffende belastingdienst ervan op de hoogte dat hij of zij niet langer je belastingconsulent is.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele resterende btw-verplichtingen voor de betreffende rechtsgebieden en VISA zal deze btw-verplichtingen niet voor je verzorgen.
  • Je hebt toegang tot VAT Services op Amazon en je kunt deze gebruiken voor de rechtsgebieden waarop je nog steeds geabonneerd bent. Je kunt echter geen btw-overzicht voor de rechtsgebieden openen, controleren of downloaden wanneer je hebt opgezegd.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates